O JIM CARREY ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ

-ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ



















O πολυ γνωστος κωμικος Jim Carrey εχει παιξει σε παρα πολλες ξενες ταινιες. Εντουτοις για μια φορα στην ζωη του συμμετεχει σε μια παρα πολυ σοβαρη ταινια η οποια αξιζε ολα τα βραβεια Οσκαρ εκεινης της χρονιας. 


Δυστυχως για μια ακομη φορα επιβεβαιωθηκε οτι ολα αυτα τα βραβεια οπως τα κινηματοκραφικα βραβεια οσκαρ ειναι απολυτως ελεγχομενα κατα περιοδους.


Ειναι γεγονος οτι ειναι η καλυτερη ερμηνεια για τον Carrey και μια απο τις καλυτερες ολων των εποχων. 


Ο Jim Carrey υποδυεται τον διασημο σεναριογραφο του Hollywood τον 
Πετερ Απλετον. 


Ο Απλετον κατοπιν καταγγελιας διωκεται ως κουμμουνιστης.

Πως συνεβη αυτο ;

Ακολουθωντας ο Πετερ Απλετον μια όμορφη γυναίκα κατα τα νεανικα του χρονια θα βρεθει σε μια συγκεντρωση αριστερων πολιτικων δυναμεων. 


Αυτό το γεγονος θα τον βαλει στην μαύρη λίστα της επιτροπης 
σχετικα με τις  “Μη Αμερικανικες Ενεργειες”. 

Βρισκομαστε στην εποχη του Μακαρθισμου στην Αμερικη το 1951. 


Στην επιτροπη την οποια καλειται ο Απλετον να καταθέσει του ζητεουν πιεστικα να καταδωσει ονοματα “συντρόφων” του.

Σε διαφορετικη περιπτωση του διεμηνυσαν οτι δεν θα ξαναβρει ποτε εργασια στο Hollywood. 


Εκεινος τα εχει χαμενα και δεν ειναι σε θεση να κανει κατι τετοιο.


 Οταν μετα απο ολα αυτα θα τον εγκαταλειψει μεχρι και η φιλη του εκεινος μπερδεμενος και στεναχωρημενος θα ξεκινησει για μια βολτα με το αυτοκίνητό του. 


Κατα την διαρκεια αυτης της βολτας θα εχει ενα ασχημο ατύχημα καθως  επεσε απο μια γεφυρα στην θαλασσα και το επομενο πρωι θα βρεθει σε μια ακτη εχοντας ολικη απωλεια μνημης. 

Δεν εφτανε ομως αυτο αλλα η κατασταση θα γινει ακομη πιο περιπλοκη εξαιτιας της ομοιοτητας του με εναν κατοικο της περιοχης. 

Για αυτο οι κάτοικοι θα τον αναγνωρισουν ως τον χαμενο στον πολεμο γιο του Harry Trimble και θα τον υποδεχτούν με τιμες ως ηρωα πολεμου.

Διωκομενος και στιγματισμενος ως κουμμουνιστης ο Πετερ
Απλετον (Carrey) δεχεται την φροντιδα και την αγαπη μιας επαρχιακης πολης ως μεγαλος ηρωας που πολεμησε για την αμερικη.

Εκει ο Απλετον θα αρχισει μια νεα ζωη ως ο χαμενος γιος 
απο τον β παγκοσμιο πολεμο ενος ατομου το οποιο ειναι ο ιδιοκτητης του μοναδικου κινηματογραφου της επαρχιακης πολεως.

Παρα την πολυ μεγαλη αγαπη και την θαλπωρη απο ολους 
τους κατοικους της πολης ο Πετερ Απλετον ειναι αδυνατον να θυμηθει το ποιος ειναι. 

Στην πολη αυτη πλεον ο Πετερ Απλετον θα παρει την  θεση του σκοτωμενου στρατιωτη και τοπικου ηρωα του Λουκ για να ξεκινησει μια υπεροχη ζωη.  

Η πολη βρισκει τον χαμενο της ηρωα και ο Πετερ Απλετον ως Λουκ θα βρει μια ωραια κοπελα και ενα πολυ ωραιο περιβαλλον διοτι ζει σε μια επαρχιακη πολη η οποια ειναι κτισμενη μεσα στην πανεμορφη αμερικανικη φυση.

Πανω απο ολα ομως θα βρει καλους ανθρωπους οι οποιοι τον αγαπουν παρα πολυ.  

Ξεκινωντας την νεα του ζωη ο Πετερ-Λουκ θα παρει την αποφαση μαζι με τον “πατερα” του να ξανανοιξουν τον κινηματογραφο Μajestic.

Στην προσπαθεια του αυτη θα βρει συμπαραστατες ολους τους κατοικους απο την επαρχιακη πολη οι οποιοι βοηθουν
σε ολες τις επισκευες και σε οτι αλλο χρειαζεται για να ειναι σε θεση να ξανανοιξουν τον παλαιο κινηματογραφο.

Μοναδικες και ανεκτιμητες στιγμες ζωης οπου βλεπουμε την αγαπη, την φιλια, την ανθρωπια, και την δημιουργια σε ολους τους το μεγαλειο.

Πολυ αγαπη και διαθεση για ζωη. Ενδιαμεσα ο Πετερ ως Λουκ προσπαθει να ερθει κοντα με την κοπελα του με την οποια τους ειχε “χωρισει” ο πολεμος και η εξαφανιση του.

Ανεπαναληπτες στιγμες ζωης του ζευγαριου στον Φαρο εξω απο την πολη.

Σε μια απο τις ταινιες απο τις πρωτες τις οποιες επαιξε ο επαρχιακος κινηματογραφος ετυχε να ειναι και η δικη του.

Παρακολουθωντας την ταινια ο Πετερ Απλετον θα αρχισει να θυμαται τους διαλογους μεταξυ των ηθοποιων. 

Με αυτον τον τροπο θα επανελθει η μνημη του και θα θυμηθει οτι δεν ειναι ο τοπικος ηρωας του β παγκοσμιου πολεμου ο Λουκ αλλα ειναι ο γνωστος σεναριογραφος του Hollywood ο Πετερ Απλετον.

Εντουτοις για να μην κανει κακο στην υγεια του πολυ αρρωστου ηλικιωμενου τον οποιο νομιζε για πατερα του, αλλα και για να μην πληγωσει την κοπελα και τους κατοικους δεν θα πει την αληθεια.

Ομως επειτα απο λιγο διαστημα θα ανακαλυψουν οι αρχες τον Πετερ Απλετον οπου εκει θα του επιδωσουν κλιση ωστε να παρουσιαστει εκ νεου στην επιτροπη δεοντολογιας.


Η πολη ξαφνικα χανει την ζωντανια και τον ενθουσιασμο
της και επικρατει θλιψη και απογοητευση απο τα πολυ αναπαντεχα νεα.

Κυριολεκτικα η απογοητευση αρκετων κατοικων της πολεως ειναι τεραστια, καθως καποιοι πιστευαν οτι ο Απλετον σκοπιμα τους εξαπατησε.

Ο Πετερ Απλετον θα ξεκινησει για να παει να απολογηθει ενω λιγο πρωτου να επιβιβαστει στην αμαξοστοιχια θα τον περιμενει ο πατερας της κοπελας του και θα του δωσει ενα γραμμα του πραγματικου Λουκ, ενα μεταλειο πολεμου και ενα βιβλιο με τους αμερικανικους νομους. 

Κατα την δευτερη του απολογια για να εξαγνιστει απο τον κουμμουνισμο θα επρεπε να εδινε καποια ονοματα αλλων ατομων ως κουμμουνιστες αλλα και να πει οτι επιθυμουσε η επιτροπη. 

Ολο αυτο το διαστημα το οποιο ο Πετερ Απλετον που ηταν αγνουμενος και με αμνησια ειχε αρχισει να αλλαζει ριζικα ο χαρακτηρας του. 

Η ολοκληρωση αυτη θα γινει οταν ο Απλετον θα διαβασει το γραμμα του πραγματικου Λουκ προς την κοπελα του, που τωρα ηταν πλεον κοπελα του Απλετον. 

Ο Απλετον οταν θα παρουσιαστει  στην αρμοδια επιτροπη θα ειναι πλεον ενας αλλος ανθρωπος.

Παρα τις πολυ επιμονες και αυταρχικες προσπαθειες της
επιτροπης η οποια συνεδριαζε σε δημοσια ακοραση, ο Πετερ Απλετον ανεφερε οτι εκεινος δεν ειχε ποτε πολιτικες πεποιθησεις και οτι ακολουθησε αυτην την κοπελα που ηταν κουμμουνιστρια διοτι την ηθελε για σεξ.

Ακομη ειπε οτι ποτε δεν ηταν γεναιος σαν τον Λουκ Τριμπλε και το μονον το οποιο ηθελε ολα αυτα τα χρονια ηταν να ζησει την ζωη του και να μην σκοτωθει.

O Aπλετον θα πει οτι το θεμα δεν ειναι εαν ειναι η οχι εκεινος κουμμουνιστης. 

Μεταξυ αλλων θα αναφερει οτι εκεινος δεν ειναι σαν τον Λουκ τον σκοτωμενο ηρωα της επαρχιακης πολεως η οποια τον φιλοξενησε οταν επαθε αμνησια.

Στην συνεχεια ο Απλετον θα τους πει οτι εχει την απορια τι θα ελεγε στην επιτροπη εαν ζουσε ο νεκρος ηρωας πολεμου ο Λουκ. 

Ο Απλετον ειπε οτι εαν ο Λουκ ηταν ζωντανος θα τους ελεγε οτι αυτη η αμερικη η οποια εκπροσωπειται σε αυτην εδω την αιθουσα απο την επιτροπη δεν υπαρχει απολυτως καμια περιπτωση να ειναι η αμερικη για την οποια πολεμησε και πεθανε εκεινος (Ο Λουκ Τριμπλε).


Επισης θα σας ελεγε ο Λουκ, οτι η αμερικη σας ειναι πολυ μικρη και πικροχολη, ομως η πραγματικη αμερικη ειναι μεγαλη και δινει φωνη και δικαωματα σε ολους τους αμερικανους πολιτες.


Εσεις εδω στην επιτροπη ειπε ο Απλετον θα πρεπει να εξηγησετε στον Λουκ και σε ολους οσους πολεμησαν που ειναι η δικη τους , η πραγματικη αμερικη. 


Στην  συνεχεια θα βγαλει το μικρο βιβλιο με τους νομους και θα διαβασει οτι το κονγκρεσο βαση του αμερικανικου συνταγματος θα πρεπει να σεβεται τα δικαιωματα των αμερικανων πολιτων. 

Το αμερικανικο συνταγμα δεν το κανουν τα χαρτια αλλα οι ανθρωποι σαν τον Λουκ και ολα τα παιδια της επαρχιακης πολης Λουσον οι οποιοι πολεμησαν και πεθαναν για την αμερικη.


Μετα απο αυτον τον μεγαλειωδη λογο ο Πετερ Απλετον αποθεωθηκε απο ολους οσους βρισκοταν στην αιθουσα αλλα και ολους οσους παρακολουθουσαν ζωντανα απο την τηλεοραση.

Στην συνεχεια θα προσπαθησει να συνεχισει την παλαια του ζωη ως σεναριογραφος του Hollywood,  ομως καταλαβε οτι πλεον αυτη η σαπια και αχαρη ζωη οτι δεν τον εκφραζει. 

Κυριολεκτικα ενιωθε να πνιγεται και να υποφερει παρα πολυ ο Απλετον απο την επωνυμη ζωη και το life style του hollywood. 

Ολες αυτες οι καταστασεις, τα παρασκηνια, η σεξουαλικη διαφθορα, τα οργια, και η ψευτικη επωνυμια διαπιστωσε οτι δεν κανουν για εκεινον και οτι πανω απο ολα δεν ειναι το παν στην ζωη ενος ανθρωπου.

Καταλαβε ο Απλετον οτι ολα αυτα εκτος απο καταστροφικα δεν μπορουν να γεμισουν την ζωη ενος πραγματικου ανθρωπου.

Ειδε ξεκαθαρα πλεον οτι δεν μπορουν να δωσουν κανενα απολυτως νοημα στις ζωες των φυσιολογικων ανθρωπων.

Κατα την διαρκεια μιας συναντησεως για ενα νεο σεναριο ο Πετερ Απλετον θα τα παρατησει ολα και θα σηκωθει να φυγει.

Αυτο διοτι καταλαβε οτι η ζωη στην φυση, διπλα σε καλους ανθρωπους και οι ζεστες αληθινες ανθρωπινες σχεσεις σε 
μια επαρχιακη πολη οπως αυτη την οποια εζησε για λιγο ειναι πιο πολυτιμες απο ολα τα πλουτη του κοσμου και ολες τις “δοξες”.

Προτιμησε λοιπον ο Απλετον αντι για ενας πολυ διασημος σεναριαγραφος να ειναι ενας απλος ιδιοκτητης ενος επαρχιακου κινηματογραφου.

Κατα την επιστοφη του για μονιμη διαμονη στην επαρχιακη πολη θα τον υποδεχτουν ολοι οι κατοικοι με τιμες ηρωα. 


Μοναδικες στιγμες ποιοτητας και ηθους για το πως ενας ανθρωπος ο οποιος δεν ειχε υψηλες αρχες μεσα απο την γνωριμια του με τους κατοικους μιας επαρχιακης πολης θα αλλαξει για παντα την ζωη του και τις προτεραιοτηττες του.

Μην ξεχνατε οτι βρισκομαστε στο στος 1951 τοτε που ακομη δεν ειχαν αλλοιωθει ολοι οι αμερικανοι.

Μεσα σε ολα τα προαναφερομενα συνυπολογιστε οτι σε αυτην την επαρχιακη πολη τον περιμενε να γυρισει μια κοπελα σοβαρη και ηθικη για να παντρευτουν. 

Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.

Ο Ιησους Χριστος μας εδωσε την ζωη την ελευθερια και την ευλογια να ζουμε ειρηνικα με υψηλες ηθικες αξιες μεσα στην φυση, διπλα σε ανθρωπους οι οποιοι μας στηριζουν και μας αγαπουν. 

 Ο Θεος δημιουργος των παντων (ο Ιησούς Χριστός), είναι γεματος αγαπη, καλοσυνη, ταπεινοτητα.


 Αυτό διοτι είναι αγαθος και στον αγαθο, δεν υπαρχει καμια κακια, κανενα μισος, όπως μας διδαξε ο Πλατων, στο εργο για την δημιουργια του κοσμου, στο εργο του με την επωνυμια Τιμαιος.



 Ο Χριστος είναι γεματος αγαπη ειναι αιτια μονον για κάθε τι καλο που συμβαινει, καθως είναι ο θεος της απολυτης αγαπης, της δικαιοσυνης, της ομορφιας, της ταξης.


 Αντίθετα ο εωσφορος ειναι ο απολυτος “θεος” του μισους, της αδικιας, του ψευδους, της καταστροφης των παντων.


 Ο Εωσφορος είναι η αιτια για κάθε τι κακο που συμβαινει. Ο Εωσφορος είναι αυτος που μισει κάθε τι καλο, ωραιο, δικαιο, που εφτιαξε ο Θεος.


 Για αυτό ο Εωσφορος ανα τους αιωνες μεσα από τους λαους που πιστευουν σε αυτόν, προκαλει διαφορα τρομερα δεινα στην Ελλαδα, αλλα και σε ολους τους χριστιανους ανα τον κοσμο.


Σκεφτείτε το εξης, ποιος ανθρωπος δικαιος, ηθικος, γεναιος,θα ηθελε για θεο του, έναν θεο εκδικητικο, βρωμικο, που δινει “δοκιμασιες”, συμφορες σε αθωους ανθρώπους, σε αθωα παιδια, μεχρι τελειωτικου αφανισμου, μεχρι θανατου. 
Επειτα ποια θα ηταν η διαφορα του με τον εωσφορο; 
Aπολυτως καμια. Ειναι λοιπον τελειως αδυνατον ο θεος που μας εδωσε την ζωη, την ελευθερια, την υγεια, την φυση, της θαλασσες, τα δαση, τα ζωα, τα πτηνα, ο θεος που σταυρωθηκε από αγαπη για εμας, να κανει τοσο φτηνες, να κανει τοσο βρωμικες πραξεις. 
Στο σημειο αυτό να αναφερω ότι δεν θα ηταν ηταν απιθανο να εδινε ο θεος καποιες δοκιμασιες στο μετρο του δυνατου για κάθε ανθρωπο ώστε να τον βοηθησει να γινει καλυτερος, αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα ηταν αιτια για τον βασανισμο, για την καταστροφή, για τον θανατο αθωων ανθρωπων, αθωων παιδιων. (3) 

Εμεις οι γνήσιοι Ελληνες θα ειμαστε παντοτε δεμενοι με την φυση και τις ομορφιες της, όπως και με τα ζωα. 
Γιατι αυτο μας διδαξαν οι Αρχαιοι Ελληνες ιεροι φιλοσοφοι που ηταν οι προγονοι μας. Διοτι είναι μεσα στα γονιδια μας. 
Παντοτε οι γνησιοι Ελληνες  θα λατρεύουμε υπερμετρα την φυση και θα θαυμαζουμε (δοξάζουμε) τον Τριαδικο Θεο που την δημιουργησε. 
Για αυτους τους λογους ολοι οι γνήσιοι Ελληνες θα ψαλλουν προς τον ποιητη ουρανου και γης, το σε σε υμνουμεν σε ευλογουμεν, σοι ευχαριστούμε κυριε,και δεομεθα σου ο θεος ημων. 
Ολα αυτά για το μοναδικο μεγαλειο ζωης και ψυχης που μας προσφερει. 
Στον αντιποδα για αυτους τους λογους οι σατανιστες νεοταξιτες, πρατουν το αντιθετο και καταστρεφουν την φυση από θανασιμο μισος προς τον δημιουργο Θεο και τους Ελληνες Χριστιανούς. 
Για αυτό κακοποιουν και σκοτωνουν ζωα, με χαρα καθως όλα αυτά τα επιβαλει η “Θρησκεια”τους. 
Επισης οι νεοταξιτες μαζευουν τον κοσμο σε αχαρες τσιμεντουπόλεις, για να χανει η ψυχη του κάθε Ελληνα την επαφη με το θειο, την επαφη με την αρμονια της φυσεως, που δυναμωνει το μυαλο και την ψυχη, και σε κανει χρησιμο ανθρωπο για την πατριδα, την κοινωνια,και την οικογενεια. 
Η φυση σε κανει τιμιο, γεναιο, ηθικο, ανθρωπο, σε συνδιασμο παντοτε με την απαραιτητη Ελληνοχριστιανικη παιδεια, και την σωστη μουσικη.(4) 
Για αυτους τους λογους για να νιώσετε το απολυτο θεικο μεγαλειο, για να ερθετε πιο κοντα στην Ελλαδα, πιο κοντα στο θεο,ελατε κοντα στην φυση, ασχολειθειτε με σπορ και δραστηριότητες που γινονται στην φυση (θαλασσα, βουνο), να παρετε ένα σκυλο εάν γινεται. 
Προσοχη τα σκυλια δεν είναι ρουχα, ουτε είναι για επιδειξη. Τα βγαζουμε παντοτε με λουρι , ενω τα εχουμε προστατευμενα όταν ανοιγουμε της πορτες για να μπουμε στο σπιτι και στην αυλη. (5)
Επισης και στα ομαδικα αθλήματα τοπικου επιπεδου, οπως στο αθλημα του ποδοσφαιρου να επιλεξετε ομαδες τοπικου πρωταθλήματος,που εχουν γηπεδο μεσα σε δασος. 
Ολα αυτά για να αποκτησετε πραγματικη ποιοτητα ζωης, για να γινεται πραγματικοι Ελληνες,για να ερθετε πιο κοντα στον θεο. 
Μεσα στην φυση βρίσκονται οι πραγματικοι θησαυροι της ανθρωπότητας, και όχι μεσα στα αχρηστα υλικα αγαθα του διαβολου, που μετατρεπουν τους ανθρώπους, και από ανθρώπους τους κανουν, κατωτερους και από ζωα.
Παντοτε, οποτε παρευρισκομαι σε εσπερινο, η σε Θεια λειτουργια όταν ακουσω, ο Εἴη τὸ κράτος τῆς βασιλείας σου εὐλογημένον, και Ὅτι σοῦ ἐστιν ἡ βασιλεία καὶ ἡ δύναμις καὶ ἡ δόξα, σηκωνομαι ορθιος. 
Όλα αυτα προς τιμην του ποιητη ουρανου και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. 
To ιδιο σας προτείνω να κανετε ολοι εσεις που αγαπάτε πραγματικα τον θεο. Είναι το λιγοτερο το οποιο μπορούμε να κανουμε, προς τιμην του ποιητη ουρανου και γης.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ 
ΦΟΡΑ :

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ 
ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ.
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-
ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ.
Η αλλαγη του Χριστιανισμου από τον εβραικο στον Ελληνικο πολιτισμο εφερε την οικουμενικοτητα του Ευαγγελικού κηρυγματος. Συνεβαλε ο χριστιανισμος στην εκ θεμελιων μεταμορφωση του Ελληνικου πολιτισμού, που υπηρξε η κορύφωση της ανθρωπινης προόδου και ο οποιος καταστραφηκε από το εωσφορικο δωδεκαθεο.



Ο Χριστιανισμός μαζι με τον σωτηρα Ιησου Χριστο διαμορφωσαν ηθικα και πνευματικα ολοκληρο το Ελληνικο εθνος, διοτι εξ αρχης ο Χριστιανισμος ταυτισθηκε με τον Ελληνισμο.

Τρια απο τα τεσσερα Ευαγγελια γραφτηκαν απευθειας στα Ελληνικα, οπως επίσης οι πράξεις των Αποστολων, οι επιστολες του Αποστόλου Παύλου και τα πρωτα άρθρα πιστεως και χριστιανικης θεολογιας.
Την Ελληνικοτητα του ιερου-αγιου χριστιανισμου την διαπιστώνουμε μεσα από την ορθοδοξη Εκκλησια και την χρηση της Ελληνικής γλώσσας στις γραπτές πηγες της χριστιανικης πιστης όπως είναι η Αγια γραφή, και ολη
η καινη διαθηκη κλπ
Η ιερη ιστορικη διαδρομή του αρχαιου Ελληνικου κοσμου θα ενωθει με τον Χριστιανισμο και την Εκκλησια ως σωμα Χριστου, οταν οι Ελληνες θα αναλάβουν την ηγεσία της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας και της αγιας ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο μεγιστος εκφραστής της κλασικής Ελληνικής Αρχαιότητας ο υπατος των φιλοσοφων ο Πλατων μαζι με τους τρεις Ιεραρχες θα δημιουργησουν της βασεις για την οικουμενικοτητα και την αιωνια διαχρονικοτητα του Ελληνισμού και της χριστιανικης Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.

Τα περισσοτερα στοιχεια του αρχαιου Ελληνικου πνευματος θα είναι πλεον μεσα στην ορθοδοξη Ελληνικη πιστη και οικουμενικοτητα.

​Σε πνευματικο επιπεδο την εποχη του Ελληνικου-ρωμαικου κρατους, ολοι οι συμμετέχοντες είναι ταυτόχρονα και φορεις του ιερου αρχαιου​ Ελληνικου πνευματος.

Οι Αγιοι φωστηρες της τρισηλιου Θεοτητος με την εισαγωγή του υπατου των φιλοσοφων στην χριστιανικη διδασκαλια,​ ​αλλαξαν​ τον μεχρι τοτε εβραικο Χριστιανισμο σε Ελληνικο.

Έξω από την Ελληνικη Ορθοδοξία αφησαν οι αγιοι Ιεραρχες το δωδεκαθεο τον εβραικο παγανισμο ως εωσφορικο και αναξιο του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου. Προσθεσαν στον χριστιανισμο μονον ότι καλο ειχε ο αρχαιος Ελληνικος πολιτισμος μεσα από τα αξιωματα-διδαδματα του υπατου των Φιλοφοφων του Αριστοκλή.

Το εωσφορικο εβραικο δωδεκαθεο, δεν υπηρξε το μοναδικο, ουτε ηταν το καλυτερο στοιχειο της αρχαιοελληνικης παιδείας και του αρχαιου Ελληνικου
κοσμου.

Οι Πατέρες της εκκλησιας προωθουν και συνεχιζουν σε ολους τους τομεις την Ελληνικη παιδεια, των αρχαιων Ελληνων φιλοσοφων, επιστημόνων. Επισης αντιγραφουν την ιστορια, ποιηση, τεχνη, αφαιρώντας μονον την ασέβεια και την ανηθικότητα των δαιμονων του δωδεκαθεου.

Οι ιεραρχες διδαξαν μετα τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους-σοφιστες ότι ο αληθινος Ελληνας δεν μπορει να ειναι εωσφοριστης, οπως δεν ηταν και οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι.

Ο χριστιανισμος δεν εβλαψε τον Ελληνισμο, αλλα τον διεσωσε απο την παρακμη και του εδωσε νεα πνευματική δύναμη, για να συνεχισει την πορεια του.

Ο εκχριστιανισμός τωμ διαδασκαλιων του υπατου των φιλοσοφων Πλατωνα από τους αγιους ιεραρχες είναι η μεγαλυτερη αποδειξη ότι οι Ελληνες φιλσοφοι ηταν μονοθειτες και ότι δεν ειχαν καμια απολυτως σχεση με το εωσφορικο εβραικο δωδεκαθεο.

Για τους Αγιους Ιεραρχες, η αρχαια Ελληνικη γραμματεια-πολιτισμος είναι η σπουδαιοτερη από όλες τις αρετές. Για αυτο θεωρουν την παιδεία ως το μεγαλυτερο δωρο προς τον ανθρώπο, ενω επιτίθονται λεκτικα εναντία σε ολους τους εχθρους της αρχαιας Ελληνικης παιδειας.


Οι ευαγγελικες αξιες ενωνονται με τα ιερα αξιωματα του Πλατωνα.
Με την εισοδο του Πλατωνα, οορθοδοξος Χριστιανισμος, εκτοξευτηκε στα υψη, ενώ ταυτόχρονα εγινε πολύ ευκολα κατανοητος και αποδεκτος από ολους τους Ελληνες.

Με τον Πλατωνα και τα φιλοσοφικα του αξιωματα, ο χριστιανισμος όχι μονον γινεται η κορυφαια θρησκεια σε ολο τον κοσμο, αλλα ταυτόχρονα θωρακίζεται χωρις να κινδυνευει από της αμέτρητες αιρεσεις που δημιουργουσαν,ολους εκεινους τους αιωνες οι εωσαφοριστες με σκοπο να διαλυσουν τον Χριστιανισμο.

Μεσω του υπατου των Ελλήνων φιλοσοφων του Αριστοκλη ασφάλισαν την πίστη, όρθωσαν φραγμούς στις αιρέσεις και παρερμηνείες και σφυρηλάτησαν την πανοπλία, με την οποία αμύνονται παλιοί και νέοι πρόμαχοι της ορθόδοξης πίστης.

Ηταν τοσο φοβερες οι διωξεις σε καθημερινη βαση ολους εκεινους τους αιωνες, που παρα τον ερχομο, τα θαυματα, τα μαρτυρια και την ανασταση του Θεανθρωπου, ηταν τελειως αδυνατον να επιβιωσει ο Χριστιανισμος, χωρις τον Πλατωνα.

Ταυτόχρονα μεσα από της Πλατωνικα διδαγματα και τα ηθικα αξιωματα, ο Χριστιανισμος εγινε πολύ ευκολοτερα αποδεκτος από τους Ελληνες, καθως τους φανηκε από την αρχη, ότι ο Χριστιανισμος είναι κατι πολύ οικειο, προς εκεινους.

Το αποτέλεσμα ηταν να εχουμε πολύ μεγαλη εξαπλωση του Χριστιανισμου, στην αυτοκρατορια.


Μονον οσοι ηταν αγραμματοι δεν εγιναν χριστιανοι, ειτε δεν μπορεσαν να διεισδυσουν στα ουσιωδη νοηματα της χριστιανικης διδασκαλιας.
Οι Ελληνες Χριστιανοί της εποχής, δεν καταφεροταν εναντια στον θαυμαστο και ανεκτιμητο αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο.

Αντιδρούσαν όμως σε ένα σύνολο από πολυ ακραιες εωσφορικες εκδηλωσεις των σατανιστων του δωδεκαθεου όπως οι ανθρωποθυσιες, μερος των οποιων ηταν και η σπλαγχνομαντεια, δηλαδη αποσπουσαν τις κοιλιες των θυματων και τελουσαν γαστερομαντεια παρατηρωντας μεσα σε αυτην τα μελουμενα.

Oλοι οι Ελληνες χριστιανοι ηταν παντοτε καθετα αντιθετοι στα εωσφορικα βασανιστηρια, στους αυτοβασανισμους, στους ευνουχισμους στις σεξουαλικες ανωμαλιες,προς τιμην του εωσφορου, στις μυήσεις με χρηση φόβου και ναρκωτικων ουσιων (βλεπε ως παράδειγμα εωσφορικα Ελευσινια μυστηρια).

Οι ενστασεις ​ολων των γνησιων Ελληνων​ σχετικα με το δωδεκαθεο είναι πολύ συγκεκριμενες.

 Πρωτον διοτι είναι ξενοφερτο (Ηρόδοτος, Αριστοκλής, Ισοκράτης, Εκαταίος κλπ). Δευτερον γιατι εχθρευεται θανάσιμα τον Ελληνισμο.
 Τριτον γιατι όλα αυτά ανθρωποθυσίες, σεξουαλικες ανωμαλίες, κλπ, προκαλουν ανομια, αταξια και καταστροφή σε κάθε εποχη για το Ελληνικο εθνος.
 Κυριολεκτικα οι συνεπειες είναι τραγικες. Μην ξεχνατε πανω από όλα οι ιδιοι οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι, σοφιστες κλπ, καταδικαζαν το δωδεκαθεο ως εωσφορικο , αστειο και αναξιο του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου. 
 Ειχαν απολυτο δικιο οι αρχαιοι προγονοι μας. Διοτι οι αδικες ανθρωποθυσίες, το φαγωμα των θυσιασμένων, η δια της βιας εκπορνευση των Ελληνιδων γυναικων εναντι αδρας αμοιβης , την οποια εισεπραταν οι μαστροποι εωσφοριστες ιερεις των δαιμονικων θεων.
 Όπως επισης οι ευνουχισμοι ανδρων, οι θυσιες ζωων ,οι λιτανειες του φαλλου, και οι σεξουαλικες ανωμαλίες , οι τελετες μαυρης μαγειας , όλα αυτά δεν ειχαν κατι το ηθικο, το δικαιο, το λογικο ,το αξιολογο. Αντίθετος ολες αυτές της ενεργειες από τα αρχαια χρονια μεχρι σημερα της κανουν ολοι οι λαοι οι οποιοι πιστευουν στον εωσφορο.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗ ΚΑΙ ΤΑ

ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΗΓΗ
ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΕΘΝΟΥΣ.


 Ο Σωτηρας Χριστος ηταν η αιτια να σωθει η ετοιμοθανατη από το εωσφορικο δωδεκαθεο, ρωμαικη αυτοκρατορια, η οποια ειχε σαπισει σε ηθικο, σε πνευματικο επιπεδο, και η οποια θα ειχε ακριβως το ιδιο τελος με τον αρχαιο Ελληνικο κοσμο.

 Ο Ιησους Χριστος είναι η αιτια της δημιουργιας της πρωτης και μοναδικης μεχρι και σημερα Ελληνοχριστιανικης αυτοκρατοριας.

 Είναι αυτονοητο, ότι τα θαυματα, η ανασταση, η διδασκαλια για αγαπη, δικαιοσύνη, βοηθεια, ειρηνη, αληθεια, συγκλονισαν τον τοτε γνωστο κοσμο, ο οποιος βριοκσοταν κατω από τον ληθαργο του εωσφορισμου.

 Η Ελλαδα κυριολεκτικα νεκραναστήθηκε από τον σωτηρα Χριστο.


Την εποχη του μεσαιωνα υπηρχαν γνησιες Ελληνιδες. Για αυτό είμασταν στην κορυφη του μεσαιωνικου κοσμου. Ολες οι Ελληνιδες, εκεινους τους αιωνες κάθε Κυριακη πηγαιναν στην Εκκλησια.


 Η εκκλησια αποτελουσε τροπο ζωης για τις Ελληνιδες και τους Ελληνες. Ηταν παντοτε για τους Ελληνες η Εκκλησια η πρωτη τους σκεψη, η πρωτη τους προτεραιοτητα.


 Ακομη οι Ελληνίδες πηγαιναν σε εσπερινούς, αγρυπνιες κλπ. κάθε εβδομαδα, γιατι οι ανδρες απουσιαζαν μονιμως στα πεδια των μαχων και εκαναν φιλανθρωπιες. 

Πηγαιναν συνεχεια σε νοσοκομεια με φτωχούς, οι οποιοι δεν ειχαν κανεναν απολυτως συγγενή και τους εκαναν παρεα, ενώ τους εδιναν παντοτε ελεημοσυνη. 


Για τους ιδιους λογους, πηγαιναν στα φτωχοκομεία. Επισης πηγαιναν σε κρατουμενους. Από αυτές της εξαιρετικες, μονογαμικες, ηθικες Ελληνιδες, γεννηθηκαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων ηρωων αυτοκρατορων, στρατηγων, ανωτατων αξιωματικων και στρατιωτών του μεσαιωνα.


 Οι ανθρωποι αυτοι κρατουσαν ελευθερη την Ελλαδα, ενώ ταυτόχρονα την ειχαν παγκοσμια αυτοκρατορια.


 Εξαιτιας των χρηστων ηθων, οι προγονοι μας οι Ελληνες του μεσαιωνα, από σκλαβοι του Ρωμαικου κρατους εγιναν διοικητες του, χωρις να χρειαστεί να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο.


 Όλα αυτά διοτι ειχαν θρησκεια τον Χριστιανισμο (στην πραξη), πολιτισμο τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους, σοφιστες, ρήτορες, πανεπιστήμονες.

 Ο συνδυασμος αυτων των δυο εφερε τα χρηστα ηθη ζωης χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα. Η αμοιβη ηταν η ελευθερια της Ελλαδος τον μεσαιωνα, χωρις να γινει κανενας απολυτως πολεμος.


Ο Ελληνας Ηρακλειος από την Καππαδοκια της Μικρας Ασιας,μολις ανεβηκε στον Ελληνικο (ρωμαικο) θρονο, το κρατος ηταν τελειως χρεοκοπημενο.

 Ταυτόχρονα για πρωτη φορα στην παγκοσμια ιστορια, ειχαμε την εισβολή , την κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, από τους περσες. Ειχαμε πολλες χιλιαδες σφαγμενων Ελλήνων, ειχαμε κλοπες, εμπρησμους, βιασμους, σκλαβωμα γυναικων κλπ.
 Επισης για πρωτη φορα στα παγκοσμια χρονικα εγινε εισβολή από τους περσες στα Ιεροσόλυμα, οπου εκει εκτος από της αγριες σφαγες, της κλοπες, τους εμπρησμούς, τους βιασμους ,το σκλαβωμα χριστιανων, μαζι με όλα αυτά εκαψαν τον ναο του Παναγιου ταφου, εκλεψαν τον Τιμιο Σταυρο, και πηραν μαζι τους αιχμαλωτο τον πατριαρχη Ζαχαρια.

 Εντούτοις εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας, μεσα σε επτα μονον χρονια , οι Ελληνες ανεκαμψαν, με αποτέλεσμα να παρουν πισω όλα τα κατεκτημένα εδάφη από τους Περσες

 Οι προγονοι μας δεν σταματησαν εκει αλλα περασαν στην αντεπιθεση, κατακτώντας ολοκληρη την περσικη αυτοκρατορια.

 Αυτό το εκανε ο Ηράκλειος με έναν τελειως απειροπολεμο στρατο.

 Εναν Ελληνικο στρατο τον οποιο δημιουργησε εκ του μηδενος μεσα σε δεκα μηνες.

 Ειδατε τι μπορει να πετυχουν οι Ελληνες εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας.

 Ακομη και ο Αλεξανδρος , με παρα πολύ εμπειρους στρατιώτες, με πολύ περισσοτερους στρατιώτες, σε σχεση με τον Ηρακλειο, και με ένα πανισχυρο Ελληνικο Μακεδονικο κρατος πολιτικα και οικονομικα, εκανε περισσοτερο χρονικο διαστημα να κατακτησει την περσικη αυτοκρατορια ,σε σχεση με τον Ηρακλειο.


ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.
 Κατά την εποχη του Ιουστινιανού του α, όπως και στην εποχη του Θεοδοσιου, του Αρκαδιου, του Θεοδοσιου του β, του Ιουστινου του α, του Ιουστινου του β, είχαμε μονον συνοριακους πολεμους, και περιοδους ειρηνης με τους περσες.
 Μονον όταν ανεβηκε στον θρονο , ο πρωτος Ελληνας χριστιανος Αυτοκρατορας , ο Ηράκλειος, εκαναν οι περσες ολα αυτά τα τρομερα πραγματα εις βαρος των Ελλήνων, τα οποια, δεν ειχαν ξαναγινει ποτε από μερος των περσων. Ειχαμε δηλαδή εισβολή , και κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας.


Από ολους τους προαναφερομενους, εξαιρείται, ένα μικρο μερος βαση των παγκοσμιων μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και μηδεν αγαν.


…………………………………..


loading...