Άνθρακες ο «θησαυρός» της Novartis – Με άδεια χέρια γύρισαν οι εισαγγελείς από τις ΗΠΑ

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχωρά σχετικά με την διαβόητη υπόθεση της NOVARTIS η εφημερίδα “ΑΞΙΑ” που κυκλοφορεί στα περίπτερα.


Αφού σύμφωνα με την πάντα ενημερωμένη εφημερίδα, και παρά τα όσα διαδίδει δεξιά και αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ και τα «συστήματα» του στα Μέσα Ενημέρωσης, οι εισαγγελείς γύρισαν με άδεια χέρια από τις ΗΠΑ, σε ότι έχει να κάνει με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση. 


Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ :

«Ελάχιστα αποτέλεσματα, ως προς τις προσδοκίες που ανέμεναν οι τρεις Έλληνες εισαγγελείς, με επικεφαλής την εισαγγελέα εφετών κατά της διαφθορά Ελένη Τουλουπάκη, που πέρασαν το κατώφλι του αμερικανικού υπουργείου διακιοσύνης, σχετικά με την άντληση πληροφοριών και χειροπιαστών στοιχείων για την εμπλοκή έλληνων αξιοματούχων και στελεχών του ιατρικού κλάδου, αναφορικά με τις διερευνόμενες δωροδοκίες της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS, είχε η επίσκεψη τους στην Νέα Υόρκη .

Με αρκετή ευγένεια αλλά με απόλυτη σαφήνεια ο εκπρόσωπος της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιοαγοράς ο επικεφαλής της έρευνας εκ μέρος του FBI και συνάδελφοι τους δικαστικοί, εξήγησαν στους Έλληνες εισαγγελείς ότι η μεθοδολογία και η προσέγγιση της αμερικανικής δικαιοσύνης σε υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων είναι τελείως διαφορετική από την ελληνική.

Οι αμερικανοί δεν έκαναν γνωστά ούτε τα ονόματα των ελλήνων μαρτύρων που έχουν ήδη μπει σε πρόγραμμα προστασίας στις ΗΠΑ, ούτε φυσικά έδωσαν τις καταθέσεις τους.

Το πρόγραμμα προστασίας που διέπει μάρτυρες που επιθυμούν να καταθέσουν για οικονομικά σκάνδαλα που διερευνόνται στις ΗΠΑ , όπως εξήγησαν προβλέπεται από την σύνταξη ιδιωτικού συμφωνητικού με πολύ αυστηρούς όρους και καθορίζει ακόμη και την αμοιβή που θα λάβουν οι καταθέτοντες.

Στην προκειμένη περίπτωση όπως είπαν οι αμερικάνοι αξιωματούχοι θα επιδιώξουν τον εξωδικαστικό συμβιμασμό με τον πολυεθνικό φαρμακευτικό κολοσσό, αφού στην περίπτωση αυτή τα έσοδα στο αμερικανικό δημόσιο μπορεί να ξεπεράσουν και τα 100.000.000 δολάρια που θα επιβληθούν ως πρόστιμο, ενώ η αμοιβή των μαρτύρων , εάν συμβεί αυτό θα αγγίξει τα 15.000.000 δολάρια.

Η ισχνή εξέλιξη αυτού του ταξιδιού φυσικά δεν αποθάρρυνε τις ελληνικές δικαστικές αρχές αφού ήδη έχει δρομολογηθεί μια αυτόνομη έρευνα που περιλαμβάνει την στοχοποίηση 25 περίπου μελών που συμμετείχαν στις επιτροπές τιμολόγησης των φαρμάκων και 30 περίπου στελεχών της εταιρείας που χειριζόντουσαν τις αμοιβές 2.000 ιατρών, στους οποίους έχουν εντοπιστεί εισρροές χρημάτων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους .

Όπως αναφέρουν στην “Αxianews” δικαστικές πηγές η ολοκλήρωση του κατηγορητηρίου θα περιλαμβάνει περισσότερα από 500 άτομα που θα καθήσουν στο εδώλιο για να απολογηθούν.

Μετά τα ελάχιστα στοιχεία που απεκόμησαν από το ταξίδι τους στις ΗΠΑ οι Έλληνες εισαγγελικοί λειτουργοί είναι έτοιμοι για την τελική φάση της δικαστικής έρευνας που διεξάγεται ήδη δύο χρόνια υπό την εποπτεία της προισταμένης της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και την επικουρεία των εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα, Στέλιου Μανώλη και Γιάννη Δραγάτση.»

loading...