NEWSIT / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΣΤΑΤ: Φοιτητές αφήνουν τις σπουδές επειδή δεν τις θεωρούν ικανοποιητικές

Αρκετοί νέοι είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους είτε επειδή δεν τις θεωρούν ικανοποιητικές είτε επειδή θέλουν να εργαστούν, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η ίδια έρευνα επίσης, έδειξε ότι τον περασμένο χρόνο ένας στους πέντε φοιτητές αναγκάστηκαν να δουλέψουν για να τα φέρουν πέρα.

Η έρευνα αυτή της ΕΛΣΤΑΤ έγινε παράλληλα με την έρευνα εργατικού δυναμικού το β’ τρίμηνο 2016. Ο πληθυσμός- στόχος της έρευνας ήταν τα άτομα ηλικίας 15 έως 34 ετών και το ποσοστό απόκρισης σε αυτήν ανήλθε στο 97,2%.

Οι κύριες διαπιστώσεις της έρευνας ήταν οι ακόλουθες:

-Οι κύριοι λόγοι που οι ερευνώμενοι δεν συνέχισαν τις σπουδές τους είναι είτε το ότι θεωρούσαν το επίπεδο σπουδών τους ικανοποιητικό είτε το ότι ήθελαν να εργαστούν.

-Το ποσοστό των ατόμων που είχαν υποστήριξη από τον ΟΑΕΔ ή κάποιο άλλο δημόσιο οργανισμό για να βρουν εργασία ήταν 2,4%.

-Στην πλειονότητά τους οι ερευνώμενοι δήλωσαν ότι η εκπαίδευση που έχουν ολοκληρώσει τους βοηθά στα εργασιακά τους καθήκοντα.

-Περισσότεροι από τους μισούς ανέργους δήλωσαν διατεθειμένοι να αλλάξουν τόπο κατοικίας, προκειμένου να αναλάβουν εργασία. Ωστόσο, το ποσοστό των απασχολουμένων που πραγματικά χρειάστηκε να το κάνουν ήταν 5,4%.

loading...