Kι όμως, το κλειδί της ευτυχίας βρίσκεται… στους σωστούς φίλους

Οι ομάδες των φίλων μας «συγχρονίζουν» τα εγκεφαλικά μας κύματα, κατά συνέπεια, όταν αυτοί ζουν μία ικανοποιητική ζωή, μας την…μεταδίδουν

Η επιλογή των σωστών φίλων είναι το άλφα και το ωμέγα για το πόσο ικανοποιημένοι είμαστε από την ζωή μας.

Οι ομάδες των φίλων μας «συγχρονίζουν» τα εγκεφαλικά μας κύματα, κατά συνέπεια, όταν αυτοί ζουν μία ικανοποιητική ζωή, μας την…μεταδίδουν, όπως επισημαίνει ο νευροεπιστήμονας στην βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”, Μόραν Σερφ από το Πανεπιστήμιο του Νorthwestern.

“Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην επιλογή των ανθρώπων με τους οποίους περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας.Τα εγκεφαλικά μας κύτταρα αρχίζουν να μοιάζουν με αυτά των φίλων μας με τους οποίους περνάμε περισσότερο χρόνο.
Αυτό σημαίνει ότι αρχίζουμε να γινόμαστε όμοιοί τους για να επιτύχουμε τις “επιθυμητές” συμπεριφορές τους”, προσθέτει ο Βρετανός ερευνητής.

Επιπλέον,για μια ευτυχισμένη ζωή, οι άνθρωποι θα πρέπει να λαμβάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα αποφάσεις ήσσονος σημασίας,όπως για παράδειγμα τα ρούχα που θα φορέσουν ή σε ποιο εστιατόριο και κλαμπ θα διασκεδάσουν το σαββατόβραδο.

Με λίγα λόγια, σημασία έχει με ποιόν θα διασκεδάσουμε, δηλαδή με ποιον θα επιτύχουμε «νευρολογική σύζευξη» που θεωρείται βασικό μέρος της επικοινωνίας.

“Εάν βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με αυτόν που κάνουμε παρέα, τότε μπορούμε να προβλέψουμε τι μπορεί να πει, επομένως να τον καταλάβουμε καλύτερα”, επισημαίνει ο Βρετανός νευροεπιστήμονας.

“Αυτό με τη σειρά του έχει ένα εξελικτικό πλεονέκτημα, καθώς σημαίνει ότι εργαζόμαστε καλύτερα και γρηγορότερα ως ομάδα”, προσθέτει. 

loading...