Hλίθιοι ή σαδιστές; Ποια βλαχαδερά επινόησαν το σύστημα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων;

Περα απο την ευρεια και πολυπλευρη χρησιμοτητα των υπολογιστων και των δικτυων διασυνδεσης και επικοινωνιας μεταξυ τους, υπαρχει και η ελληνικη εκδοχη του εκσυγχρονισμου μεσω της πληροφορικης.

Χρησιμοποιεις, ας πουμε, την οθονη για να προβαλεις δεκαδες φωτογραφιες της οικογενειας και της πεθερας σου, ή του αυτοκινητου και του σκυλου σου.

Του Κώστα Νεοφώτιστου*

Παιζεις και ψηφιακα παιχνιδια γιατι, εκτος απο τα προαποθηκευμενα στο λειτουργικο συστημα, υπαρχουν κι οσα μπορεις να κατεβασεις απο το internet. Και μιας και αναφερθηκα στο διαδικτυο, να προσθεσω την ευκολια να κανεις αναρτησεις στο Facebook, να ανταλλασσεις συνταγες μαγειρικης και να ενημερωνεσαι για τα διαδραματισθεντα στα μεσημεριαναδικα.

Εαν, τωρα, υπαρχει και εκτυπωτης συνδεδεμενος στο συστημα, μπορεις να τυπωνεις ξεκουραστα τα εκατονταδες δικαιολογητικα, πιστοποιητικα και βεβαιωσεις που εχει επινοησει η ελληνικη γραφειοκρατια, ωστε να μην κουραζεται το χερι σου.

Δεν βλεπω να υπαρχει καποια αλλη χρησιμοτητα της πληροφορικης που ειναι στη διαθεση των δημοσιων υπηρεσιων, εκτος αν εγιναν κοσμογονικες αλλαγες που δεν τις μαθαμε. Παντως, κρινοντας απ’αυτα που βλεπω σχετικα με το καραγκιοζιλικι των δηθεν ηλεκτρονικων εισιτηριων, ειμαστε εντελως μπαζα.

Τοσο μπαζα, που θα επρεπε να πανε 3-4 βαρεια μηχανηματα χωματουργικων στα γραφεια των μανδαρινων που σκεφτηκαν, σχεδιασαν και υλοποιησαν αυτη την τρισαθλια διαδικασια εκδοσης ηλεκτρονικων εισητηριων και να καθαρισουν τα παντα. Παρασερνωντας στη χωματερη απο επιπλα και υπολογιστες, μεχρι εισητηρια και μανατζαραιους.

Δεν θα χασω το χρονο μου περιγραφοντας ποσο απλη και γρηγορη ειναι αυτη η διαδικασια στον πολιτισμενο κοσμο, γιατι κανεις δεν ενδιαφερθηκε να το μαθει και να το μιμηθει. Οπως σε δεκαδες αλλα ζητηματα, ετσι κι εδω αποφασισαμε πως εμεις πρεπει να ανακαλυψουμε την Αμερικη, επομενως πρεπει καποια αγνωστη χουφτα ηλιθιων να ‘’συνεργαστει’’ για να παραξει αλλο ενα ‘’πονημα’’ που το βλεπουμε στις ουρες των γκισε εκδοσης. Αλλο ενα αισχος, απο τα πολλα που εγιναν και θα συνεχισουν να γινονται σε τουτο τον τοπο.

Υπαρχουν χωρες που καθιερωσαν αυτο το συστημα πριν απο 15 ή και 20 χρονια, υπαρχει μεχρι και η γειτονικη μας Τουρκια που το εχει σχεδον για 10, αλλά εμεις θελουμε κατι αλλο, πιο ειδικο.

Οι καχυποπτοι μπορει να υποθεσουν πως στηθηκε για να κονομησουν τιποτε καινουργια λαμογια, αλλα υπαρχει και η απλη περιπτωση να ασχοληθηκαν αγραμματοι, αστοιχειωτοι, τιποτε βλαχαδερα που δεν ξερουν τι γινεται στον προηγμενο κοσμο ή, απλως, διανοητικα καθυστερημενοι.

Επαναληψη του τυπικου προφιλ, που βλεπουμε να κυκλοφορει ολο και συχνοτερα μεταξυ πολιτικων/κυβερνητικων γραφειων και ευρυτερου δημοσιου τομεα.

Δεν ακουσα κατι περι καταργησης των αστυνομικων ταυτοτητων αλλα ισως να ισχυει, αλλοιως δεν εξηγειται οτι τα μονα εγγραφα που αναγνωριζονται για ταυτοποιηση ειναι το διαβατηριο ή το ΑΜΚΑ. Δεν καταλαβα επισης για ποιο λογο δεν μπορει να γινει ολη αυτη η διαδικασια διαδικτυακα, και πρεπει οι ανθρωποι να στηθουν στις ουρες. Δεν βλεπω ποιο ειναι το κινητρο για να αγορασω 5 εισητηρια με 7 euro αντι για 1 προς 1,4 euro.

Δεν καταλαβα γιατι ενας φοιτητης δεν εχει την ευχερεια να διαλεξει αναμεσα σε διαφορετικης διαρκειας (και αντιτιμου) εισητηρια, αναλογα με τη συχνοτητα χρησης των συγκοινωνιακων μεσων. Παραμενει μυστηριο με ποια λογικη πρεπει ορισμενα εισητηρια να εμπεριεχουν και αντιτιμο για μεταβαση στο αεροδρομιο, ανεξαρτητα αν καποιος προκειται να παει εκει ή οχι.

Εξ’ισου μυστηριο ειναι ο λογος για τον οποιον πρεπει να προσκομιστει βεβαιωση του ΑΜΚΑ (λες και δεν μπορουν να το βρουν απο το σχετικο μητρωο) καθως και το τι θα γινει με οσους ξενους εχουν ΑΜΚΑ αλλης χωρας. Και, βεβαια, το κορυφαιο μυστηριωδες στοιχειο ειναι η καταληκτικη ημερομηνια εφαρμογης του νεου σχεδιου. Θα ειναι η 10η Νοεμβριου ή η 15η? Θα ειναι στις 32 Νοεμβριου, του Αη-Γιαννιου ή το βραδυ της Αναστασης?

Το μονο σιγουρο ειναι πως οι ανθρωποι που σχεδιασαν και εστησαν αυτο το γελοιο συστημα δεν ξερουν τι τους γινεται, δεν σεβονται τιποτε και κανεναν, και δεν ντρεπονται με την αναστατωση και την ταλαιπωρια που προκαλεσαν και συνεχιζουν να προκαλουν.

Κι αν το κοινο, με τον βαθυ ραγιαδισμο του, δεχεται να στηνεται για 4ωρα και 6ωρα σε ουρες προκειμενου να παρει ενα ηλεκτρονικο εισιτηριο, καποιος θα επρεπε να λυσει το προβλημα κι οχι να ξεφουρνιζει ξεδιάντροπες συγγνωμες, ανακατεμενες με βλακωδεις δικαιολογιες και επιχειρηματολογικα απορριμματα.

Μαλλον τσαμπα ξοδευω το χρονο και τα λογια μου. Οσοι σχεδιασαν κι εστησαν αυτο το αισχος, ειναι ειτε ηλιθιοι ειτε σαδιστες. Μπορει και τα δυο. Διολου απιθανο!

* Πρωην ανωτατο στελεχος επιχειρησεων

https://www.lykavitos.gr/archives/486598?utm_source=wpautopublish&utm_medium=facebook 

loading...