ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Συμβόλαιο Ερντογάν με το «πληρωμένο πιστόλι» της CIA – Το σχέδιο εξολόθρευσης Γκιουλέν

Τις σχέσεις του πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Ερολ Φλιν, με την κυβέρνηση Ερντογάν, και το σχέδιο «εξολόθρευσης» Γκιουλέν, αποκαλύπτει στο ακόλουθο άρθρο του ο Μιχάλης Ιγνατίου.

«Η υπόθεση του σχεδίου απαγωγής του Ιμάμη Γκιουλέν από την τουρκική κυβέρνηση, η οποία θα χρησιμοποιούσε τον Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, αποτελεί ακόμα ένα πονοκέφαλο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, μετά την απόφαση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ να ασκήσει δίωξη εναντίον του, και εναντίον του γιού υιού του.

Την είδηση δημοσίευσε το έγκυρο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, και δεν έχουμε κανένα λόγο να την αμφισβητήσουμε. Η επερχόμενη δίωξη αποκαλύπτει βασικά την αρρωστημένη σχέση των Αμερικανών πολιτικών και των ξένων κυβερνήσεων με τους λομπίστες, οι οποίοι αναλαμβάνουν αποστολές που αφορούν και την στρατηγική πολιτική της Αμερικής. Ο Μάικλ Φλιν, που υπηρέτησε πιστά τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και στην προεκλογική εκστρατεία, και τις 24 ημέρες κατά τις οποίες ήταν επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ήταν ένα «πληρωμένο πιστόλι». Όταν αποχώρησε από τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις και τις μυστικές υπηρεσίες, δημιούργησε εταιρεία λόμπι με τον υιό του και αναλάμβαναν να «εκτελούν» συμβόλαια. Ένα από αυτά ήταν της Τουρκίας, η οποία έχει γιομάτο το πιάτο της με προβλήματα.

Τον πλήρωσε μέσω Τούρκου επιχειρηματία με περισσότερα από μισό εκατομμύριο δολάρια.

Την Άγκυρα απασχολούσε το θέμα του Ιμάμη Γκιουλέν, τον οποίο ο φανατικός ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας θα ήθελε να κρεμάσει στην πιό μεγάλη πλατεία της χώρας -και δεν κάνω πλάκα-, την απασχολούσε το Κουρδικό, το Αρμενικό,το Κυπριακό και τα άλλα της θέματα.

Μέσω Τούρκου επιχειρηματία πληρώθηκε από τον Ερντογάν -θεωρητικά ως λομπίστας δεν παρανομούσε- για να στείλει τον Γκιουλέν στην Τουρκία. Η καταγγελία έγινε από τον πρώην διευθυντή της CIA, Jim Woolsey, ο οποίος κατήγγειλε στην εφημερίδα The Wall Street Journal ότι ο Φλιν και Τούρκοι αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο γαμπρός του Ερντογάν, και πιθανός διάδοχός του, συζήτησαν ένα πιθανό σχέδιο «για να αποσύρουν βίαια» τον Γκιουλέν από την Αμερική. Η συζήτηση έγινε τον τον Σεπτέμβριο του 2016, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στο ξενοδοχείο Essex House. Μετά την εκλογή του κ. Τραμπ, και ενώ γνώριζε ότι θα επλεγεί για τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ο κ. Φλιν άρχισε να αρθρογραφεί υπέρ της Τουρκίας, μία κίνηση που και ηθικά παράνομη ήταν, και είχε σχέση με τα ποσά που έλαβε από Τούρκο επιχειρηματία εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο κ. Μιούλερ έχει συγκεντρώσει πολλά και ικανοποιητικά στοιχεία που δικαιολογούν την απόφασή του να ασκήσει δίωξη κατά του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας. Οι κατηγορίες δεν αφορούν μόνο τα χρήματα που έλαβε από την Τουρκία. Οι Αμερικανοί εισαγγελείς εξετάζουν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, για ψευδή κατάθεση σε ομοσπονδιακούς πράκτορες, και για τι συναντήσεις που είχε με Ρώσους αξιωματούχους, εκ μέρους της προεκλογική εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Πιστεύω ότι η Ελλάδα, η Κύπρος, οι Κούρδοι, οι Αρμένιοι, αλλά και πρωτίστως ο Γκιουλέν, είχαν τύχη-βουνό. Η παραμονή του κ. Φλιν στο Λευκό Οίκο, θα άλλαζε εντελώς τις ισορροπίες υπέρ της Τουρκίας, και ο κ. Ερντογάν θα είχε ένα ατζέντη δίπλα στον Πρόεδρο Τραμπ. Ο κ. Φλιν εργαζόταν περισσότερο για τα συμφέροντα της Τουρκίας και λιγότερο για τα συμφέροντα της Αμερικής και αυτή η λεπτομέρεια, θα μπορούσε να του δημιουργήσει μύρια προβλήματα, αν συνδυαστεί με τη δράση του για να τερματιστούν οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Οι προβλέψεις είναι ότι ο κ. Φλιν θα καταλήξει στη φυλακή. Ας ελπίσουμε ότι με την καταδίκη του θα εξαλειφθεί και η ζημία που προκάλεσε στους εχθρούς της Τουρκίας».

Πηγή: mignatiou.com

loading...