Συνάντηση της Ελληνίδας συζύγου του Chris Cornell με πρόσφυγες σε ελληνικό έδαφος

Την Ελλάδα επισκέφθηκε μαζί με τη μητέρα και την κόρη της η Βίκυ Καραγιάννη -η Ελληνίδα σύζυγος του κορυφαίου ρόκερ των Soundgarden και Αudioslave που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά- προκειμένου να δει από κοντά τον τρόπο και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα.Μετά από 13 χρόνια γάμου και δυο παιδιά μαζί, το ζευγάρι ίδρυσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα Chris & Vicky Cornell Foundation που δραστηριοποιείται υπέρ της φροντίδας φτωχών και ευάλωτων παιδιών σε όλο το κόσμο .

Στην Αθήνα, έφτασε με τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης και επισκέφτηκε τον προσφυγικό καταυλισμό Ελαιώνα. Στην συνέχεια ταξίδεψε με την οικογένειά της στην Λέσβο που δέχεται καθημερινά πολλαπλές εισροές προσφύγων. Στο νησί συνάντησε ανθρώπους που λόγω της φρίκης του πολέμου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα τους και δεσμεύτηκε προσωπικά να συνδράμει συστηματικά εξασφαλίζοντας όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε να απαλύνει τον πόνο των μικρών προσφυγόπουλων.

Η Βίκυ Καραγιάννη- Κορνέλ, γεννημένη στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, μέσω του ιδρύματος ενεργοποιείται για την έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά προσφύγων, υποστηρίζοντας τη μετάβασή τους σε νέα σχολεία.

Συνοδοιπόροι στην φιλανθρωπική δράση της Βίκυς Καραγιάννη, είναι μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο του θεάματος όπως οι Brad Pitt, Hugh Jackman, Christian Bale, James Franco, Josh Brolin, Rita Wilson κ.ά. Πριν από λίγες ημέρες η Βίκυ Καραγιάννη- Κορνέλ βραβεύτηκε στο Λος Άντζελες για την ανθρωπιστική της δράση στο φιλανθρωπικό δείπνο L.A. Chefs for Human Rights.

loading...