«Χαμός» στην Τουρκία: Το CHP την «πέφτει» στον Ρ.Τ.Ερντογάν για offshore λογαριασμούς με αμερικανικές... ευλογίες

Eν αναμονή της δίκης του «ταμία» του Ρ.Τ.Ερντογάν, του Τουρκοϊρανού Ρεζά Ζαράμπ «πόλεμος» έχει ξεσπάσει στην Τουρκία  με τον πρόεδρο της χώρας, να προκαλεί το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), την τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση, να παρουσιάσει αποδείξεις ότι διαθέτει λογαριασμούς off-shore.


Σημειώνεται ότι οι Κεμαλικοί στην Τουρκία είναι τα «αγαπημένα» παιδιά των Αμερικανών και των Δυτικών οι οποίοι πολύ θα ήθελαν να τους ξαναδούν στην εξουσία της χώρας.

Το 2019 θα πραγματοποιηθούν οι προεδρικές πλέον εκλογές και η Δύση ελπίζει να έχει κλονιστεί μέχρι τότε η θέση του Ρ.Τ.Ερντογάν από αποκαλύψεις για οικονομικά σκάνδαλα και πτώση της τουρκικής οικονομίας.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι μέλη της οικογένειας του Ερντογάν και πρώην κορυφαίοι συνεργάτες του φέρονται να μετέφεραν εκατομμύρια δολάρια σε μια υπεράκτια εταιρεία για λογαριασμό του προέδρου.

«Αν ο Ταγίπ Ερντογάν έχει μια δεκάρα στο εξωτερικό, (ο Κιλιτσντάρογλου) πρέπει να το αποδείξει. Αν αποδειχθεί, δεν θα μείνω στον προεδρικό θώκο ούτε ένα λεπτό (...). Σε ποια οφσόρ τράπεζα έχει ο Ταγίπ Ερντογάν λογαριασμό; Απόδειξέ το. Αν δεν μπορείς να το αποδείξεις, εσύ πρέπει να εγκαταλείψεις την πολιτική. Αν το κάνεις, εγώ θα εγκαταλείψω την πολιτική και το αξίωμά μου, την προεδρία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.

Οι δικηγόροι του Ερντογάν υπέβαλαν μήνυση εναντίον του αρχηγού του CHP για συκοφαντική δυσφήμηση και απαιτούν αποζημίωση, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Το κόμμα της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης προέτρεψε εξάλλου τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ να παραιτηθεί επειδή τα ονόματα των γιων του συνδέθηκαν με τα λεγόμενα Paradise Papers.

Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν, ο Ερκάν και ο Μπουλέντ, οι γιοι του τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, είναι οι μοναδικοί μέτοχοι δύο ναυτιλιακών εταιρειών καταχωρισμένων στη Μάλτα.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]