ΠΩΛΗΣΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ: ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΓΚΑΦΕΣ ΩΣ “CASE STUDY”

Γράφει ο Υποναύαρχος Φενέκος Στέλιος...

1. Το να πουλήσεις πυρομαχικά σήμερα στη Σαουδική Αραβία, η οποία ξέρεις ότι θα τα χρησιμοποιήσει για να βομβαρδίσει αμάχους (γεγονός που κάνει τους διεθνείς οργανισμούς και την ΕΕ να επεξεργάζονται κυρώσεις), είναι από μόνο του εγκληματικό.

2. Το να πουλήσεις πυρομαχικά με αδιαφανείς διαδικασίες και με άγνωστους πληρεξούσιους, σε μία Σαουδική Αραβία όπου υπάρχει εσωτερική σύγκρουση μεταξύ των κέντρων εξουσίας και των παράκεντρων, με τους βασιλικούς μνηστήρες και πρίγκιπες να διεκδικούν με κάθε τρόπο την εξουσία, είναι εξ ίσου εγκληματικό,
γιατί δεν ξέρεις που θα καταλήξουν, πως και εναντίον ποίων θα χρησιμοποιηθούν. Πόσο μάλλον όταν διαπιστώνεις ότι ο υποτιθέμενος πληρεξούσιος, είναι άγνωστος στους επίσημους εκπροσώπους του Υπουργείου άμυνας της χώρας
3. Το να πουλήσεις πυρομαχικά πυροβολικού και βόμβες παρωχημένης τεχνολογίας, που έχουν εξαντλήσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ζωής τους σε απίστευτα μεγάλη τιμή, και με διαδικασίες επείγοντος, με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και στη περιοχή (όπως προαναφέραμε), θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον άσχετος, για να μην καταλάβεις τον λόγο του επείγοντος ή να είσαι τόσο στυγνός που αδιαφορείς.
4. Το να μην ενδιαφέρεσαι για το ότι διαπιστώνονται τεράστιες διαφορές στους αριθμούς πυρομαχικών που αιτείται ο επίσημος κρατικός λειτουργός της Σαουδικής Αραβίας, έναντι του τριπλάσιου αριθμού που διαπραγματεύεται ο πληρεξούσιος διαμεσολαβών από το Κιλκίς, και να μην υποπτεύεσαι ότι κάτι στραβό γίνεται και ότι τα πυρομαχικά μπορεί να προορίζονται για κάποιους άλλους, δεν είσαι απλά άσχετος και αφελής, αλλά και επικίνδυνος για όλο τον κόσμο, και όχι μόνο για τη χώρα σου.
5. Το να προσπαθείς με κατασταλτικές και παράνομες ενέργειες να βουλώσεις τα στόματα των δημόσιων λειτουργών, για να μην αποκαλυφθούν οι ανοησίες σου, και να πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις, είναι ακόμη μεγαλύτερη ανοησία και κακό του κεφαλιού σου.
6. Το να πιστεύεις ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα αντιδράσει και θα ανεχθεί τις παρανομίες σου, είναι ίσως η μόνη εκτίμηση που μπορεί να μην κάνεις λάθος. Αν και εξακολουθώ να ελπίζω, ότι κι εκεί κάνεις λάθος.
7. Το να κρύβεται το Υπουργείο εξωτερικών από τις δικές του ευθύνες (γιατί χρειάζεται και η δική του συμφωνία για την πώληση και εξαγωγή των πυρομαχικών), ήταν αναμενόμενο.
Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο όμως είναι το να ενεργούν κι αυτοί τόσο ανεύθυνα, ώστε να μην έχουν προσμετρήσει όλες τις παραπάνω δυσμενείς παραμέτρους στο διεθνές περιβάλλον.
8. Καθώς επίσης και τις εγγυήσεις με τα απαιτούμενα επίσημα πιστοποιητικά τελικού χρήστη, τα οποία δέον να προσκομίσει επισήμως η χώρα που αγοράζει τα πυρομαχικά, και όχι ο πληρεξούσιος διαμεσολαβών στην πώληση Έλλην πολίτης εκ του Κιλκίς προερχόμενος, με τον οποίο υπογράφεται στο πόδι εσπευσμένα και στις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου της Μίκρας, μία τέτοια συμφωνία .
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]