Bloomberg: Η οικονομία βελτιώνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει

Η Ελλάδα κάνει ένα ακόμη βήμα για να αποσπάσει από την Ευρώπη τον σεβασμό που της αξίζει, εκτιμά το πρακτορείο Bloomberg. Τα spreads των κρατικών ομολόγων, που έχουν ήδη μειωθεί πολύ φέτος, σημείωσαν νέο χαμηλό αυτή την εβδομάδα όταν έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει μεγάλη ανταλλαγή ομολόγων. Αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πουλά ομόλογα στο μέλλον και θα βοηθήσει στον τερματισμό της εξάρτησής της από την γενναιοδωρία των πιστωτών.
Οι αγορές ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας σημείωσαν εντυπωσιακά κέρδη κατά τους πρόσφατους μήνες, με τα spreads των ισπανικών, ιταλικών και πορτογαλικών ομολόγων να σταθεροποιούνται έναντι των αντίστοιχων γερμανικών. Η ήπια περιστολή από την ΕΚΤ του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, καθησύχασε τους επενδυτές, που γνωρίζουν πλέον ότι ο αγοραστής της έσχατης καταφυγής δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα.


Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα ελληνικά ομόλογα είχαν καλύτερες επιδόσεις από τα ιταλικά και πορτογαλικά αντίστοιχα, παρά το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αγορών της ΕΚΤ, μέχρι τουλάχιστον το διοικητικό συμβούλιο αποφασίσει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Αν η Ελλάδα περιληφθεί στο πρόγραμμα της ΕΚΤ, τότε θα έχει επανέλθει στο πλαίσιο της ευρωζώνης. Η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στις αρχές του 2018, θα παράσχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Το ΔΝΤ δεν είναι πλέον το εμπόδιο που ήταν. Δεν παρενέβη τον Ιούλιο, επιτρέποντας στην Ελλάδα να αυξήσει το συνολικό χρέος της, ενώ μετρίασε και τις απαιτήσεις της για τα stress tests και τον έλεγχο του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών. Η εσωτερική πολιτική δεν αποτελεί πρόβλημα. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2019 και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνουν, καθώς η οικονομία βελτιώνεται.

Εύλογο είναι ότι η καμπύλη των αποδόσεων πρέπει να απλοποιηθεί, ώστε να προσελκυστούν περισσότεροι επενδυτές. Αυτό θα είναι σημαντικό όχι μόνο για την ΕΚΤ, αλλά και για την αναχρηματοδότηση του χρέους της χώρας. Η Ελλάδα ευελπιστεί να αντλήσει τουλάχιστον έξι δισ. ευρώ, ώστε να εξασφαλίσει ένα "μαξιλάρι" με τη λήξη του προγράμματος. Εφόσον η ανταλλαγή ομολόγων αποδειχθεί επιτυχής, θα ακολουθήσει και άλλη έξοδος στις αγορές, με την άδεια των πιστωτών. Για το 2018, η Ελλάδα ελπίζει σε μια μόνιμη μεταμόρφωσή της από ημιαπομονωμένο "τρελοκομείο" σε αναπόσπαστο μέλος του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΠΩΣ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ? ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑ 2 ΧΙΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΣΕ ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑΜ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΣΕ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΠΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΩ 1110 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΘΑΛΨΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΞΩ ΤΟΥ ΚΥΡ-ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΑ ΤΑ ΣΚΑΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ)ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ''ΣΕΙΡΑ'' ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ! Ε ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΜΙΣΥΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΩ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΗΓΑ ΕΞΩ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΣΚΑΣΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!! ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΠΡΙΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΧΟΛΗΣ ΣΕ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΠΟΝΟΥΣΕ ΠΗΓΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ!!
    ΑΝΕΒΑΙΝΒΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΕΙ Ο ΧΑΛΙΑΜΠΑΛΙΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΘΑ ΠΑΩ ΔΗΛΑΔΗ ΕΤΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ? ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 18 ΛΕΕΙ ΘΑ ΚΟΨΕΙ Ο ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΑΣ Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ LIDL ΛΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΟΧΕΣ? ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ''ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ'' ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΕΥΡΩ ΜΕ ΕΚΑΤΟΙΜΥΡΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΑΞΙΔΕΨΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΕΙΧΕ 30 ΔΡΑΧΜΕΣ ΚΑΙ ΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΙΣ 400 ΔΡΑΧΜΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ? ΤΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΓΑΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΑΔΑ 22 ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΞΕΣΚΙΣΕ Η ΚΛΑΣΜΕΝΤΕΝ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΘΕ ΑΣΘΜΑΙΝΩΝ Ο ΑΠΛΥΤΟΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΑΠΑΤΡΙ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΑΣΜΕΝΟΥ ΠΑΝΟΥ ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΥ ΣΤΡΑΤΙΟΤΟΠΑΙΧΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΩΝΟΥΝ. ΕΝΑ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΜΕΓΩ ΚΑΙ ΜΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΚΗΝΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΟ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΑ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ Η ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΚΑΩΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΦΓΑΝΟΥ ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΑ Η ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΗΤΕΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΝΕ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ-ΑΦΓΑΝΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ 300 ΕΥΡΩ Ο ΕΝΑΣ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΡΩΝΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝ ΑΥΤΟ ΣΥΝ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΙΑΣΕΙ ΣΕ 1-2 ΜΗΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΓΑΜΑΝΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΤΣΙ? ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΠΟΥ ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΝ ΓΑΜΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΑΡΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΓΑΜΗΣΕ ΤΖΑΜΠΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΤΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΓΑΜΙΑ ΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]