Ν. Γ. Μιχαλολιάκος : Ο Τσίπρας δεν μπορεί να ελέγξει την ασυδοσία και την ανομία

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος παραχώρησε συνέντευξη στον Δ. Γιαννακόπουλο για τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση ανομίας και ασυδοσίας στην οποία περιήλθε η χώρα με την ευρεία εφαρμογή του «νόμου Παρασκευόπουλου» διατυπώνει ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος.

«Υπάρχουν πολλά παράπλευρα κανάλια τα οποία λειτουργούν ανεξέλεγκτα» αναφέρει κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Π. Λάμπρου: «Ξεχάσαμε τις συνομιλίες του με τους τρομοκράτες και τις επαφές του με τις φυλακές; Ξεχάσαμε τα όσα διατύπωνε εναντίον του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούση τον οποίο ο Τσίπρας αντικατέστησε τελικώς;». Σημειώνει μάλιστα ότι η πρόσφατη σύλληψη του 29χρονου στην πλατεία Αττικής, ο οποίος προφυλακίστηκε με βαρύτατες κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, βομβιστικές ενέργειες και δολοφονικές επιθέσεις, δεν προήλθε αμιγώς από τις ελληνικές Αρχές.

«Κανείς τους δεν ήθελε να τον συλλάβει. Οι Γερμανοί έστειλαν τα αποτυπώματά του από το τρομοδέμα που είχε στείλει στον Σόιμπλε πιέζοντας έτσι προς την κατεύθυνση αυτή». Κατά τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής: « Ο συγκεκριμένος, στο παρελθόν, είχε καταδικαστεί σε 2ετή φυλάκιση για συμμετοχή σε επεισόδια, ενώ μπαινόβγαινε στις φυλακές όπου συναντούσε μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς. Επισήμως τα λέει αυτά η αστυνομία. Επομένως ήταν κατεξοχήν ύποπτος για τέλεση τέτοιων πράξεων και άρα έπρεπε να τον παρακολουθούν… Όμως τον άφηναν ανεξέλεγκτο». Συνεχίζει στον ίδιο καυστικό τόνο: « Όταν προ ετών επιτέθηκαν στον τότε πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρήστο Πολυζωγόπουλο, στα Εξάρχεια, ο διοικητής του οικείου τμήματος είχε διαβεβαιώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου πως αν υπήρχε πολιτική βούληση, η Αστυνομία θα εξάρθρωνε το εξτρεμιστικό δίκτυο σε 24 ώρες… Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί αμέσως, αλλά δεν θέλουν».

Η Βουλή αρνήθηκε να τιμήσει την Μνήμη του Γ. Φουντούλη και του Μ. Καπελώνη

Ο κ. Μιχαλολιάκος ξεχειλίζει από αγανάκτηση όταν ακούει στη Βουλή κυβερνητικά στελέχη, όπως τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, να χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση και να της αποδίδουν ρόλο στη δολοφονία του Π. Φύσσα. «Σ’ αυτή την υπόθεση της ανθρωποκτονίας δεν είμαστε καν κατηγορούμενοι» ξεκαθαρίζει και αναφερόμενος στην κάλυψη του τρομοκρατικού και εγκληματικού κύκλου από τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι στην επίθεση κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι, με βαριοπούλες και μολότοφ, συνελήφθη ο γιος του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη. Εκφράζει δε τον αποτροπιασμό του για τη στάση που επέδειξαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα όταν την 1η Νοεμβρίου ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη Βουλή στη μνήμη των Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη, οι οποίοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο το 2013. «Το αρνήθηκαν όλοι. Αρνήθηκαν να τιμήσουν δύο νέους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, έγκλημα το οποίο παραμένει ανεξιχνίαστο έως σήμερα» λέει.

Γνήσια συνέχεια του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αυτό κατά τη Χρυσή Αυγή είναι ορατό, αφού ούτως ή άλλως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εισέρχεται σε λίγο στον 4ο χρόνο της παρουσίας της στην εξουσία. «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον ΣΥΡΙΖΑ που εξευτέλισε την αριστερά δείχνοντας ότι αποτελεί γνήσια συνέχεια του ΠΑΣΟΚ» δηλώνει και καταλήγει: «Τώρα το γύρισαν ακόμη περισσότερο, όπως φάνηκε στην τελευταία συνέντευξη του Τσίπρα, και παριστάνουν τους εθνικόφρονες. Όμως, ο λαός έχει καταλάβει ότι πρόκειται για εθνικόφρονες της πεντάρας».

loading...