Αίφνης… ηγέτης η Φώφη

Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε «τα μυστήρια των Παρισίων» αλλά δεν θέλουμε να το μπλέξουμε με το ταξίδι του Τσίπρα και την βαρυσήμαντη βράβευσή του ως μεγάλος Ευρωπαίος ηγέτης.

Πώς όμως να το πούμε όλο αυτό το περίεργο παιχνίδι που παίζεται σε πολιτικό κι επιχειρηματικό επίπεδο που δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε;

Εξηγούμαστε. Η εφημερίδα που πρωτοστατεί στις αποκαλύψεις για τον… Λόρενς της Σαουδικής Αραβίας, στρατηγό Καμμένο, είναι τα «Νέα» που πλέον ανήκουν στον Β. Μαρινάκη. Μάλιστα διαδίδεται ότι υπάρχουν κι άλλα έγγραφα, υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις που αν βγουν θάβουν τον κυβερνητικό εταίρο και ο πρωθυπουργός κάτι πρέπει να κάνει. Εκτός κι αν αίφνης οι αποκαλύψεις σταματήσουν και μετά την ωραία βόλτα στη Βουλή τη Δευτέρα ο κάθε κατεργάρης να γυρίσει στον πάγκο του.

Όλα καλά μέχρι τώρα, αλλά η εφημερίδα «Νέα» που κυκλοφορούν σήμερα Σάββατο, δημοσιεύει και μια δημοσκόπηση η οποία δείχνει «ολική ανατροπή». Δείχνει ότι η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω απ 11 μονάδες αλλά εκείνη που τα «σπάει» είναι η Φώφη Γεννηματά. Η έρευνα δείχνει ότι παίρνει 12,5 μονάδες η Κεντροαριστερά και η κ. Γεννηματά είναι η πιο δημοφιλής πολιτικός.

Δηλαδή είναι να τρελαίνεσαι. Μέσα σε μια εβδομάδα από τις εκλογές η Κεντροαριστερά σχεδόν διπλασιάζει τα ποσοστά της και η Φώφη ξαφνικά από αδιάφορη πολιτικός γίνεται η δημοφιλέστερη; Κι όλα αυτά τα δείχνει η εφημερίδα του κ. Μαρινάκη, κι όλα αυτά είναι μια σαφέστατη αβάντα στη Χ. Τρικούπη η οποία ακόμη δεν έχει κόμμα αλλά εμφανίζεται κυρίαρχος και πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Διότι με τα δεδομένα αυτά το ΠΑΣΟΚplusμε τις 12,5 μονάδες μπορεί να γίνει κομβικό σημείο για τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Τώρα, πώς αντικατοπτρίζονται οι 156 χιλιάδες ψηφοφόροι του δεύτερου γύρου ή ακόμη και οι 210 χιλιάδες του πρώτου με ένα ποσοστό που είναι τεράστιο και που προέκυψε έτσι ξαφνικά, τι να πει κανείς.

Φαίνεται ότι γίνεται μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια σε διπλό ταμπλό. Από τη μια να… τελειώσουν τον Πάνο Καμμένο ως συνεταίρο του Τσίπρα κι από την άλλη να εμφανίσουν τη Φώφη Γεννηματά ως το νέο μεγάλο στήριγμα του πολιτικού συστήματος ή του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θέλετε πάρτε το. Η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο το ξέρουμε, έχει σφραγίδα Λαλιώτη και το έχουμε αναλύσει πολλές φορές στο παρελθόν. Στον Τσίπρα, παρ’ ότι θα πάει μέχρι τέλους με τους ΑΝΕΛ, δεν ταιριάζει ο Καμμένος, ειδικά στο σοσιαλδημοκρατικό προφίλ που θέλει να χτίσει για τα επόμενα χρόνια. Η κωλοτούμπα, το προσκύνημα στους δανειστές, τα κονέ με τη Ρότσιλντ και άλλες μυστήριες δυνάμεις και οι ανόητες βραβεύσεις για το πολιτικό σθένος είναι το πρώτο κομμάτι του σχεδίου για να γίνει ο Αλέξης από αριστερός απλά σοσιαλδημοκράτης ο οποίος συνομιλεί με τους πάντες και δεν είναι επικίνδυνος. Άλλωστε, από το Παρίσι που ήταν δήλωνε ότι δεν θα ήταν αριστερός αν δεν πίστευε στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Αλλά λόγια ν’ αγαπιόμαστε…

Ο σοσιαλδημοκράτης Αλέξης, λοιπόν, πρέπει κάποια στιγμή να ξεφορτωθεί το βαρίδι του Καμμένου, αφού πρώτα βρει χρήσιμους ηλίθιους που θα τους μοιράσει υπουργεία, εξουσία, λεφτά. Τι καλύτερη επιλογή από τη Φώφη που ξαφνικά γίνεται καταλύτης των εξελίξεων. Η Φώφη ηγέτης που θα παίξει κομβικό ρόλο στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που θα είναι απέναντι στην κακιά δεξιά.

Πόσο ωραία στημένο παραμύθι για όσους θέλουν έναν τέτοιο συνασπισμό προοδευτικών δυνάμεων. Γι’ αυτό και το «φούσκωμα» της Κεντροαριστεράς με το έτσι θέλω. Γι’ αυτό και η στοχοποίηση του Καμμένου ο οποίος έκανε μια χαρά τη δουλειά του ως δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τον πετάνε σαν στυμμένη λεμονόκουπα.

πηγη

loading...

1 thought on “Αίφνης… ηγέτης η Φώφη

  1. ΤΑ 210 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΙΣΩ ΚΛΕΦΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΛΗΤΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ

Comments are closed.