Νίκος Ανδρουλάκης: «Η μιζέρια, το μίσος και η απομόνωση δεν μας αξίζουν. Να ενωθούμε και να ανανεωθούμε»

Μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη με μηνύματα για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης

«Δεν αξίζει στην Ελλάδα η μιζέρια, η απομόνωση, το μίσος και η διχόνοια. Αν η Δημοκρατική Παράταξη δεν αναγεννηθεί, η χώρα μπαίνει σε νέες περιπέτειες».

Με τα λόγια αυτά, μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης περιέγραψε το διακύβευμα των αυριανών εκλογών. Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ανέλυσε σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Βελλίδειο, το στοίχημα που καλείται να κερδίσει ο προοδευτικός χώρος κι αυτός δεν είναι άλλος από την ανανέωση και παράλληλα την ενότητα ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή γενιάς.

«Συνάντησα πρόσωπα σε όλη την Ελλάδα, απλών πολιτών, φιλών της παράταξης, παλαιών στελεχών που έχουν μέσα τους μια φλόγα που δεν έχει σβήσει. Μπορεί τα ποσοστά να είναι μικρά αλλά η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης είναι και παραμένει πάρα πολύ μεγάλη.

Η παράταξή μας, εάν δεν καταφέρουμε το εγχείρημα αυτό δεν θα έχει χάσει μια κομματική ευκαιρία μιας εθνικής πρόκλησης. Θα έχει δημιουργήσει τις συνθήκες να ηγεμονεύσουν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα η συντήρηση, το μίσος, η διχόνοια, η μιζέρια. Η προσπάθεια λοιπόν που κάνουμε δεν είναι κομματική, δεν είναι προσωπική . Η προσπάθεια που κάνουμε είναι εθνική πάνω από όλα. Εάν αποτύχουμε, η κοινωνία τα επόμενα χρόνια θα είναι μια γερασμένη χώρα με τεράστιες κοινωνικές ανισότητες».

Αναφερόμενος στις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Πυρήνας των ιδεών μας είναι ο άνθρωπος και οι αξίες του. Οι αξίες της προόδου, της δημοκρατίας, του σεβασμού των δικαιωμάτων».

Μιλώντας για την ανανέωση αλλά και την ενότητα που πρέπει να έχει η παράταξη αναφέρθηκε στο παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ το 1974. «Την απόφαση να είμαι υποψήφιος την πήρα μαζί με λιγοστούς μου φίλους, αυτούς που πορεύτηκα από τα φοιτητικά μου χρόνια. Απλά παιδιά, εργαζόμενα. Ούτε βόλεψαν ούτε βολεύτηκαν. Ούτε διόρισαν ούτε διορίστηκαν. Κάποιοι αυτούς τους απλούς ανθρώπους τους ονομάζουν μηχανισμούς. Είναι μηχανισμοί οι απλοί νέοι της δουλειάς που παλεύουν για την καθημερινότητα και είναι κοινωνία αυτοί που βίασαν την παράταξη μας με το ρουσφέτι;

Ωραίο το παραμύθι αλλά χωρίς δράκο. Η ενότητά μας θα είναι η ενότητα του 1974. Η ενότητα που ο απλός άνθρωπος πιστεύει στην παράταξη για να του λύσει τα προβλήματά του κι όχι για να τον βολέψει. Να πιστεύει στην παράταξη για να του αλλάξει τη ζωή κι όχι γιατί κάποιος του έκλεισε το μάτι. Αυτή θα είναι η νέα αρχή».

Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα, μιλώντας για τις ακροδεξιές θέσεις του Π. Καμμένου και την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα.

«Τι καταφέρνουν; Να αλλάζουν την ατζέντα της κοινής γνώμης. Τη συζήτηση που είναι συγκεκριμένη. Η χώρα οικονομικά καταρρέει στα χέρια τους. Τα κόκκινα δάνεια και οι φόροι είναι αυτή τη στιγμή θηλιές στην κοινωνία μας, θηλιές στην οικονομία και μάλιστα από ποιους; Από αυτούς που κέρδισαν τις εκλογές λέγοντας ότι θα φέρουν Σεισάχθεια. Εμείς τώρα οφείλουμε να ενωθούμε. Κι όταν λέω ενότητα, δεν εννοώ την ενότητα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια που μοιράζαμε καρέκλες για να νιώθουμε ότι είμαστε όλοι μαζί».

Νίκος Ανδρουλάκης – Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr

loading...

2 thoughts on “Νίκος Ανδρουλάκης: «Η μιζέρια, το μίσος και η απομόνωση δεν μας αξίζουν. Να ενωθούμε και να ανανεωθούμε»

  1. ΑΜΑΚΑ ΡΕ!! ΑΜΑΚΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙ!! ΤΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΌΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕ ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΣΔΧΕΤΑ ΑΝ ΚΑΝΟΝΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΩΦΙΜΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΧΡΗΜΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΑΟΣΟΚΟΠΡΟΚΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ 27α ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑΤΟΥΣ? ΑΜΑΚΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ…ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΑΜΗΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ…ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΑΥΝΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΙΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ 3 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΔΩΣΕ ΠΡΑΜΑ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΑΜΗΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΑΣ ΣΕ ΛΕΝ ΜΟΓΚ(Ω)ΛΟ!!!!

    ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΛΕΠΡΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΝΑ ''΄ΦΑΣ'' ΑΝΤΕ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!!!! ΟΥΥΥΣΤ ΓΑΜΗΕΜΕΝΑ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΟΥΥΥΣΤ!!! ΞΕΥΤΙΛΕΣ….ΘΑΝΑΤΟΣ…ΘΑΝΑΤΟΣ……

  2. Γιατί καλούμε αύριο να πάω να ψηφίσω ανάδειξη προέδρου ξανά για το παλιό πασοκ, γιατί να πάω ερωτώ εσάς τους συμμετέχοντες ως προέδρους νέοι και παλιοί να ψηφίσω και να σας δώσω και τρία ευρώ. Ρωτάτε αν έχουμε τρία ευρώ στην τσέπη μας. Γιατί να πληρώσω τρία ευρώ για να σας ψηφίσω από την στιγμή που πήρατε και ξαναπερνεται δάνεια και δεν είστε ούτε καν ικανοί να ξεπληρώσετε το δάνειο και πληρώνουμε εμείς τα δάνεια σας. Ποιος η ποια θα με απαντηση στην ερώτηση αυτή. Γιατί να δώσω τρία ευρώ ξανά και ξανά. Εσείς περνετε τα ρίσκα για την προεδρεία και μας ζητάτε και λεφτά και από πάνω. Εεε όχι θα πω κανονικα θα πρέπει να πείτε στους φίλους και φίλοι.. Ελάτε να ψηφίσετε και αύριο όλα τα δάνεια του κοσμάκη να διαγραφούν. Μόνο έτσι θα έρθω να ψηφίσω και να σας πληρώσω και τα τρία ευρώ. Χ. Ζ

Comments are closed.