Η αγέρωχη άρπυια, ένας από τους ισχυρότερους αετούς!

Τα αρπακτικά πτηνά δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσουν με το μέγεθος και την επιβλητική τους εμφάνιση. Αυτό συμβαίνει και με την άρπυια, έναν αετό που συγκαταλέγεται στα πιο δυνατά πτηνά στον κόσμο. Η ονομασία του προέρχεται από ένα τρομακτικό τέρας της ελληνικής μυθολογίας το οποίο ήταν μισό πουλί και μισό γυναίκα: Της άρπυιας (σ.σ. οι Άρπυιες ήταν θηλυκά τέρατα, κόρες του Θαύμαντα και της θαλάσσιας Νύμφης Ηλέκτρας και αδελφές της αγγελιαφόρου των θεών Ίριδας).




Αποτελούν εθνικά πουλιά του Παναμά και ζουν κυρίως στα τροπικά δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Το μήκος τους μπορεί να φτάσει από 86,5 έως 107 εκατοστά, ενώ το άνοιγμα των φτερών τους κάνει ρεκόρ από 176-224 εκατοστά. Οι άρπυιες ζυγίζουν έως και 20 κιλά, με τα θηλυκά να έχουν πολλές φορές στο διπλάσιο βάρος. Αξίζει να σημειωθεί πως τα πίσω νύχια τους είναι περίπου 3-4 εκατοστά μήκος – το ίδιο μέγεθος με τα νύχια της αρκούδας grizzly!





Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][bsummary]
Loading...

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]