Πρώτο από όλα υπήρξε το ΧΑΟΣ !

Σύμφωνα με την θεογονία του Ησιόδου, πρώτο από όλα υπήρξε το ΧΑΟΣ(1). Το ΧΑΟΣ είναι αυτογέννητο. Αυτό σημαίνει πως ναι μεν έχει αρχή, όμως
γεννήθηκε μόνο του, όπως και η ΓΑΙΑ(2), και ο ΕΡΩΣ(3). Αυτές οι τρεις πρώτες υπάρξεις είναι αυτογέννητες και διαφέρουν μόνο ως προς τον χρόνο γέννησής τους. Από τις τρεις, μόνο ο ΕΡΩΣ εν γεννάει απογόνους, όμως είναι αυτός που ωθεί τις άλλες δυνάμεις σε δημιουργία.

Το ΧΑΟΣ στην συνέχεια, γεννάει το ΕΡΕΒΟΣ(4) και την ΝΥΧΤΑ(5), οι οποίοι στην αργότερα, με έρωτα, γεννούν τον ΑΙΘΕΡΑ και την ΗΜΕΡΑ.

Η ΓΑΙΑ γεννάει μόνη της τον ΟΥΡΑΝΟ(6), ο οποίος είναι τόσο μεγάλος όσο και αυτή και μπορεί και την αγκαλιάζει. Στην συνέχεια, γεννάει πάλι μόνη της τα ΟΡΗ και τον ΠΟΝΤΟ. Αφου παραχωρήσει μέρος από τις εξουσία της στον Ουρανό, μαζί του, με έρωτα, θα αποκτήσει τους 12 ΤΙΤΑΝΕΣ (Ωκεανός, Κοίος, Κρειος, Θεία, Τηθύς,Κρόνος, Ρέα, Μνημοσύση, Ιαπετός, Υπερίωνας, Φοίβη, Θέμις), τους ΚΥΚΛΩΠΕΣ και τους ΕΚΑΤΟΓΧΕΙΡΕΣ.

Αργότερα ο Τιτάνας ΚΡΟΝΟΣ, αφού παίρνει την εξουσία από τον πατέρα του, ενώνεται με την αδερφή του, Τιτάνιδα ΡΕΑ, και αποκτούν τους 6 ΘΕΟΥΣ. Τον ΔΙΑ, την ΗΡΑ, τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, την ΔΗΜΗΤΡΑ, τον ΠΛΟΥΤΩΝΑ και την ΕΣΤΙΑ.

Από το αίμα του ΟΥΡΑΝΟΥ, γεννιούνται οι ΕΡΙΝΥΕΣ, οι ΓΙΓΑΝΤΕΣ και οι ΜΕΛΙΕΣ, ενώ από το σπέρμα του που πέφτει στη θάλασσα και μέσα από τον αφρό, η ΘΕΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. Οι υπόλοιποι ολύμπιοι Θεοί (Άρης, Ήφαιστος, Αθηνά, Απόλλωνας, Άρτεμις και Ερμής είναι παιδιά του Δία)
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]