Ρεκόρ αιτήσεων για το φυσικό αέριο | Τρία νέα προγράμματα επιδότησης

Τρία προγράμματα για επιδότηση της εγκατάστασης φυσικού αερίου και εξοικονόμηση ενέργειας θα «τρέξουν» παράλληλα το 2018 σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής.
Έχει ήδη καταγραφεί ρεκόρ αιτήσεων ενώ η πλειονότητα θα ικανοποιηθεί έως το τέλος του χρόνου.

Το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» θα παρέχει επιδοτήσεις και άτοκα δάνεια για επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας, μεταξύ αυτών και για εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, το πρόγραμμα θα θα προκηρυχθεί μέσα στον Νοέμβρη.

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ Αττικής, Δημήτρης Παπακώστας, το 2018 δήλωσε πως θα προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα επιδότησης για εγκατάσταση φυσικού αερίου σε συνέχεια του προγράμματος που έτρεξε φέτος με το οποίο οι καταναλωτές ωφελούνταν το 30 έως 50% του κόστους εγκατάστασης, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο. Ο ίδιος ανέφερε ότι προετοιμάζεται επαναπροκήρυξη και του προγράμματος για εγκαταστάσεις φυσικού αερίου που είχε εφαρμόσει το 2014 το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ρεκόρ αιτήσεων για το φυσικό αέριο
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Παπακώστας, φέτος έχουν υποβληθεί 21.000 αιτήσεις για εγκατάσταση φυσικού αερίου, αριθμός υπερδιπλάσιος από πέρυσι και 50% πάνω απ’ τον στόχο.

Μάλιστα, από 1η Ιανουαρίου 2018 όλοι οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν προμηθευτή. Αναφορικά με τις αποκοπές λόγω χρεών, αναφέρθηκε ότι παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι.

Τέλος, έχει ξεκινήσει πιλοτικά η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών, με δυνατότητα τηλεμέτρησης, τηλεαποκοπής αλλά και εφαρμογής διαφορετικών τιμολογίων στη διάρκεια της ημέρας, τάση που όπως επισημάνθηκε αναμένεται να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα αργά ή γρήγορα (σήμερα το τιμολόγιο είναι ενιαίο και όλο το 24ωρο).
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]