Οι «κομμουνιστές» επενδυτές

Λοιπόν όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνει τα ταξίδια του στο εξωτερικό και συναντάται με επενδυτές αυτοί που βλέπει είτε είναι «κομμουνιστές» είτε «αυλοκόλακες».
Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το γεγονός ότι ο υπουργός των Οικονομικών μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2018 με περίσσια άνεση ξεστόμισε ότι η υπερφορολόγηση δεν σκοτώνει την ανάπτυξη, και αυτό ισχύει διότι απλά κανένας επενδυτής δεν του είπε το αντίθετο.

Μεταφέροντας τις εμπειρίες του από το εξωτερικό και από την πρόσφατη μάλιστα συνάντησή του με επενδυτές σε road show στην Ουάσιγκτον ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε: «Κανένας επενδυτής δεν μου έχει κάνει καμία αναφορά στην υπερφορολόγηση. Δεν ενδιαφέρει τους επενδυτές το ύψος της φορολογίας, αλλά θέλουν ένα σταθερό πλαίσιο για επενδύσεις. Να ξέρουν τους κανόνες του παιχνιδιού». Μάλιστα ειδικά για το road show στην Ουάσιγκτον το οποίο διοργάνωσε η JP Morgan, ο Ευκλείδης απεκάλυψε πως η μόνη εκ των παρισταμένων που ρώτησε για την υπερφορολόγηση ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Ρώτησα και έμαθα για το συγκεκριμένο «καρφί» του υπουργού και μου είπαν πως αναφερόταν στην Μιράντα Ξαφά, η οποία μετείχε στην εκδήλωση της JP Morgan, στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Πάντως, εάν ο ακαδημαϊκός οικονομολόγος Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν γνωρίζει ότι η υπερφορολόγηση σκοτώνει την ανάπτυξη θα του έλεγα να διαβάσει ή να ξαναδιαβάσει τη σχετική βιβλιογραφία για τους περίφημους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές (fiscal multipliers για να τον διευκολύνω). Βλέπετε όταν πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς ο κ. Τσακαλώτος επικαλούταν συχνά τους πολλαπλασιαστές ( δηλαδή το πώς μεταβάλλεται το ΑΕΠ ως αποτέλεσμα της μεταβολής των εσόδων ή των δαπανών) και κατάγγελλε ότι η υπερφορολόγηση βύθιζε την οικονομία. Σήμερα όμως επικαλείται τους επενδυτές (!) για να υποστηρίξει το αντίθετο….

Γράφει ο Ρατατούλης

loading...

1 thought on “Οι «κομμουνιστές» επενδυτές

  1. απο την ΑΕ ΚΙΝΑΙΔΟΣ ΞΕΚΩΛΟΓΛΟΥ και ΣΙΑ σας προσφερουμε τα τελευταια αξεσουαρ καταπληκτικης τεχνολογιας σε παρα πολυ καλες τιμες

    σουφρες απο τεφλον προσθαφαιρουμενες βιδωτες οταν η φυσικη σουφρα ειναι ξεχαρβαλωμενη
    ειδικες φλατζες περισουφριδιας περιοχης απο ατσαλοσυρμα για συγρατηση του πρωκτου απο τις καταπονησεις
    βιδωτοι προσθαφαιρουμενοι πρωκτοι απο τεφλον και απο κραμα αλουμινιου,αναλογα την κατασταση του πρωκτου
    σφηνες απολαυσης για πρωκτους σε πολλα σχεδια και χρωματα
    ταπες για στεγανοτητα οταν ο πρωκτος εχει σπασει
    ομοιωματα αγγουριων καλυβιωτικων απο μαλακο υλικο με αυτολιπανση
    ομοιωματα πεους που φοριουνται μεσα απο το παντελονι οταν δεν φορατε φουστα για εντυπωσεις
    σε μερη που δεν μπορειτε να ειστε ο πουστης ο εαυτος σας
    μυτοτσιμπιδα ακριβείας για εξαγωγη φιαλων η αλλων αντικειμενων που εμειναν μεσα στον πρωκτο προκειμενου να μην τρεχετε στα νοσοκομεια

Comments are closed.