Ερωφίλη Παπασταύρου:Τι ζητάει μία σχεδιάστρια μπομπονιέρων στο Μαξίμου

Αν αναρωτιέστε πώς µπορούν να συνυπάρξουν οι… µποµπονιέρες µε την κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη, τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασµούς, η απάντηση κρύβεται πίσω από ένα
όνοµα: Ερωφίλη Παπασταύρου. Συγκαταλέγεται στα πρόσωπα της νέας γενιάς της κυβέρνησης και αποτελεί µία από τις εκπλήξεις του πρωθυπουργικού επιτελείου, καθώς η επαγγελµατική της ενασχόληση διαφέρει από τα συνήθη στα πολιτικά γραφεία, αφού είναι σχεδιάστρια µόδας.
Η νεαρή Αθηναία από την 1η Αυγούστου διορίστηκε σε θέση ειδικής συµβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο Γραφείο ∆ιοίκησης και Οργάνωσης, ενώ η τοποθέτησή της έγινε γνωστή από την Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως στις 8 Αυγούστου και έκτοτε προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού. Προσθήκη που έφερε ένα πιο… γυναικείο και καλλιτεχνικό άρωµα στο Μέγαρο Μαξίµου.

Ο διορισµός αυτός δεν είναι, βέβαια, ο πρώτος της όµορφης Ερωφίλης επί των ηµερών του ΣΥΡΙΖΑ. Προηγήθηκε η θέση της ειδικής συνεργάτιδας στο υπουργείο Οικονοµίας τον Φεβρουάριο του 2015, όταν το χαρτοφυλάκιο βρισκόταν στα χέρια του Γιώργου Σταθάκη.
Η νεαρή σχεδιάστρια από πολύ µικρή ηλικία ενδιαφερόταν για τη µόδα και το σχέδιο, επέλεξε όµως να σπουδάσει αρχιτεκτονική, παίρνοντας µάλιστα τα πτυχία της από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Εθνική Σχολή Αρχιτεκτονικής των Βερσαλλιών. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, το πάθος της για τη µόδα ήταν αυτό που επικράτησε και χάραξε τον δρόµο που έµελλε να καθορίσει την επαγγελµατική της πορεία, ξεκινώντας καριέρα ως σχεδιάστρια ρούχων και εγκαταλείποντας την αρχιτεκτονική.
Ειδικότητά της τα νυφικά και τα είδη βάφτισης, ακολουθώντας τα «χνάρια» του οικογενειακού οίκου, που λειτουργεί από το 1989 στα Άνω Πατήσια. Προτού αφοσιωθεί εξολοκλήρου σε αυτόν, έκανε ένα πέρασµα από έναν από τους µεγαλύτερους οίκους νυφικών στο Κολωνάκι, που αποτέλεσε «σχολείο» για την καριέρα της. Τα τελευταία χρόνια έχει λανσάρει δική της γραµµή, µε την επωνυµία «Βy Εrofi li», προβάλλοντας περήφανα τις δηµιουργίες της στους λογαριασµούς της σε Facebook και Instagram. Τα σχόλια όσων επιλέγουν τις δηµιουργίες της πάντα κολακευτικά. Όλοι επισηµαίνουν την αφοσίωσή της και την προσωπική επίβλεψη κάθε λεπτοµέρειας.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ
Η Ερωφίλη Παπασταύρου, εκτός από την επαγγελµατική της δραστηριότητα, δεν κρύβει και την πολιτική ιδεολογία και άποψή της. Γεγονός µάλιστα που ίσως είναι το κλειδί του διορισµού της στο Μέγαρο Μαξίµου. Ήδη από τα χρόνια της στο Πολυτεχνείο είχε ενταχθεί στον πολιτικό χώρο της αριστεράς και, παρόλο που δεν διετέλεσε ενεργό µέλος κάποιας φοιτητικής παράταξης, δεν δίσταζε να εκφράζει τα πιστεύω της δηµοσίως.
Χαρακτηριστικό παράδειγµα αποτελεί η κίνησή της να υπογράψει ως φοιτήτρια ένα κείµενο «συµπαράστασης στον αγώνα των κρατουµένων» το 2008, µαζί µε 3.000 συνολικά πολίτες και επιφανείς πολιτικούς.
Μεταξύ των υπογραφών, συναντά κανείς τα ονόµατα του τότε αρχηγού του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, και των 14 εκλεγµένων βουλευτών του κόµµατος την περίοδο εκείνη, µεταξύ των οποίων ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Γιάννης ∆ραγασάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Θοδωρής ∆ρίτσας και ο Γρηγόρης Ψαριανός. Λίγα χρόνια µετά, µε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί πλέον κυβέρνηση, η σχεδιάστρια µόδας έβαζε την υπογραφή της σε ένα ακόµα κείµενο συµπαράστασης, αυτή τη φορά υπέρ των «συλληφθέντων αγωνιστών της 15ης Ιουλίου του 2015».
Το κείµενο καταγγέλλει τη βία της Ασστυνοµίας κατ’ εντολήν, όπως υποστηρίζει, της µνηµονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Αξίζει να σηµειωθεί πως υπέγραφε εναντίον της κυβέρνησης παρόλο που την περίοδο εκείνη εργαζόταν στο υπουργείο Οικονοµίας. Αιτία της διαφωνίας, το περιπετειώδες δηµοψήφισµα, στο οποίο η Ερωφίλη Παπασταύρου είχε υποστηρίξει ανοιχτά το «όχι».

ΠΗΓΗ

loading...

3 thoughts on “Ερωφίλη Παπασταύρου:Τι ζητάει μία σχεδιάστρια μπομπονιέρων στο Μαξίμου

  1. I EROFILI PAPASTAVRU DEN INE ELLINIDA!!! INE: EVREOMASONA TIS ILLUMINATI!!! GENIMENI STI AGLIA!!!!!!!!! MULA100% KE PARAMITHU 1000% OPOS OLES k OLI I EVREOMASONI TIS ILLUMINATI!!! DEN EHI KAMIA ANOTERA MORFOSI!!! UTE INE SHEDIASTRIA NIFIKON VAPTISTIKON!!! OTI ANAFERETE PERI SPUDON DEN ALITHEVI TIPOTA!!! ENA LIKIO EHI TELIOSI STIN AGLIA KE META SPUDASE STIN ILLUMINATI TIN ELLINIKI GLOSSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KINOS EVREOMASONOPUTANA TIS ILLUMINATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AFTI INE I Erofili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Ισως ειναι γοννος της γνωστης οικογενειας.Αν ναι τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα!

  3. ΣΚΑΣΕ ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΒΡΑΙΟΑΛΒΑΝΕ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗ. ΝΑ ΣΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΨΩΦΟΣ ΚΟΠΡΙΤΗ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΧΕΣΙΜΟ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΝ ΝΕΚΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΧΕΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΒΡΩΜΟΧΕΡΑ ΣΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΑΚΑΘΑΡΜΑ ΒΡΩΜΕΡΟ

Comments are closed.