Τραμπ σε (λάθος) Μέι: Μην ασχολείσαι μαζί μου! Ασχολήσου με τους ισλαμιστές στη χώρα σου

Μπορεί εκείνη να ήταν η πρώτη ηγέτης που τον επισκέφτηκε στις ΗΠΑ. Μπορεί να περπάτησαν ακόμη και… χέρι χέρι στο Λευκό Οίκο. Αλλά η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με την Τερέζα Μέι περνάει… κρίση. Τόσο, που ο Αμερικανός πρόεδρος μπερδεύεται όταν τουιτάρει!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε retweet βίντεο με τη δράση Βρετανών ακροδεξιών. Εκνευρίστηκε η Τερέζα Μέι και (αναγκάστηκε) τον έκραξε δημοσίως. Δεν θα μπορούσε να το αφήσει αναπάντητο. Αλλά… ουπς, κάτι πήγε στραβά!

Γιατί αντί για την Τερέζα Μέι, πρωθυπουργό της Βρετανίας, ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε το όνομα άλλης χρήστη του twitter. Τον πήραν γρήγορα χαμπάρι, όμως και το διόρθωσε… Και έβαλε τον πραγματικό λογαριασμό της Βρετανής πρωθυπουργού. Όχι τίποτα άλλο, για να φτάσει και ως τη… Ντάουνινγκ Στριτ το «μην ασχολείσαι μαζί μου».

Ο Τραμπ, στο πρώτο tweet του, έβαλε τον λογαριασμό @theresamay. Αλλά αυτός δεν είναι ο λογαριασμός της Τερέζα Μέι στην οποία απευθυνόταν. Γιατί ο λογαριασμός της πρωθυπουργού της Βρετανίας στο twitter είναι theresa_may. Όταν το κατάλαβαν στον Λευκό Οίκο, έβαλαν την παύλα που έλειπε…


Τραμπ σε Μέι: Ασχολήσου με τους ισλαμιστές στη Βρετανία!

Στον δημόσιο καυγά του Αμερικανού προέδρου με την πρωθυπουργό της Βρετανίας τώρα, ο Τραμπ ούτε λίγο ούτε πολύ είπε στη Μέι να κοιτάξει τα του οίκου της!

«Τερέζα @theresa_may, μην επικεντρώνεσαι σε μένα, επικεντρώσου στην καταστροφική Ριζοσπαστική Ισλαμική Τρομοκρατία που λαμβάνει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εμείς τα πάμε μια χαρά», έγραψε ο Τραμπ.

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Είχε προηγηθεί το unfair του Τραμπ, να κάνει retweet τρία video που είχε ανεβάσει στο λογαριασμό της στο twitter η Τζέιντα Φράνσεν, αρχηγός της εθνικιστικής οργάνωσης, Britain First.

Τα βίντεο της Φράνσεν (όπως η ίδια υποστηρίζει) δείχνουν μουσουλμάνους να ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου έναν έφηβο, να χτυπούν με ρόπαλα ένα αγόρι με πατερίτσες και να καταστρέφουν ένα χριστιανικό άγαλμα.

Το τελευταίο βίντεο είχε γυριστεί το 2013 στην Αίγυπτο στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, τότε στρατάρχη. Είχε χρησιμοποιηθεί στη δίκη ενός άνδρα που είχε συμμετάσχει στις ταραχές. Παρουσιάζεται χωρίς συγκείμενο, όπως και τα άλλα δύο, με προφανή σκοπό να παρουσιάσει όλους τους μουσουλμάνους και το ισλάμ ως επικίνδυνα.
Άδειασμα από την Ολλανδία: Ο δράστης είναι ο Ολλανδός, Ντόναλντ

Κι αν για την εκπρόσωπο Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, η ακρίβεια των βίντεο δεν είναι το θέμα, ε τα πράγματα δεν είναι έτσι…

«Η απειλή είναι πραγματική, αυτό στο οποίο αναφέρεται ο πρόεδρος είναι η ανάγκη για εθνική ασφάλεια και στρατιωτικές δαπάνες. Αυτά είναι πολύ πραγματικά πράγματα, δεν υπάρχει κάτι λάθος στο θέμα», είπε η Σάντερς.

Μόνο που δεν φανταζόταν ότι θα δεχόταν ο Τραμπ ράπισμα από την Ολλανδία! Η πρεσβεία της χώρας στις ΗΠΑ απάντησε στον Αμερικανό πρόεδρο μέσω του Twitter. Αφορμή το βίντεο με την επίθεση εναντίον του νεαρού με τις πατερίτσες: «Ο δράστης της βίαιης επίθεσης που απεικονίζεται στο βίντεο γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία. Τιμωρήθηκε και εκτίει ποινή βάσει του ολλανδικού δικαίου».

VIDEO: Muslim migrant beats up Dutch boy on crutches! pic.twitter.com/11LgbfFJDq
.@realDonaldTrump Facts do matter. The perpetrator of the violent act in this video was born and raised in the Netherlands. He received and completed his sentence under Dutch law.

Ακόμη και ο Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν, που στηρίζει τον Τραμπ, επέκρινε τα tweets: «Κύριε πρόεδρε, μην υποτιμάτε αυτό που κάνατε. Είπατε σε όλους τους ρατσιστές, τους μισαλλόδοξους, τους αντιισλαμιτές και τους υπέρμαχους της υπεροχής της λευκής φυλής ότι είστε στο πλευρό τους».

Σε άλλο tweet, έγραψε: «Καλημέρα κύριε πρόεδρε τι στο διάολο κάνετε retweet-αροντας ένα μάτσο βίντεο από το Britain First, ένα μάτσο αηδιαστικούς ακροδεξιούς εξτρεμιστές; Σας παρακαλώ σταματήστε αυτή την τρέλα και κατεβάστε τα«.

Good morning, Mr President @realDonaldTrump – what the hell are you doing retweeting a bunch of unverified videos by Britain First, a bunch of disgustingly racist far-right extremists?
Please STOP this madness & undo your retweets.

Τερέζα Μέι: Ντόναλντ, έκανες λάθος

Έστω και με βαριά καρδιά (κι αφού χρειάστηκε… ώθηση από τους Εργατικούς) η Τερέζα Μέι καταδίκασε δημόσια την κίνηση του Τραμπ. «Ήταν λάθος αυτό που έκανε ο πρόεδρος Τραμπ» δήλωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας.

«Το Britain First επιδιώκει να διχάσει τις κοινότητες χρησιμοποιώντας ρητορική γεμάτη μίσος που διασπείρει ψέματα και προκαλεί εντάσεις. Οι Βρετανοί απορρίπτουν μαζικά τη ρητορική των προκαταλήψεων της άκρας δεξιάς, που είναι αντίθετη με τις αξίες τις οποίες εκπροσωπεί αυτή η χώρα, με την ευπρέπεια, την ανεκτικότητα και τον σεβασμό», τόνισε ο εκπρόσωπος της Μέι.Φωτογραφία EPA

Μέχρι και ο Μπόρις Τζόνσον, γνωστός για τις… απόψεις του, πήρε αποστάσεις από τον Τραμπ. «Η Βρετανία έχει μια περήφανη ιστορία ως ανοικτή και ανεκτική κοινωνία και η ρητορική του μίσους δεν έχει θέση εδώ», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Britain First is a divisive, hateful group whose views are not in line with our values. UK has a proud history as an open, tolerant society & hate speech has no place here

Ποια είναι η Britain First

Το Britain First ιδρύθηκε το 2011 από πρώην μέλη του Εθνικού Κόμματος Βρετανίας (BNP). Δεν έχει κερδίσει ποτέ καμία εκλογική διαδικασία και δεν δημοσιοποιεί τον αριθμό των μελών του. Στοχοθετεί κυρίως τους μουσουλμάνους, οργανώνοντας πικετοφορίες έξω από τεμένη, όπου οι συγκεντρωμένοι κρατούν σταυρούς.

Είναι μια οργάνωση που προσελκύει λίγες εκατοντάδες διαδηλωτές στις διαδηλώσεις που οργανώνει τακτικά ανά τη χώρα. Στο site της αναφέρει πως αντιτίθεται σε κάθε είδους μαζική μετανάστευση και έχει ένα «αποδεδειγμένο ιστορικό» αντιμετώπισης μαχητικών μουσουλμάνων. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ρατσιστική οργάνωση.

Στην Φράνσεν είχε επιβληθεί πρόστιμο, πριν από μερικές μέρες. Κρίθηκε ένοχη για σοβαρή θρησκευτική παρενόχληση επειδή έβρισε μια μουσουλμάνα η οποία φορούσε χιτζάμπ.

Την περασμένη εβδομάδα απαγγέλθηκαν σε βάρος της κατηγορίες από την αστυνομία στη Βόρεια Ιρλανδία επειδή χρησιμοποίησε απειλητική, καταχρηστική ή υβριστική γλώσσα σε ομιλία της σε συγκέντρωση στο Μπέλφαστ τον Αύγουστο.

loading...

1 thought on “Τραμπ σε (λάθος) Μέι: Μην ασχολείσαι μαζί μου! Ασχολήσου με τους ισλαμιστές στη χώρα σου

  1. φαε πουτσα κι αστηνε
    κι αμα πεινασεις πιαστηνε

Comments are closed.