Δούρου για τις φονικές πλημμύρες: Αν προκύψουν ευθύνες για την Περιφέρεια, θα τις αναλάβω

«Δεν θα αναλάβω όμως τις ευθύνες όλων των αυτοδιοικητικών και πολιτικών που κρύφτηκαν τόσα χρόνια πίσω από ένα πολυδαίδαλο κράτος», διευκρίνισε η περιφερειάρχης Αττικής – Δείτε τι έλεγε το 2014 για τα αντιπλημμυρικά

«Aν προκύψουν ευθύνες για την Περιφέρεια από τη δικαστική έρευνα εγώ θα τις αναλάβω και δεν θα κρυφτώ» δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. «Δεν θα αναλάβω όμως», προσέθεσε, «τις ευθύνες όλων των αυτοδιοικητικών και πολιτικών που κρύφτηκαν τόσα χρόνια πίσω από ένα πολυδαίδαλο κράτος».

Η κ Δούρου υποστήριξε ότι βρήκε την περιφέρεια «γυμνή» όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα ενώ το Φθινόπωρο του 2014 λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κινητοποιήθηκε για την δρομολόγηση τέτοιων έργων.

Η Περιφερειάρχης μίλησε επίσης για τυμβωρυχία από ορισμένους με τους οποίους θα ασχοληθεί, όπως είπε, όταν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των πληγέντων.
Η εξέλιξη της τραγωδίας έδειξε ότι ουσιαστικά υπήρξε απόλυτος αιφνιδιασμός της κρατικής μηχανής. Η προετοιμασία ήταν τουλάχιστον ανύπαρκτη, παρότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν προαναγγελθεί, η δε προβληματική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής με τα μπαζωμένα ρέματα και τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, γνωστή σε όλους.

Και όλα αυτά ενώ η κυρία Δούρου επιχείρησε να αποσείσει τις όποιες ευθύνες της περιφέρειας Αττικής και ζήτησε να… αποδοθούν ευθύνες για τους θανάτους και τις καταστροφές! Ανακοίνωσε δε ότι υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου, «ώστε επιτέλους να συνδράμω προκειμένου αυτή τη φορά, κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν», όπως δήλωσε.

Κι όμως η κ. Δούρου τον Απρίλιο του 2014 έλεγε ότι της αρκούν 6 μήνες για έναν πλήρη αντιπλημμυρικό σχεδιασμό! Προκειμένου να επιτεθεί στον τότε περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό έλεγε: «Ολα τα αντιπλημμυρικά και τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων, ο σχεδιασμός των λεκανών απορροής, η οριοθέτηση και αποτύπωση των ρεμάτων, θα πρέπει να εντάσσονται σε ένα γενικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, σε επίπεδο τουλάχιστον λεκάνης απορροής. Ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να εκπονηθεί μέσα σε έξι μήνες. Αυτός ο αποσπασματικός σχεδιασμός που ακολουθεί και η Παράταξη του απερχόμενου Περιφερειάρχη, είναι που οδήγησε σε καταστροφές στις αρχές του 2013, και τον Νοέμβρη του ίδιου έτους στο Καματερό. Όταν χάθηκε μία ζωή, καταστράφηκαν περιουσίες, προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές». Ευλογα προκύπτει το ερώτημα: Αφού χρειάζονταν μόνο έξι μήνες, τι πήγε λάθος τρία χρόνια μετά. Τότε η κ. Δούρου ένιωθε θυμό για τη χαμένη ζωή. Σήμερα θρηνούμε 16…

Δείτε τι δήλωνε η Δούρου στην Κοκκινιά το 2014 

loading...

3 thoughts on “Δούρου για τις φονικές πλημμύρες: Αν προκύψουν ευθύνες για την Περιφέρεια, θα τις αναλάβω

  1. Πρόσεξε δούρου, δεν θέλουμε να σκίσεις και το καλσόν σου από την πολλή ανάληψη ευθύνης. Πως θα εμφανίζεσαι μετά στα ΜΜΕ;

  2. ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΙ' ΕΣΥ ΧΑΡΧΑΛΩ.

    ΕΣΥ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ- ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ.

    ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ,ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

    ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΧΑΡΧΑΛΩ :

    ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ ( 6) ΜΗΝΕΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙ-ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΓΕΣ ΤΟ 2014 , ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒ, ΧΑΡΧΑΛΟ- ΧΑΡΧΑΛΩ !

    ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΓΕΛΟΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  3. ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΕΦΤΑ ΚΙΛΑ ΕΥΘΥΝΕΣ… … ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΛΕΣ??? ΠΟΣΕΣ ΝΑ ΒΑΛΩ???

Comments are closed.