Για το χτυπημα στο μανχαταν

Ένα χρόνο πριν υπήρξε προειδοποίηση για το χτύπημα του “μοναχικού λύκου” στο Μανχάταν! Οι συμβουλές του Daesh στους μοναχικούς λύκους-”Χτυπήστε με μεγάλα οχήματα, αν δεν έχετε λεφτά νοικιάστε τα”

Του Μάνου Χατζηγιάννη

“Δεν υπάρχει σημαία αρκετά μεγάλη για καλύψει τη ντροπή να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους”, γράφει κάπου στο έργο του “Πόλεμος & Ειρήνη” ο Λέων Τολστόι.

Υπάρχει όμως μεγαλύτερη ντροπή από το να ξέρεις πως θα σκοτωθούν άνθρωποι και να μην τους έχεις προστατέψει;

Γιατί το νέο μακελειό στο Μανχάταν είναι αποτέλεσμα και της ανεπαρκούς προετοιμασίας των αρχών.

Το έγκλημα, λοιπόν, δεν είναι μονάχα του φανατικού μακελάρη, αλλά και των αρχών που δεν μερίμνησαν ενώ είχαν προειδοποιηθεί εδώ και ένα χρόνο!

Γιατί πράγματι εδώ και ένα χρόνο υπήρχε η πληροφορία πως επίκειται χτύπημα “μοναχικού λύκου” στην Νέα Υόρκη και μάλιστα το προσδιόριζαν την περίοδο των Ευχαριστιών.

Μάλιστα αρκετοί αναλυτές φοβούνταν εντυπωσιακό χτύπημα ενδεχομένως και στην καθιερωμένη παρέλαση της ημέρας των Ευχαριστιών στη Νέα Υόρκη που διοργανώνει το πολυκατάτημα Macy’s.
Οι αναλυτές σημείωναν ένα χρόνο πριν πως όσο το Ισλαμικό Κράτος ηττάται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής θα μεταφέρει τον “πόλεμο” στη Δύση.
Η ίδια η τρομοκρατική οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος” ζητά εδώ και ένα χρόνο από τους υποστηρικτές της στη Δύση να δολοφονήσουν μαζικά σε δημόσιες εκδηλώσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων και μάλιστα ένα χρόνο πριν περιελάμβανε σε προπαγανδιστικά ΜΜΕ της μια φωτογραφία της ετήσιας παρέλασης του Macy’s την ημέρα των Ευχαριστιών στη Νέα Υόρκη με το χαρακτηρισμό “ένας εξαιρετικός στόχος”.
Μάλιστα ένα χρόνο πριν δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο νέο περιοδικό Rumiyah στην αγγλική γλώσσα, που διδάσκει τζιχαντιστές οι οποίοι ζουν εκτός του χαλιφάτου στο Ιράκ και τη Συρία πώς να χρησιμοποιούν ένα “πλήθος όπλων και τεχνικών για να προκαλούν δυστυχία και καταστροφή στους εχθρούς του Αλλάχ «…
Το άρθρο, με τίτλο «Just Terror Tactics», ελεγε ότι πριν από το σχεδιασμό επιθέσεων ο μοναχικός-λύκος, είναι σημαντικό να “καθορίσει το στόχο.”
«Η επίθεση κάποιου μπορεί να έχει στόχο να σκοτώσει μεγάλο αριθμό ατόμων. Μπορεί να στοχεύει στην διατάραξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας ενός συγκεκριμένου έθνους. Μπορεί απλά να στοχεύει στην τρομοκράτηση των εχθρών του Αλλάχ στερώντας τους έναν ήρεμο ύπνο,» ανέφερε το άρθρο. «Ως εκ τούτου, όπως ο στόχος της επίθεσης ποικίλλει, ο μουτζαχίντ πρέπει να επιλέξει μια μέθοδο που του ταιριάζει καλύτερα»

Τους καλούσε να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα

Το άρθρο σημείωνε προς τους τζιχαντιστές μοναχικούς-λύκους πως τα οχήματα είναι ένα υποτιμημένο όπλο επειδή πολλοί άνθρωποι δεν τα βλέπουν ως επικίνδυνα, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται καθημερινά ως κύριο μέσο μεταφοράς.
Σύμφωνα με το άρθρο, «πολύ λίγοι κατανοούν πραγματικά την θανατηφόρα και καταστροφική ικανότητα του μηχανοκίνητου οχήματος και την ικανότητα του να θερίσει μεγάλο αριθμό θυμάτων, αν χρησιμοποιηθεί με ένα προμελετημένο τρόπο.»
Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεπε τους εν δυνάμει τζιχαντιστές να πραγματοποιούν επιθέσεις με τη χρήση μεγάλων οχημάτων που φέρουν φορτίο για να σκοτώσουν δεκάδες ανυποψίαστους ανθρώπους, όπως αυτή στη Νίκαια, στη Γαλλία, τον Ιούλιο του 2016 όταν ένα φορτηγό 19 τόνων την Ημέρα της Βαστίλης έγινε όργανο τρόμου αφήνοντας πίσω 86 νεκρούς και 434 τραυματίες.
Οι δε λεπτομέρειες που παραθέτονται στο άρθρο είναι ανατριχιαστικές καθώς συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: «Η μέθοδος μιας τέτοιας επίθεσης είναι ότι ένα όχημα πέφτει με υψηλή ταχύτητα σε μια μεγάλη σύναξη των kuffar (μη-πιστών), συνθλίβοντας τα σώματά τους με τη δύναμη του εξωτερικού πλαισίου του οχήματος, κι ενώ προχωρεί προς τα εμπρός διαλύει κεφάλια, κορμούς, και άκρα κάτω από τους τροχούς και το σασί του οχήματος αφήνοντας πίσω τα σημάδια της σφαγής»
Το άρθρο λέει στους μοναχικούς-λύκους ότι η χρήση ενός αυτοκινήτου είναι ένα από τα «πιο εύκολα και ασφαλή όπλα» που οι τζιχαντιστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για «απλή τρομοκρατία» σε βάρος των μη-πιστών.
Επιμένει μάλιστα τα αυτοκίνητα να είναι μεγάλα, γιατί «παρατηρώντας τις προηγούμενες επιθέσεις με οχήματα, έχει αποδειχθεί ότι τα μικρότερα οχήματα είναι ανίκανα να επιφέρουν το επίπεδο του μακελειού που έχει ζητηθεί. Ομοίως, τα off-road αυτοκίνητα, και εκείνα με τετρακίνηση δεν διαθέτουν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την πρόκληση ενός λουτρού αίματος».
Ζητάει μεγάλα φορτηγά, «διπλά-τροχοφόρά», προκειμένου «τα θύματα να μην έχουν ευκαιρία να ξεφύγουν και να συνθλιβούν από τα ελαστικά του οχήματος»
Η τρομοκρατική οργάνωση συμβουλεύει τέλος τζιχαντιστές που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν ένα φορτηγό ή να προχωρήσουν σε ενοικίαση, να δανειστούν ή να κλέψουν ένα για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους!

loading...

1 thought on “Για το χτυπημα στο μανχαταν

  1. Για το χτυπημα στο μανχαταν ρωτηστε τους Εβραιους της φατριας των Ροτσιλντς κλπ μπουμπουκιων και των συνοδοιπορων τους…

Comments are closed.