Το ΤΑΥΤΕΚΩ κήρυξε στάση πληρωμών

Απίστευτες καταστάσεις διαδραματίζονται στο Ταμείο Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας (ΤΑΥΤΕΚΩ), που υπάγεται στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως καταγγέλλει η συνδικαλιστική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνει «ο Κλάδος Υγείας χιλιάδων ασφαλισμένων, ενεργών και συνταξιούχων (ΤΑΠ-ΟΤΕ, Τράπεζες, ΗΣΑΠ κλπ) βρίσκεται στο απόλυτο κενό αφού ουσιαστικά έχει κηρύξει στάση πληρωμών. Το τελευταίο διάστημα αφέθηκε το Ταμείο στο έλεος του Θεού αφού συνειδητά απαξιώνεται η εσωτερική του λειτουργία».

Παράλληλα η ΕΝΟΤΗΤΑ τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο Ταμείο αναγκάζονται να καθαρίζουν οι ίδιοι τους χώρους, να ζητούν από διάφορους Συλλόγους χαρτί για φωτοτυπίες ή Fax ενώ έχουν ειδοποιηθεί να έχουν μαζί τους δικό τους χαρτί υγείας! Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής απαξίωσης του Ταμείου είναι η μη πληρωμή για μεγάλο χρονικό διάστημα λογαριασμών ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί το Ταμείο για διακοπή ρεύματος και νερού!

Τέλος η ΕΝΟΤΗΤΑ σημειώνει «δυστυχώς αυτή είναι η αντίληψη της Κυβέρνησης για την αξιοπρεπή Δημόσια Υγεία αυτών που πληρώνουν υψηλές εισφορές στο κρατικό σύστημα υγείας. Ζητάμε μέρος από το πλεόνασμα, που αποκτήθηκε από τη ληστρική επιβολή φόρων και θα διανεμηθεί ως προεκλογική παροχή, να αφαιρεθεί ένα μικρό κομμάτι προκειμένου να πληρωθούν οι λογαριασμοί (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ). Εκτός αν προσφέρουν στο προσωπικό που υπηρετεί στο Ταμείο, με την πολιτική της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, νερό και σπαρματσέτα».

loading...