Παραμύθι τα περί “αρνητικών δηλώσεων” Σαμαρά για Μητσοτάκη στη Βουλή

Του Νίκου Κούτρικα*…


Κρίμα, η όλη ιστορία μου θυμίζει το ιστορικό δημοσίευμα του έγκυρου Βήματος που είχε ως πρωτοσέλιδο τις αναλυτικές δηλώσεις του κ. Ερντογάν ενώ η επίσκεψή του είχε ακυρωθεί στην Ελλάδα!

Σήμερα, ένα ανάλογο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στήθηκε με πρωταγωνιστή αυτή την φορά τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τις δήθεν “αρνητικές” δηλώσεις του για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στην Βουλή.

Να αναφέρουμε ότι αφορμή στάθηκε το άρθρο της «Εφ. Συν.» υπό τον τίτλο:
«Πριονίζουν την καρέκλα του Κυριάκου», στο οποίο γινόταν απευθείας αναφορά στο πρόσωπο του κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον συντάκτη να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο μεν Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας (σ.σ. της «Ώρας του Πρωθυπουργού»), φέρεται να είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους: “Σήμερα ο Τσίπρας τον μάσησε και τον έφτυσε”».

Η απάντηση δεν άργησε και μάλιστα ήρθε και επίσημα από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά μέσω του ΑΠΕ όπου αναφέρει:

Την ενόχλησή του για ένα δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» εξέφρασε το Σάββατο (04/11/2017) ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μέσω στενών συνεργατών του, οι οποίοι διέψευσαν ότι ο ίδιος επέκρινε από τη Βουλή την Παρασκευή (03/11/2017) τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση διευκρινίζει:

«Όπως μάθαμε από ένα ακόμα ευφάνταστο ρεπορτάζ ο κ. Α. Σαμαράς αμέσως μετά την ώρα του πρωθυπουργού χθες στη Βουλή προέβη σε “δήλωση” στους δημοσιογράφους, δήθεν μάλιστα επικριτική εναντίον του προέδρου της ΝΔ…
Όλα καλά για το ωραίο αυτό παραμύθι.
Υπάρχει όμως μια «ασήμαντη» λεπτομέρεια: Ο κ. Α. Σαμαράς δεν παρέστη καν στη Βουλή..!», ανέφεραν με δήλωσή τους στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Συμπερασματικά λέμε εμείς, πως δημοσιογραφικά στέκει όταν ο κύριος Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν  καν στην Βουλή να στήνονται τέτοιου είδους ψευδή δημοσιεύματα;

Πως είναι δυνατόν να γράφονται τέτοια πράγματα όταν την ίδια ημέρα (σ.σ. για κάποιους που το αγνοούν) σε συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς στην εφημερίδα “Καθημερινή” εκφράζει την πλήρη και απεριόριστη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Όσο ήρθε ο Ερντογάν στην Ελλάδα άλλο τόσο και ο Σαμαράς είπε τέτοια πράγματα…
Έλεος πια….

*Ο Νίκος Κούτρικας είναι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ

loading...