Το Ευρωσκεπτικιστικό Σχέδιο και η εκτροπή του Αχελώου!

Επείγει η  απεξάρτηση  της χώρας και της αγροτικής παραγωγής από επιδοτήσεις από την KAΠ,   και από τους ξένους που σχεδιάζουν στην πλάτη του παραγωγού, και έχουν οδηγήσει την ύπαιθρο στην ερήμωση.  Ταυτόχρονα επείγει και  η   ενεργειακή  απεξάρτηση της  χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο στο ευρωσκεπτικιστικό σχέδιο, πρέπει να ενταχθεί  όχι μόνο εκτροπή του Αχελώου,  άλλα και όλα τα πιθανά  παρόμοια ενεργειακά  και υδρευτικά έργα σε όλη την επικράτεια.
Μικρά και μεγάλα έργα πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον

Διότι για να βαδίσει η Ελλαδα ισχυρή και μονή της στο κόσμο χρειάζονται έργα που θα εντείνουν τις παραγωγικές μας δυνατότητες στο μέγιστο.

Για την θεσσαλικό κάμπο ειδικότερα  επείγει:

Να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα της υποβάθμισης της ποσότητας και ποιότητας των υπόγειων υδροφορέων της Θεσσαλίας.
Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποβάθμισης των εδαφών σε ορισμένες περιοχές της Θεσσαλίας.
Να αναβαθμισθεί η ποιότητα και να εξασφαλισθεί η αναγκαία ποσότητα νερών στον ποταμό Πηνειό ώστε
Να προστατευθούν οι οικολογικές λειτουργίες του και η αξιόλογη φυσική περιοχή των εκβολών του (δέλτα Πηνειού).
Να εξασφαλισθεί η ύδρευση των μεγάλων αστικών συγκροτημάτων της Θεσσαλίας (κυρίως Λάρισας και Βόλου).
Να εξασφαλισθεί και να αυξηθεί η άρδευση των ανεπαρκώς σήμερα αρδευομένων εκτάσεων της Θεσσαλίας.
Να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας με την αξιοποίηση του ανεκμετάλλευτου υδροδυναμικού καθώς και την πολλαπλή κοινωνική ωφέλεια των μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων που διαφυλάσσουν πολύτιμους υδατικούς πόρους στους υδροταμιευτήρες τους κατά τη χειμερινή περίοδο, για να τους διαθέσουν κατά τη θερινή.

Τα φράγματα και οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί της Μεσοχώρας και της Συκιάς, η σήραγγα εκτροπής και τα σύνοδα αναρρυθμιστικά έργα τα οποία σε συνδυασμό με τα περιβαλλοντικά έργα ανασύστασης και διατήρησης της λίμνης Κάρλας και Σμοκόβου μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά  σε αυτή την κατευθυνση
Πρέπει να μπει φραγμός  στην ερήμωση της Ελληνικής υπαίθρου και στη μετανάστευση  των νέων.
Πρέπει να πρέπει να στηριχτούν οι τιμές παραγωγού με εθνικούς πόρους, να δοθεί κίνητρο στην εγχώρια παραγωγή και  κατανάλωση τροφίμων.
Πρέπει να ενταθεί η παράγωγη και να αυξηθεί η στρεμματική απόδοση σε όλη  την Ελλάδα σε επίπεδα όχι απλώς  «βιώσιμα» , άλλα  ικανά να ευημερήσει μια οικογένεια στην Ελληνική ύπαιθρο.  Όπως συμβαίνει  και στην Δανια  και σε όλες τις χώρες που που είναι εκτός ευρώ.
Σε  αυτή την κατεύθυνση και με αυτούς τους στόχους  πρέπει να συνταχθεί αγροτικό κίνημα   το συντομότερο  και να τεθούν αυτά  τα αιτήματα τα οποία  κομβικά για το Ευρωσκεπτικιστικό Σχέδιο.

πηγη

loading...