Αυτή είναι η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του ηγούμενου Εφραίμ

Λίγους μήνες μετά την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης για την εμπλοκή του στη γνωστή υπόθεση ανταλλαγής εκτάσεων της μονής Βατοπεδίου, ο ηγούμενος Εφραίμ στρέφεται στην παραγωγή ψαριών κι άλλων θαλασσινών ειδών.

Η αγιορείτικη μονή έχει ήδη λάβει την σχετική άδεια που απαιτείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ετοιμάζεται, σύμφωνα με την Real News της Κυριακής, να λειτουργήσει ένα σύμπλεγμα ιχθυοκαλλιεργειών και μυδοκαλλιεργειών το οποίο θα εγκατασταθεί σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή του Αγίου Όρους.
Πρόκειται για μία μονάδα που κάθε χρόνο θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής 60 τόνων μεσογειακών ειδών ψαριών, όπως λαβράκια και τσιπούρες αλλά και μία ακόμα μονάδα μυδοκαλλιέργειας με συνολική δυναμικότητα τους 3,6 τόνους μυδιών.
Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου έλαβε την αρχική έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση των ιχθυοκαλλιεργειών τον Οκτώβριο του 2015, ενώ στις 5 Απριλίου του 2017, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος αποφάσισαν την τροποποίηση των αρχικών περιβαλλοντικών όρων, αυξάνοντας τη δυναμικότητας της μονάδας.
Η μονάδα θα εγκατασταθεί, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου της Μονής Βατοπεδίου η οποία βρίσκεται στην βορειοδυτική ακτή της Χερσονήσου του Άθω. Καταλαμβάνοντας μια θαλάσσια έκταση που φτάνει τα 15 στρέμματα, οι ιχθυοκαλλιέργειες θα έχουν θα έχουν απόσταση 101 μέτρων από την ακτή.

πηγη

loading...

2 thoughts on “Αυτή είναι η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του ηγούμενου Εφραίμ

  1. Το ερώτημα είναι αν φορολογούνται για τις οικονομικές δραστηριότητες τους ή το μαύρο χρήμα (και εκεί) ζεί και βασιλεύει..!

  2. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
    ΓΑΜΟΙ,ΒΑΦΤΙΣΙΑ,ΚΗΔΕΙΕΣ,ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ,ΕΥΧΕΛΑΙΑ,ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ KAI AΦΘΟΝΟ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ.ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

Comments are closed.