Μύγα στο φαγητό; Αμέσως στα σκουπίδια!!!

Αν υπήρχαν Ολυμπιακοί Αγώνες… ενοχλητικών εντόμων, οι μύγες και τα κουνούπια σίγουρα θα έδιναν μεγάλη μάχη για το χρυσό μετάλλιο. Όμως είναι οι μύγες το ίδιο... επικίνδυνες όσο τα κουνούπια;


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Πενν Στέιτ, του Τεχνολογικού Ιδρύματος της Σιγκαπούρης και του πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο, εκτός από ενοχλητικές, οι μύγες είναι και εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία μας.

Μάλιστα, τα μέλη της ερευνητικής ομάδας τονίζουν ότι αν μια μύγα αγγίζει το φαγητό μας, καλό είναι να το πετάξουμε αμέσως, αν θέλουμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πόδια μιας μύγας είναι κυριολεκτικές «αποικίες» από μικρόβια, πολλά από τα οποία είναι επικίνδυνα παθογόνα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι ερευνητές μελέτησαν 116 μύγες από τρεις διαφορετικές ηπείρους και διαπίστωσαν ότι στα πόδια των εντόμων υπάρχουν εκατοντάδες παθογόνα και βακτήρια, τα οποία χρησιμοποιούν τις μύγες για να διασπείρονται σε τεράστιες αποστάσεις. Οι επικεφαλής των ερευνητικών ομάδων, μάλιστα, τόνισαν ότι ακριβώς επειδή οι μύγες λειτουργούν ως «λεωφορεία» για τα παθογόνα, είναι απαραίτητο, αν αγγίξουν την τροφή μας, αυτή να πεταχτεί, καθώς σχεδόν σίγουρα έχει μολυνθεί.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΦΤΟΣΚΑΤΟΜΥΓΑ Η ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΑ ΟΧΙ ΠΕΤΑΜΑ ΤΟ ΦΑΙ ΚΑΨΙΜΟ ΣΤΟΝ ΚΛΙΒΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]