Μητέρα αγκαλιάζει ένα νεογέννητο αλλά ξέρει καλά πως δεν είναι το δικό της. Μήνες μετά, η αλήθεια αποκαλύπτεται.

Η Mercy Casanalles και ο Rich Cushworth γνωρίστηκαν σε ένα σχολείο στο Dallas, ερωτεύτηκαν και τελικά παντρεύτηκαν. Ήταν έτοιμοι πια να κάνουν οικογένεια και όταν ήρθε η ώρα, η κοπέλα επέστρεψε στο σπίτι της, στο El Salvador, για να γεννήσει.

Ένα υγιές μωράκι, ο Moses γεννήθηκε και ύστερα τον πήραν οι νοσοκόμες. Αλλά όταν ξαναήρθαν και τον έβαλαν στην αγκαλιά της μητέρας του, εκείνη ήξερε ότι κάτι δεν πάει καλά.

“Όταν τον πήρα στην αγκαλιά μου είπα, δεν είναι αυτό το παιδί μου.” Είχε δει τον γιο της λίγες ώρες πριν και θυμόταν ένα ροζ και χλωμό μωράκι που ανέπνεε αργά. Το ένστικτό της της έλεγε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Οι γιατροί δεν άκουγαν τις διαμαρτυρίες της και το ζευγάρι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω. Γύρισαν σπίτι τους και λίγο αργότερα έκαναν τεστ DNA.

Για τέσσερις μήνες μεγάλωναν εκείνο το μικρό αγοράκι σαν να είναι δικό τους αλλά σε λίγο καιρό, το σκουρόχρωμο παιδάκι φαινόταν ξεκάθαρα πως δεν ήταν δικό τους παιδί. Κι όμως εκείνοι δεν σταμάτησαν να του φέρονται με αγάπη σαν να ήταν οι γονείς του.

“Το έβγαζα φωτογραφίες και προσπαθούσα μήπως έβρισκα κάποιο κοινό στοιχείο με τον άντρα μου ή με εμένα. Προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι ήταν το παιδί μας και ότι με τον καιρό ίσως βλέπαμε κάποια ομοιότητα. Αλλά το ένστικτό μου επέμενε. Δεν ήταν δικό μου παιδί.”

Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν, οι φόβοι της μητέρας επιβεβαιώθηκαν. Δεν ήταν το δικό της παιδί. Το ζευγάρι γύρισε στο El Salvador και με δυσκολία έπρεπε να αποχωριστεί το παιδί.

“Είχα πέσει στα πατώματα,” θυμάται η Casanalles.

Το ζευγάρι βγήκε ακόμα και στις ειδήσεις δηλώνοντας πως το παιδί τους είχε πέσει θύμα παιδικού Trafficking.

“Aπλά θέλουμε τον γιο μας πίσω. Είναι φοβερή η κατάσταση. Έχουμε ένα παιδί και δεν ξέρουμε πού βρίσκεται,” δηλώνουν συντετριμμένοι οι δυο γονείς.

Το νοσοκομείο επιμένει πως τα παιδιά αποκλείεται να αλλάχτηκαν στη γέννα αλλά οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα.

Πιστεύεται πως ο μαιευτήρας, Alejandro Guidos, ήταν εκείνος που οργάνωσε την αλλαγή των βρεφών και συνελήφθη, αλλά το μωρό δεν επέστρεψε ακόμα και τότε.

“Θέλω απλά να μου δώσει πίσω το παιδί μου. Μόνο αυτό ζητάω,” δηλώνει η μητέρα.

Κάποια τεστ DNA σε 4 παιδιά που γεννήθηκαν την ίδια μέρα έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Ένα από αυτά ταίριαζε με το γενετικό προφίλ του ζευγαριού, ήταν ο μικρός Moses.

Αλλά ο εφιάλτης δεν είχε τελειώσει ακόμα καθώς έπρεπε το ζευγάρι να δώσει πολλές δικαστικές μάχες για να πάρει το πιστοποιητικό γέννησης και να μπορέσει να ταξιδέψει το παιδί. Μετά από 9 μήνες τα κατάφεραν και πλήθος φίλων και συγγενών υποδέχθηκε τον μικρό Moses στο σπίτι του στο Dallas.

“Ήταν μια εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία και δεν το πιστεύουμε ότι έχουμε το μικρό μας παιδί θαύμα κοντά μας επιτέλους,” δηλώνουν ευτυχισμένοι πλέον οι γονείς.

loading...