ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ Η ΝΕΑ "ΚΕΡΑΤΕΑ" ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Και νομικά μέσα χρησιμοποιεί πλέον ο Δήμος Κρωπίας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεθοδεύσεις και τους σχεδιασμούς της διοίκησης Δούρου και του ΕΔΣΝΑ για μετατροπή των λατομείων του Κορωπίου σε υποδοχείς των απορριμμάτων 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων της Αττικής!


«Θα προσβάλουμε εκ μέρους του Δήμου Κρωπίας την απόφαση που εξέδωσε ο ΕΔΣΝΑ, η οποία θέτει ως βάση του σχεδιασμού για τη διαχείριση απορριμμάτων στη Νότια και στην Ανατολική Αττική να γίνει στην περιοχή του Κορωπίου ο βασικός Χώρος Υγειονομικής Ταφής και άλλες σχετικές εγκαταστάσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Βήμα της Κυριακής, ο διακεκριμένος νομικός Δρ Απόστολος Παπακωνσταντίνου.

«Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης του ΕΔΣΝΑ είναι η απαρχή, το πρώτο βήμα, με βάση τις ενέργειες της διοίκησης και εκδήλωση της πρόθεσης του Δήμου Κρωπίας όσον αφορά το έργο που προωθείται», συμπλήρωσε στις ίδιες δηλώσεις του ο Δρ Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα έκανε λόγο για σημαντικούς λόγους που προσδιορίζουν ως προβληματική την επιλογή της περιοχής των λατομείων στον Δήμο Κρωπίας για εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων.

«Τίθεται ζήτημα απόστασης από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", υπάρχει μείζον δασικό θέμα (πρέπει να εκδοθεί άδεια επέμβασης στο δάσος), περιλαμβάνονται εκτάσεις σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο και υπάρχει γειτνίαση με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Κορωπίου και τη Βιομηχανική ζώνη» σημείωσε!

Σημειώνεται ότι ο Δρ Απόστολος Παπακωνσταντίνου είχε αναλάβει και την προσφυγή του Δήμου Κρωπίας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του προεδρικού διατάγματος του Υμηττού με τη γνωστή, προ ημερών, οριστική θετική εξέλιξη με την οποία το ανώτατο δικαστήριο έβαλε τέλος στην ισχύ του πδ που μόνο προβλήματα είχε δημιουργήσει σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και ιδιοκτήτες εκτάσεων στους πρόποδες του Υμηττού. (Διαβάστε σχετικά εδώ).

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]