Κάηκαν τα Εξάρχεια, αλλά η ΕΛΑΣ θεωρεί… πως πέτυχαν τα μέτρα που πήραν!

Παρά και τον σοβαρό τραυματισμό της γυναίκας, που κινδυνεύει να χάσει το γόνατό της – Συνελήφθησαν 16 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Γάλλοι, δύο Γερμανοί, ένας Ιταλός, ένας Λιθουανός και ένας Ιρακινός

Μπορεί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας να εκτιμούν πως τα μέτρα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ήταν επιτυχημένα, καθώς δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας των περίπου 11.000 ατόμων και τα έκτροπα περιορίστηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, όμως οι εκατοντάδες μολότοφ, ο πετροπόλεμος και κυρίως ο σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου δημιουργούν πολλά ερωτήματα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα προσήχθησαν και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι 23 νεαροί, ενώ υπήρξαν και 16 συλλήψεις. Μάλιστα στην Κρατική Ασφάλεια δίνουν μεγάλη σημασία σε μια επιχείρηση που σημειώθηκα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Εξάρχεια όταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ κατάφεραν να κυκλώσουν μια ομάδα κουκουλοφόρων και να συλλάβουν 12 άτομα. Οι συλληφθέντες θεωρούνται «βαριά ονόματα» στο χώρο των λεγόμενων μπαχαλάκηδων και ουσιαστικά ήταν από αυτούς που οργάνωσαν και πρωταγωνιστούσαν στα επεισόδια.
Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν εννιά Έλληνες, δύο Γάλλοι, δύο Γερμανοί, ένας Ιταλός, ένας Λιθουανός και ένας Ιρακινός.

Σοκάρει ο τραυματισμός της δικηγόρου

Βέβαια κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, σημειώθηκε και περιστατικό που σοκάρει. Μια δικηγόρος καθώς πήγαινε το σπίτι της, στην οδό Νοταρά δέχθηκε φωτοβολίδα στο πόδι και σφαδάζοντας από τους πόνους μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο. Νοσηλεύεται στην εντατική χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η υγεία της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για ναυτική φωτοβολίδα, η οποία δεν έσβηνε ούτε με πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα να σβήσει στο πόδι της! Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να σώσουν το πόδι της και οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες πρόκειται για δικηγόρο (νομικό σύμβουλο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας), που παράλληλα διετέλεσε αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris XI. Μάλιστα από το Μάιο του 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου. Συμμετέχει στην εκπόνηση στρατηγικών μελετών που αφορούν στην πολιτική ασφάλειας και στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Χαμός σε Θεσσαλονίκη – Πάτρα

Με βροχή εκατοντάδων μολότοφ και πετροπόλεμο από ομάδες αντιεξουσιαστών προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Στη συμπρωτεύουσα Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε επτά προσαγωγές, ενώ για ώρες η κατάσταση στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ ταν εκρηκτική, καθώς απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.
Σήμερα το πρωί θα εξεταστεί και το μέγεθος των ζημιών στην Πολυτεχνική Σχολή, καθώς οι κουκουλοφόροι ξήλωσαν ό,τι βρήκαν μέσα στο κτίριο, από τραπεζάκια και καρέκλες έως μάρμαρα και σιδηροκατασκευές, μεταφέροντάς τα στο δρόμο, για να φτιάξουν τα οδοφράγματα.

loading...

6 thoughts on “Κάηκαν τα Εξάρχεια, αλλά η ΕΛΑΣ θεωρεί… πως πέτυχαν τα μέτρα που πήραν!

  1. Δικηγόρος των αναρχικων είναι η κυρια

  2. συμφωνα με τις οδηγιες της στοας πετυχαν τα μετρα

  3. Πολύ καλά έπαθε γιατί πρόκειται γιά τήν δικηγόρο πού τούς υπερασπίζεται όταν τούς πιάνουν καί φροντίζει νά αφεθούν ελεύθεροι

  4. Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ο ΑΝΕΠΑΝΑΛΥΠΤΟΣ
    ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ ΩΧΡΕΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ
    Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΓΗ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ
    Ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΟΝΤΟΣΩΡΡΑΣ Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΩΝ

    ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ ΜΑΝΕΣΗ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  5. κανε ενα σαλταριστο τσιμπουκακι εσυ ρε καριολη

  6. ΦΙΛΕ 10.59,
    ΜΗΝ ΑΠΟΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΣΑΠΕΛΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΤΥΠΑΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ…ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΙΑ ΤΟΥ, ΤΙ ΔΕΝ…ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ…
    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

Comments are closed.