Η μαγεία του εμμηνορροϊκού κύκλου

Η εμμηνόρροια μιας γυναίκας αποτελεί έναν βαθύ τρόπο καθαρισμού και αποτοξίνωσης του οργανισμού όχι μονάχα σε σωματικό αλλά εξίσου σε νοητικό και πνευματικό επίπεδο. Είναι μια
διαδικασία αλχημικής μεταμόρφωσης καθώς βιώνει συμβολικά τη Γέννηση, την Άνθιση, το Θάνατο και την Επαναγέννηση.

Αγκαλιάζοντας τις αλλαγές της ζωής γινόμαστε πιο δεκτικοί στην ίδια την εξελικτική διαδικασία και αυτήν την εμπειρία έρχεται να μας διδάξει κάθε μήνα η περίοδός μας. Όπως η ενέργεια του Χειμώνα έχει μια «βαριά ποιότητα», έτσι και οι πρώτες μέρες που έχουμε ροή απαιτούν μεγαλύτερη εσωστρέφεια και χαλάρωση. Νοητικά μπορούμε να αποβάλουμε μαζί με το αίμα οτιδήποτε νιώθουμε ό,τι δεν μας ταιριάζει άλλο ή απλώς δεν εξυπηρετεί την εσωτερική μεταμόρφωση που επιθυμούμε.

Ακολουθεί η Άνοιξη (η πρώτη βδομάδα του κύκλου μας) που αποτελεί την κατάλληλη εποχή για να φυτέψουμε μεταφορικά τους σπόρους της αλλαγής, να οραματιστούμε εκείνο που θα θέλαμε να πραγματοποιηθεί και έπειτα έρχεται το Καλοκαίρι (δεύτερη βδομάδα) με την ενέργειά μας να είναι στο peak, ενώ πλησιάζουμε στην ωορρηξία, εποχή έντονης δημιουργικότητας και σεξουαλικής διάθεσης!

Καθώς προχωράμε προς το Φθινόπωρο (τρίτη βδομάδα), οι ρυθμοί αρχίζουν να χαμηλώνουν και μπορεί να εμφανιστούν σκέψεις αποτυχίας ή αντίθετα ικανοποίησης ανάλογα με την τύχη που συνάντησαν οι στόχοι που θέσαμε τις προηγούμενες μέρες. Σε κάθε περίπτωση, ο κύκλος ολοκληρώνεται ξανά στο Χειμώνα (τέταρτη βδομάδα- εμμηνόρροια), όπου έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε μια ενδοσκόπηση, να αφεθούμε στην ροή κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά και να στραφούμε με επίγνωση στις εσωτερικές αλλαγές που μας συμβαίνουν, αποσυρόμενες για λίγο από τους γρήγορους ρυθμούς της εξωτερικής πραγματικότητας, ώστε να αντλήσουμε χρήσιμα διδάγματα σχετικά με ό,τι συνέβη αλλά και για το μελλοντικό κύκλο.

Υπάρχει λοιπόν μια έμφυτη μαγεία σε αυτόν τον κύκλο και όταν αρχίζουμε να ακούμε το σώμα μας, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα μηνύματα που εμφανίζονται. Ο κάθε κύκλος αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία για να εργαστούμε σε οποιοδήποτε κομμάτι νιώθουμε ότι χρειάζεται θεραπεία, για να ωριμάσουμε πνευματικά και να συνδεθούμε με τον βαθύτερο πυρήνα μας. Το μόνο που απαιτείται ουσιαστικά είναι η πρόθεση να είμαστε εκεί, ψυχή τε και σώματι, παρατηρώντας τις αλλαγές και επιτρέποντας οτιδήποτε βρίσκεται στο παρόν απλώς να υπάρξει…

Τα επίπονα συμπτώματα που εμφανίζονται, όχι σπάνια, στις γυναίκες αποτελούν συνήθως σημάδια που μας καλούν να αφιερώσουμε λίγη περισσότερη προσοχή στις καθημερινές μας συνήθειες, τί καταναλώνουμε όχι μονάχα σε επίπεδο τροφής αλλά και σκέψεων ή εξωτερικών ερεθισμάτων, το επίπεδο στρεσογόνων παραγόντων της ζωής μας και γενικότερα ό,τι μας περιβάλλει. Η δύναμη της ενσυνειδητότητας αποτελεί έναν αναμφισβήτητο σύμμαχο απέναντι στις κάθε είδους τοξίνες του έσω και έξω κόσμου.

Μη χάσετε: Έµµηνος ρύση – Η ιερή της δύναμη

Η παράδοση των Ινδιάνων αναφέρει πως ολόκληρη η φυλή περίμενε τις συμβουλές σχετικά με τις νομαδικές τους μετακινήσεις, που θα έδιναν οι γυναίκες μετά την περίοδό τους, αφού είχαν έρθει σε επαφή με την εσωτερική τους σοφία. Μάλιστα στην Ινδία οι γυναίκες συνήθιζαν να βάζουν μια κόκκινη βούλα από την εμμηνόρροιά τους ανάμεσα στα δύο μάτια και λίγο πιο ψηλά, στο σημείο που ονομάζεται στον Ινδουισμό «Τρίτο Μάτι», για να ενεργοποιήσουν συνειδητά τις δυνατότητες οραματισμού που ενυπάρχουν στον εμμηνορροϊκό κύκλο και να συνδεθούν με τον Ανώτερο Εαυτό.

Μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι όλη η διαδικασία της εμμήνου ρύσης είναι συνδεδεμένη με το ενεργειακό μας σώμα, φωτίζονται νέα μονοπάτια για τη θεραπεία και τον εναρμονισμό με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Φύσης. Δείχνοντας σεβασμό στον κύκλο μας, τιμούμε την ίδια την θηλυκή ποιότητα του πλανήτη Γη, εκείνη τη σκοτεινή, μυστηριώδη, δημιουργική μήτρα… το Χάος που γέννησε το Σύμπαν.

loading...