Λοβέρδος: Η «συμφωνία» με τους Σαουδάραβες φέρει την υπογραφή του Τσίπρα

Νέες αποκαλύψεις που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη δύσκολη θέση του Πάνου Καμμένου, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, σχετικά με το σκάνδαλο της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία έκανε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Λοβέρδου, «υπάρχει απόφαση του ΚΥΣΕΑ, με την υπογραφή μάλιστα του Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, κάτι που αποδεικνύει ότι τα μέλη γνώριζαν».

Όπως τόνισε, μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος: «Αυτό το έγγραφο, που φέρει και την υπογραφή του ΚΥΣΕΑ, ουδέποτε το αναγνώρισαν οι Σαουδάραβες, καθώς δεν αποτελούσε διακρατική συμφωνία». «Το κείμενο της δήθεν διακρατικής συμφωνίας επισυνάπτεται στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ και εγκρίθηκε από αυτό με τις πλημμέλειές του» τόνισε και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πει εάν είχε γνώση του κειμένου.  Ανέφερε ταυτόχρονα πως το κείμενο ήταν σε γνώση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε: «Οι κανονικοί εκπρόσωποι των Σαουδαράβων, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρέσβη μας στο Ριάντ προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας στις 24 Αυγούστου, ήταν πέντε άνθρωποι -3 αξιωματικοί και 2 μεταφορείς- οι οποίοι δεν το αναγνώρισαν ως αληθινό» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως «ήρθαν οι άνθρωποι εδώ, πήγαν στο υπουργείο Άμυνας -όπως αναφέρεται στο πρακτικό που κατέθεσα στη Βουλή- και τους είπαν ότι δεν αναγνωρίζουμε καμία συμφωνία που έχει υπογραφεί».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες στην υπόθεση, ο κ. Λοβέρδος είπε πως «ο υπουργός Πάνος Καμμένος είπε πως δεν έγινε η διακρατική συμφωνία. Η Ελλάδα εδώ δεν είναι αγοράστρια. Είναι πωλήτρια και ήταν να εισπράξουμε 66 εκατομμύρια ευρώ και όταν, με ευθύνη σου, δεν εισπράξεις, τότε προφανώς υπάρχουν και ευθύνες».

loading...