Υπουργείο Οικονομικών: Την Πέμπτη η πρώτη «φορολοταρία»

Πρεμιέρα για τις «φορολοταρίες» του υπουργείου Οικονομικών αύριο, με χίλους τυχερούς να κερδίζουν από 1000 ευρώ ο καθένας. Δικαιούχοι όσοι όσοι έχουν πραγματοποιήσει αγορές μέσω καρτών κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου.

Όσοι καταναλωτές – φορολογούμενοι πραγματοποίησαν αγορές κατά τους προηγούμενους μήνες του 2017 δεν θα μείνουν «αδικημένοι», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι στο υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζουν και μια δεύτερη κλήρωση, η οποία θα λάβει χώρα εντός του Δεκεμβρίου, στην οποία οι νικητές θα προέρχονται από όλους όσοι χρησιμοποίησαν “πλαστικό χρήμα” για αγορές αγαθών ή υπηρεσιών από την αρχή του έτους.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι για την κλήρωση του Δεκεμβρίου προγραμματίζεται η διανομή κερδών για ολόκληρο το έτος, κάτι που, εκτός απροόπτου, θα σημαίνει ότι αυτή θα ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 12 εκατ. ευρώ.

Η λειτουργία του νέου θεσμού έγινε δυνατή μετά την υπερπήδηση και του τελευταίου εμποδίου, το οποίο ήταν η δήλωση του ενός ή περισσότερων επαγγελματικών λογαριασμών κάθε επιτηδευματία ή επιχείρησης στις τράπεζες, ώστε να πιστώνονται τα ποσά για τους νικητές από τις κληρώσεις. Οι δε τράπεζες θα αποστέλλουν στο υπουργείο Οικονομικών το συνολικό ποσό δαπάνης που έχει πραγματοποιηθεί ανά ΑΦΜ, τη δε διαπίστωση των δαπανών κάθε ΑΦΜ με πλαστικό χρήμα θα τη διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με βάση τον σχεδιασμό που έχει υπάρξει, το υπουργείο Οικονομικών θα δίνει ως έπαθλο σε 1.000 πολίτες που συναλλάσσονται με κάρτες συνολικό ποσό 1 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1.000 ευρώ στον καθένα, ενώ το μοντέλο που ακολουθεί το πρόγραμμα της κλήρωσης έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε όσο μεγαλύτερο ποσό αγορών έχει πραγματοποιήσει κάθε καταναλωτής να αυξάνονται οι πιθανότητες κέρδους. Οι δε νικητές θα ενημερώνονται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο taxisnet και τα χρηματικά έπαθλα θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχει δηλώσει ο φορολογούμενος.

loading...

1 thought on “Υπουργείο Οικονομικών: Την Πέμπτη η πρώτη «φορολοταρία»

  1. Οπως μου πιστώθηκε, στον λογαριασμό που δήλωσα, εν 100ρικο επιστροφή φόρου από τη Δήλωση Ε1 2017! Μάλλον θα μου πιστωθεί στην Δευτέρα Παρουσία.

Comments are closed.