Μητσοτάκης: Συμμαχείς με Κουρήδες και Βαξεβάνηδες – Σκανδαλολογία Τσίπρα

Στην εξέδρα επιχείρησε να πετάξει τη μπάλα για τα κρούσματα ανομίας και παραβατικότητας ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Ώρα του Πρωθυπουργού, καθώς προσπάθησε να μετατοπίσει τη συζήτηση σε νέες κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ, και να ανασύρει παλιές, που παρουσίασε σα σκάνδαλα.

Για νέο κρεσέντο αμετροέπειας κατηγόρησε στην πρωτολογία του τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας ότι «έχετε κουραστεί να γράφετε tweets και να συγχαίρετε την ΕΛΑΣ για τις επιτυχίες της, ενώ κάνετε την ίδια ώρα λόγο για χάος και ανομία». «Είστε δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Xάιντ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Στην Αθήνα βλέπουμε χιλιάδες τουρίστες να βλέπουν τα αξιοθέατα, όχι κουκουλοφόρους με να παίζουν κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία όπως επί των ημερών σας (…) Σήμερα στο κέντρο της Αθήνας η εικόνα δεν είναι αυτή που δώσατε, του φόβου» επέμεινε.

«Να δώσετε πειστικές απαντήσεις κ. Μητσοτάκη για τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη – Θα συνεχίσετε να τον καλύπτετε;» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι έχασε την ψυχραιμία του ο κ. Μητσοτάκης έμοιαζε με χιλιαστή που προειδοποιεί για τη Δευτέρα Παρουσία. Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ εκ νέου για την υπόθεση της Siemens, και τον κ. Αυγενάκη ότι προστατεύει και διευκολύνει άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. «Με εισαγγελική παραγγελία παρακολουθούσαν τον δράστη για ναρκωτικά και στοιχειοθέτησαν το κατηγορητήριο. Συνομίλησε μαζί του και τον έχετε γραμματέα του κόμματός σας; Γιατί του παρέχει τη στήριξη και δεν του ζητάει εξηγήσεις;» είπε ο πρωθυπουργός για τον κ. Αυγενάκη, ενώ μίλησε και για «ατέλειωτα σκάνδαλα».

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για τη εγκληματικότητα εξαπέλυσε στη Βουλή στην πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλογίζοντάς του ευθύνες για το νομό Παρασκευόπουλου που έβγαλε όπως είπε 2 χιλιάδες βαριά καταδικασμένους από τις φύλακες, πολλοί από τους όποιους επέστρεψαν στο έγκλημα.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου, και να αυστηροποιηθούν οι ποινές. «Η κυβέρνηση Τσίπρα άνοιξε την πόρτα των φυλακών στους εγκληματίες» σημείωσε. «Ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί, τα πανεπιστήμια δεν θα είναι άσυλα τραμπούκων» ξεκαθάρισε.

«Βάλατε φόρους και διαλύσατε τη μεσαία τάξη αυτό δε μας αρέσει, δεν σας αρέσουν τα ψευτικα πλεονάσματα, τα 5 δισεκ. μέτρα για το 2019 – 2020. Τα παίρνετε από όλους και τους κάνετε όλους φτωχότερους αυτή είναι η δική σας παρακαταθήκη» είπε.

Τώρα θυμηθήκατε την ΕΛΑΣ; διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Να ζητήσω εγώ συγγνώμη; δικοί σας σύντροφοι λέγανε τους αστυνομικούς ‘’γουρούνια και δολοφόνους’’, εσείς λέγατε τα ΜΑΤ “
“παρακρατικές οργανώσεις” και ότι η ΕΛΑΣ πρέπει να αφοπλιστεί, με ρητορική ακραία και εμπρηστική. Στη βία δεν υπάρχει ιδεολογικό πρόσημο» επισήμανε.

«Γιατί καταργήσατε τις φύλακες Τύπου Γ’; Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν φίλος μου, ήταν εξέχων στέλεχος της παράταξης, ψεύδεστε να λέτε ότι είπαμε για πολιτικά κίνητρα, είναι ντροπή να το λέτε αυτό στη μνήμη ενός ανθρώπου» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ακόμα ότι «δεν είπατε τίποτα για το ζήτημα των ΑΕΙ. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στα πανεπιστήμια, το πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και ο ποινικός κώδικας θα ισχύει και εντός των πανεπιστημίων με εξαίρεση την ελευθερία της έκφρασης, για να τελειώνουμε με αυτά τα άθλια φαινομένων».

Σχετικά με τις κατηγορίες κατά του γραμματέα της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για φερέφωνο εφημερίδας, μιλώντας για παρακράτος τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. «Γυρίσατε τη χώρα στον Αυριανισμό, τη χειρότερη περίοδο, έτσι εξηγείται γιατί ο Κουρής είναι θαυμαστής σας… Ντροπή δεν είναι να χάσεις εκλογές, ντροπή είναι να συμμαχείς με Κουρήδες και Βαξεβάνηδες» επισήμανε.

«Είστε ο ίδιος Τσίπρας του ‘14, ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει, πάλι ψέματα και συκοφαντίες λέτε» παρατήρησεε ακόμα.

«Ψεύδεται για άλλη μια φορά για τη Siemens ο πρωθυπουργός» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, και διερωτήθηκε γιατί γίνεται επιλεκτική διαρροή αποσπασμάτων στην ίδια εφημερίδα. «Ως πρωθυπουργός δεν μπορείτε να διασφαλίσετε, το απόρρητο;» είπε. Μίλησε δε για δολοφονία χαρακτήρων.

Το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται η ΕΥΠ για την παρακολούθηση άλλων κομμάτων διατύπωσε μέσω ΣΚΑΪ ο κ. Αυγενάκης. «Έχω υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση θα φτάσω μέχρι τέλους, θα λογοδοτήσει ο Βαξεβάνης, δεν θα τη γλιτώσει» δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

loading...

2 thoughts on “Μητσοτάκης: Συμμαχείς με Κουρήδες και Βαξεβάνηδες – Σκανδαλολογία Τσίπρα

  1. φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα

  2. Αδικα φωνάζεις, η φρουρα πηγε να φυλαει το σπιτι του Αμιρ

Comments are closed.