Μπακογιάννης: Διεκδικούμε την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

Τα σημαντικά προβλήματα που ανακύπτουν από την ενδεχόμενη αλλαγή του εκπαιδευτικού χάρτη των Ανώτατων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας συζητήθηκαν σήμερα στη Λαμία, σε ευρεία
σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να διαμορφωθεί κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια, με δεδομένο ότι είναι η μοναδική από τις 13 που δεν διαθέτει πανεπιστήμιο.

Όλοι οι φορείς εξέφρασαν την αναγκαιότητα να ανοίξει ο διάλογος με το υπουργείο Παιδείας για την επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Στην αναγκαιότητα για την δημιουργία πανεπιστημίου στην Περιφέρεια αναφέρθηκε κατά την εισήγησή του και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, αναλύοντας συνοπτικά του λόγους και τους άξονες με τους οποίους το πανεπιστήμιο θα αποτελέσει, από τη μία πλευρά, λύση σε πολλά προβλήματα της κρίσης και από την άλλη, μοχλό ανάπτυξης και προόδου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε τον σχεδιασμό για την σύνδεση του πανεπιστημίου με την καινοτομία, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια, αλλά και με την αντιμετώπιση του φαινομένου της μετανάστευσης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, της φτώχιας, της ανεργίας και των ανισοτήτων.

«Η εξέλιξη και ο εκσυγχρονισμός είναι μονόδρομος» είπε χαρακτηριστικά κατά την εισήγησή του ο Περιφερειάρχης που επισήμανε ότι η εκπαίδευση θα έπρεπε να επανοικοδομηθεί στη βάση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Στερεάς Ελλάδας με το ΤΕΙ, των τμημάτων του Πανεπιστημίου, την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, τη Βιομηχανική Ζώνη, την Αγροδιατροφή, τον Πολιτισμό και τους φυσικούς πόρους.

Μάλιστα τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της, αξιοποιώντας όλα τα δυνατά χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη του Πανεπιστημίου και των υποδομών του.

Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την συναίνεση που επιτεύχθηκε μεταξύ όλων των φορέων και επισήμανε:

«Την ώρα που φεύγουν παιδιά ελληνικών οικογενειών για ξένα πανεπιστήμια, εμείς, αντί να τους δίνουμε διέξοδο να σπουδάσουν εδώ, στον τόπο τους, τους στεκόμαστε στον σταθμό και τους κουνάμε το μαντήλι ή, ακόμη χειρότερα, τα παροτρύνουμε να εγκαταλείψουν τη χώρα. Η μεγαλύτερη επένδυση μίας χώρας είναι αυτή που στηρίζεται στο ανθρώπινο κεφάλαιο και δυστυχώς η Στερεά Ελλάδα είναι η μοναδική περιφέρεια που δεν της επιτρέπεται να επενδύσει. Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να μην μας μετακυλήσει το κόστος της προχειρότητας και των αποσπασματικών αποφάσεων και να αντιληφθεί το κέρδος για όλη τη χώρα από τον σχεδιασμό μίας πολιτικής που θα μετατρέψει την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση σε εργαλεία ώθησης και απεμπλοκής από την οικονομική κρίση. Κάθε μέρα δίνουμε την δική μας μάχη εδώ στην Στερεά για να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Σε αυτή την προσπάθεια, αν δεν θέλουν να μας βοηθήσουν, ας μη βάζουν εμπόδια».

http://www.lamiareport.gr

loading...

3 thoughts on “Μπακογιάννης: Διεκδικούμε την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

  1. Ο Επίγονος του Μιζοτακισμού δήλωσε :
    (…Την ώρα που τα παιδιά αφαιμαγμένων οικογενειών φεύγουν για τα ξένα σκλαβοπάζαρα, εμείς με την οικογενειοκρατία και τον νεποτισμό μας , αντί να τους δίνουμε διέξοδο να εργαστούν εδώ στον τόπο τους, τα αρμέγουμε δια της εξουσίας και τα αποκλείουμε, ακόμη δε χειρότερα τα εξαναγκάζουμε να εγκαταλείψουν τη χώρα…)

    Γεμάτη με γόνους και επιγόνους είναι επανδρωμένη η καταχρεωμένη Ελλάδα, κάποια όμως άλλα παιδιά χωρίς οικογενειακούς τίτλους ,η Μιζοτακικούς δεσμούς, πήραν τον δρόμο της ξενιτιάς.

    Είναι άδικο και ανήθικο διακόσιοι νοματαίοι γνωστών και υπόλογων οικογενειών, να καταδικάζουν σε εξορία 500.000 νέους, να αποκλείουν χιλιάδες Ελλήνων, να καταστρέφουν την οικονομία της χώρας και προκλητικά να απολαμβάνουν την εξουσία.

    https://olympia.gr/2017/10/20/κώστας-μπακογιάννης-ο-κόσμος-έχει-σι

    Κώστας Μπακογιάννης “Ο κόσμος έχει σιχαθεί τους επαγγελματίες πολιτικούς ή τους κληρονομικώ δικαίω άρχοντες”

    Η άπληστη οικογένεια του λαομίσιτου Δράκουλα θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του Ελληνικού Λαού να της παρέχει δια βίου πλουσιοπάροχο σίτιση από το Δημόσιο Πρυτανείο.

    Αυτή η νοσηρή κατάσταση πρέπει να κλείσει οριστικά.

  2. Πάνω στον τάφο του Μπακογιάννη στήθηκαν πολλες καριέρες …

    Χαρακτηριστικό είναι, όπως κατά καιρούς έχει δημοσιευθεί, χωρίς να έχει διαψευσθεί από την εν λόγω οικογένεια, ότι το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλει ετησίως για την οικογένεια Μητσοτάκη σε μισθούς και συντάξεις ποσόν πλέον του 1.000.000 ευρώ…

    Η κ. Ζαννή ( πρωτοκλασάτο στέλεχος τώρα της Νέας Μιζοκρατίας ) που απέκτησε εξώγαμο παιδί με τον κ Κ. Μπακογιάννη, είχε καταθέσει αγωγή, με την οποία διεκδικούσε για λογαριασμό του παιδιού που απέκτησε μαζί του 6.000 ευρώ το μήνα.

    Θεωρούσε η κ Ζαννή, μετά λόγου γνώσεως ότι ο Κωστάκης ο πολυγαμικός, ότι έχει την οικονομική επιφάνεια για να καταβάλλει αυτό το ποσό μηνιαίως …

  3. πωπωπωπω τι λες ρε Μπακογιαννακο? σοβαρα εεε μας κουφανες!!

Comments are closed.