«Πλημμύρισε» η οργή των κατοίκων της Μάνδρας κατά της Δούρου

Ένταση και λεκτική επίθεση κατά της περιφερειάρχη από τους συγκεντρωμένους στο περιφερειακό συμβούλιο - Οι πολίτες ζητούσαν να ακούσουν ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα


Εκρηκτικό κλίμα και εντονότατη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ επαγγελματιών από την περιοχή της Μάνδρας και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, επικράτησε κατά τη διάρκεια του σημερινού περιφερειακού συμβουλίου.


Επαγγελματίες και πολίτες από την περιοχή της Μάνδρας, η οποία σχεδόν καταστράφηκε από τις πλημμύρες της μεγάλης κακοκαιρίας που έπληξε τη Δυτική Αττική πριν μέρες, αντέδρασαν έντονα κατά της Ρένας Δούρου, ζητώντας με επιτακτικό τρόπο να τους πει τον σχεδιασμό της περιφέρειας για την επόμενη ημέρα, με πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.Μία γυναίκα επαγγελματίας πήρε το λόγο και σε πολύ έντονο ύφος ζήτησε από την περιφερειάρχη Αττικής να της παρουσιάσει με ακρίβεια ποιες κινήσεις θα πραγματοποιήσει κάθε μέρα.«Να μάθουμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις, ντροπή σας, από ποιον ζητάτε να σας βοηθήσει; Από τον Θεό;», φώναζε γεμάτη αγανάκτηση η γυναίκα, η οποία απαιτούσε από τη Ρένα Δούρου να της πει τι προτίθεται να κάνει αύριο.Ένας άλλος επαγγελματίας κινήθηκε προς το βήμα που ήταν ανεβασμένη η Ρένα Δούρου και κουνώντας το δάκτυλό του, ζητούσε από την περιφερειάρχη να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Η Ρένα Δούρου χαμογέλασε, με συνέπεια να προκαλέσει την οργή του άνδρα, ο οποίος τη ρώτησε: «Γιατί γελάς;».Η Ρένα Δούρου, από το βήμα που βρισκόταν, υποσχέθηκε να δρομολογήσει την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι πλημμυροπαθείς, προκαλώντας νέες έντονες αντιδράσεις από τους συγκεντρωμένους πολίτες, οι οποίοι τους φώναζαν: «Για τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είπες τίποτα».
H διοίκηση της Περιφέρειας κατέθεσε στη συνεδρίαση μία σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων στη Δυτική Αττική.

Βάση των προτάσεων η Περιφερειακή Αρχή θα προχωρήσει στη δέσμευση ποσού ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ στον Προϋπολογισμό της, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σχετικές με τον ηλεκτροφωτισμό και την αποκατάσταση ζημιών περιουσιακών στοιχείων. Επίσης με τη λήψη σειράς μέτρων προστρέχει για την ανακούφιση των πληγέντων, τη στήριξη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ προωθεί και ειδική ρύθμιση για τους συγγενείς των θυμάτων.

Ενδεικτικά, η Περιφερειακή Αρχή ζητά:

- Πρόβλεψη για συντάξεις χηρείας και πρόσληψη τέκνων των θυμάτων της τραγωδίας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με επέκταση της ρύθμισης που αφορά στα θύματα τρομοκρατίας (ν. 1897/1990).

- Έκτακτο επίδομα για εργαζόμενους σε κατεστραμμένες επιχειρήσεις της περιοχής.

- Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, για κατοικίες και μαγαζιά που καταστράφηκαν έως ότου αυτά επανακαταστούν λειτουργικά, πέραν της αναστολής πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων.

- Ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) όλων των παροχών ρεύματος των πληγεισών δημοτικών ενοτήτων και επιδότηση ρεύματος στις πληγείσες κατοικίες.

- Αναστολή πληρωμών δανειακών υποχρεώσεων προς τραπεζικά ιδρύματα για το ίδιο διάστημα και για τις ίδιες περιπτώσεις και παύση κάθε διαδικασίας αναγκαστικού πλειστηριασμού.

Σε θεσμικό επίπεδο, η Περιφερειακή Αρχή ζητά, μεταξύ άλλων:

- Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων.

- Απομάκρυνση, εγκατάλειψη και κατά προτεραιότητα κατεδάφιση κτιρίων ή εγκαταστάσεων εντός ρεμάτων που χρησιμοποιούνται ή ανήκουν σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Προώθηση των αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας ΥΠΟΜΕΔΙ, όπως διευθέτηση ρέματος Εσχατιάς, διευθέτηση λεκάνης απορροής Ερασίνου, έργα διευθέτησης ρέματος Αγ. Γεωργίου Ανατ. Αττικής, έργο διευθέτησης χειμάρρου Αγ. Γεωργίου Θριασίου Πεδίου, έργο διευθέτησης ρέματος Αχαρνών – Καναπίτσα.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. Αληθεύει πως η δούραινα είχε και καμιά τριανταριά σκισμένα καλσόν στην τσάντα της, με σκοπό να τα δείξει στους αγανακτισμένους δημότες, για να αποδείξει πως δουλεύει πολύ για την Περιφέρεια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ελλη Ταγκαλιδου
  ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΛΥΠΗΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΚΟΙΜ ....ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΖΩΑ ..

  ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΛΜΟΥΔΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ..ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ..ΧΑΧΑΧΑ.....

  ΑΝ ΧΑΘΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΠΕΤΟΥ ΩΣ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ..

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑΒΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΠΑΙΔΟΥ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ..

  Η ΛΕΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΧΗΤΗΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

  ...ΕΝΩ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΜΑΝΤΡΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΚΟ ΚΙ ΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ

  .....ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ...ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Paterakis7 Ιανουαρίου 2017 - 7:56 μ.μ.
   ΦΕΡΕ ΜΟΥ ΡΕ ΕΒΡΑΙΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΒΡΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΛΕΠΙΔΑΣ,ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ,ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΠΙΔΙΑΣΩ ΕΔΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..

   ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΟ...
   ..........................
   Ο γυφτος περυσι που εκανε τον αντρακλα!!!!!!!!και ηθελε να λεπιδιασει τον λεπιδα!!!!!!
   χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

   Διαγραφή
  2. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΑΡΧΙΔΕΜΠΟΡΑΣ = Η ΜΝΑΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΕΣΟΥΛΙΝΙΣ ΡΟΥΓΚΛΙΟΥ = ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΦΑΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΨΩΡΡΑ

   ΤΑΡΑΡΟΜ

   Διαγραφή
  3. ΠΑΝΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ,ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΛΙΝΚ ΕΔΩ,ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ...

   ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΡΠΕΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΑΥΘΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ,ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙ....

   Διαγραφή
  4. Κοιτα εσενα τι πανικος εχει πιασει για τα 4 κακουργηματα σεσημασμενε αρχαιοκαπηλε

   Διαγραφή
 3. κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]