Όταν ο Γιάννης Πανούσης κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές και κατά της ζωής του από πρόσωπα που συνδέονται με την τρομοκρατία και έχουν παράλληλα αριστερή πολιτική δράση

Στις 10 Νοεμβρίου 2015, ο τότε πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, κατήγγειλε μέσω συνεντεύξεων του σε εφημερίδες ότι δέχθηκε απειλές και κατά της ζωής του από πρόσωπα που συνδέονται με την τρομοκρατία και έχουν παράλληλα πολιτική δράση.
Για την υπόθεση είχε ενημερώσει και την την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη παραδίδοντάς της όσα στοιχεία είχε στη διάθεσή του.

Μεταξύ άλλων είχε καταγγείλει στην εφημερίδα “Τα Νέα” ότι δύο βουλευτές κι ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ «έχουν ευθέως σχέσεις» με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και ότι υπάρχουν κι άλλοι στο κυβερνών κόμμα που έχουν μια «πιο χαλαρή σχέση».

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

«Έχω στοιχεία και γι’ αυτούς» είχε πει. Το πιο σημαντικό από τα καταγγελόμενα ήταν η απόκάλυψη ότι κατά την πρώτη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν υποκλαπεί τηλεφωνικές συνομιλίες από την ΕΥΠ αλλά και την Αντιτρομοκρατική, στις οποίες φέρονται να συνομιλούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς:

– Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Θα τα δούμε όλα. Θα τα δούμε νομοθετικά: Σάββα Ξηρό, DNA, αποφυλακίσεις, όλα

– Μέλος Πυρήνων: Τίποτα δεν κάνετε ακόμα

– Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε μόνο εμείς, υπάρχει και ο «υπερυπουργός» [ο Πανούσης] και αυτός δεν είναι δικός μας

– Μέλος Πυρήνων: Καλά κάναμε τότε και του είχαμε βάλει βόμβα.

Σε άλλη κουβέντα, αναφέρει το ίδιο ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης:

– Μέλος Πυρήνων: Μας κοροϊδέψατε ρε. Τι ήταν αυτό που κάνατε; Ήταν αυτό που είχαμε πει; Μας κοροϊδέψατε!

Με αυτές τις αποκαλύψεις λοιπόν, μάθαμε ότι υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας και ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ μεταξύ του Υπουργείου και των διαφόρων καταδικασμένων για τρομοκρατία. Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις μάθαμε ότι το “στέλεχος του Σύριζα” που είχε τον ρόλο του ταχυδρόμου/διαπραγματευτή ήταν ο “ειδικός συνεργάτης” του υπουργείου Πάνος Λάμπρου.

Για τις αποκαλύψεις αυτές, ο Πανούσης ο ίδιος είχε δηλώσει ότι «η δική μου άποψη είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Αυτό όμως θα το δει η Δικαιοσύνη. Έχει ονόματα μέσα (σ.σ η κατάθεση)… ».

Την τύχη των καταγγελιών Πανούση ακόμα να την μάθουμε… Όπως επίσης δεν ξέρουμε αν μετά την απομάκρυνση του Λάμπρου από το Υπουργείο, υπάρχει κάποιος άλλος που έχει αναλάβει τέτοιες δουλειές και με ποιους συνομιλεί…

loading...