Μαρινάκης: Αυτοί που σήκωναν την αριστερή γροθιά, με το δεξί χέρι υπέγραφαν μονοπωλιακές συμφωνίες

«Ο λαός του Πειραιά έχει ήδη απομακρυνθεί από τους πολιτικούς απατεώνες και τους λαοπλάνους που κυβερνούν τον τόπο και τους χαρίζει πλέον τα ποσοστά που τους αξίζουν»
είπε στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά υποβάλλοντας την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου

«Αισθάνομαι όμορφα για το γεγονός ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι υπερήφανος για τον Πειραιά μας και για μένα. Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, ούτε και να λυγίσω απέναντι στους λασπολόγους. Αυτή είναι η δική μου υπόσχεση, απέναντι σε όλους τους πολίτες του Πειραιά. Και να ξέρετε κάτι ακόμη. Γνώριζα ότι αργά ή γρήγορα θα πλήρωνα το τίμημα της απόφασής μου, να προσφέρω στα κοινά για να γίνει ο Πειραιάς, αυτό που του στέρησαν οι Πολιτικοί».


Αυτά τόνισε μετάξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραία, στο οποίο και υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει ως εξής: 
«Αγαπητοί συνεργάτες
Μετά 3,5 χρόνια έντονης συμμετοχής μου στα κοινά του Πειραιά από την θέση του δημοτικού συμβούλου, ήρθε η ώρα να σας αποχωριστώ για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μου. Δεν αποχωρίζομαι όμως τον Πειραιά. Στα 3,5 αυτά χρόνια τηρήθηκαν και υλοποιήθηκαν στο ακέραιο οι κεντρικές προτάσεις και επιλογές του συνδυασμού μας στο μέτρο των εμποδίων που προκαλούσε η δεινή οικονομική θέση του Δήμου και της χώρας γενικότερα, καθώς και η κρατική γραφειοκρατία. Μαζί με τον Γιάννη Μώραλη καταρτίσαμε έναν ανεξάρτητο συνδυασμό από ανθρώπους που δεν έψαχναν για δουλειά αλλά είχαν σαν μοναδικό κίνητρο την προσφορά στους συνδημότες τους. Κάποιοι άλλοι συνδυασμοί κατάρτιζαν ψηφοδέλτια, όπως τα υπαγόρευαν η κομματική μυωπία και οι προσωπικές φιλοδοξίες.

Όσα υποσχέθηκα στους πολίτες του Πειραιά τα τήρησα στο ακέραιο. Με προσωπική δαπάνη μεταξύ πολλών άλλων έγιναν έργα και παρεμβάσεις όπως:
Η Πλατεία Θεμιστοκλέους στα Μανίατικα
Η Πλατεία Α΄γίων Αναργύρων στην Παλαιά Κοκκινιά
Το γήπεδο του Ατρομήτου στον Πειραιά στα Καμίνια
Η Πλατεία Αλεξάνδρας
Ο εξωραϊσμός υποβαθμισμένων κτιρίων της πόλης με προσόψεις
Η φύτευση 300 δένδρων σε κεντρικά σημεία της πόλης και η τοποθέτηση υπαίθριων καθιστικών στο παραλιακό μέτωπο
Η διαμόρφωση αιθουσών Λυκείου Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά
Οι επισκευές κλειστών γυμναστηρίων για την αποκατάσταση της λειτουργικότητάς τους 
Η πλακόστρωση πεζεοδρομίων στην είσοδο της πόλης
Η έμπρακτη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Πειραιά, και
Η πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων και τα παιδιά της πόλης τα Χριστιύτγεννα, την Καθαρά Δευτέρα και το Πάσχα κατά τα τελευταία 3 χρόνια.


Αυτά μέχρι σήμερα και συνεχίζω κοιτάζοντας όλους σας στα μάτια όπως την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε.
Καταθέτω λοιπόν σήμερα την παραίτησή μου που προκαλείται από μια άδικη παραπομπή μου σε δίκη, χωρίς στοιχεία. Επαναλαμβάνω και σε σας, ότι δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτά που μου καταλογίζονται και που όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν αντικείμενο δημιουργίας εντέχνως ενός επιβαρυντικού επικοινωνιακού κλίματος για το πρόσωπό μου, το οποίο προς μεγάλη μου απογοήτευση το υποστήριξαν και το ανέδειξαν συνάδελφοί μας ακόμη και σ’ αυτή την αίθουσα, ακολουθώντας την κομματική γραμμή. Αυτή η καθοδηγούμενη εκστρατεία λάσπης όμως, όπως και κάθε ψέμα έχει κοντά ποδάρια.


Ο λαός του Πειραιά έχει ήδη απομακρυνθεί από τους πολιτικούς απατεώνες και τους λαοπλάνους που κυβερνούν τον τόπο και τους χαρίζει πλέον τα ποσοστά που τους αξίζουν. Αυτοί που κόπτονται υπέρ των συμφερόντων του, σηκώνοντας την αριστερή γροθιά, με το δεξί χέρι υπόγραψαν μονοπωλιακές συμφωνίες, αποκλείοντας από το λιμάνι που δίνει ψωμί σε χιλιάδες εργαζόμενους τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Τα αρνητικά αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας σύντομα θα τα δούμε μπροστά μας. Συρρίκνωση της απασχόλησης και μισθούς πείνας σε όσους απομείνουν.

Κυρίε Σταθάκη και Κύριε Δρίτσα, πώς νιώθετε και τι έχετε να πείτε γι’ αυτά;

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι ποτέ στη ζωή μου δεν επένδυσα στη λάσπη. Όταν αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου, ανθρώπων που μεγάλωσα μαζί τους, ήδη είχαν αρχίσει να ηχούν οι σειρήνες των λασπολόγων. Όπως και τότε έτσι και τώρα είχαν ένα και μόνο στόχο. Να με φοβίσουν και να με αποτρέψουν από την ανάγκη που ένιωθα να προσφέρω στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και εδώ και χρόνια δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά.

Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν η καλύτερη απάντηση στα ΨΕΜΑΤΑ τους.

Αισθάνομαι όμορφα για το γεγονός ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι υπερήφανος για τον Πειραιά μας και για μένα. Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, ούτε και να λυγίσω απέναντι στους λασπολόγους. Αυτή είναι η δική μου υπόσχεση, απέναντι σε όλους τους πολίτες του Πειραιά. Και να ξέρετε κάτι ακόμη. Γνώριζα ότι αργά ή γρήγορα θα πλήρωνα το τίμημα της απόφασής μου, να προσφέρω στα κοινά για να γίνει ο Πειραιάς, αυτό που του στέρησαν οι Πολιτικοί.

Ο Πειραιάς Νικητής με το όραμά του γυρνάει σελίδα και χτίζει την επόμενη μέρα χωρίς εμμονές, αποκλεισμούς, δαιμονοποιήσεις και δογματισμούς.

Ο Πειραιάς Νικητής ήρθε για να μείνει εντός και εκτός των ορίων της πόλης. Για το καλό των Δημοτών και του τόπου.

Ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης έγραψε:
«Η πέτρα, το σίδερο και το ατσάλι δεν αντέχουν.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ αντέχει».

Η ανακοίνωση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής»

Με αφορμή την παραίτηση του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη από τη θέση του Δημοτικού  Συμβούλου Πειραιά στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού “Πειραιάς Νικητής” στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τον πρώτο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο της πόλης του Πειραιά Βαγγέλη Μαρινάκη. Η μέχρι σήμερα προσφορά του όχι μόνο στον μεγαλύτερο σύλλογο της πόλης μας αλλά και της χώρας τον Ολυμπιακό, αλλά και ειδικότερα η προσφορά του στην πόλη μας και όχι μόνο είναι ανεκτίμητη. Ειδικά, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομικοκοινωνική συγκυρία προσφέρει ανελλιπώς σε πολίτες που είχαν και έχουν ανάγκη. Είναι παρών όπου το δημοτικό συμβούλιο ή άλλος φορέας της πόλης ζητήσει τη βοήθεια του.


Η διαρκής προσφορά του στη Μητρόπολη Πειραιώς είναι μοναδική, η συνδρομή του στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. μέσω της οποίας σιτίζονται ετησίως 160 άπορες οικογένειες, η διαρκής υποστήριξη ατόμων της τρίτης ηλικίας, η τεράστια στήριξη του στους πρόσφυγες που παρέμεναν για 6 μήνες στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και η γενικότερη στήριξη της πόλης μας μέσω πολλαπλών δωρεών σε διάφορους τομείς που έχουν να κάνουν με την προβολή της πόλης, τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών με την ανάπλαση πλατειών και παιδικών χαρών, αποτελούν πρωτοβουλίες πρωτόγνωρες για τον Πειραιά που δείχνουν το ήθος του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει μάθει να αγωνίζεται και τελικά να νικάει και είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχει στον “Πειραιά Νικητή” και ήταν μέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης που γεννήθηκε, μεγάλωσε και δραστηριοποιείται. 

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεπηρέαστη Ελληνική Δικαιοσύνη είμαστε βέβαιοι ότι και αυτήν την φορά θα βγει νικητής, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και αυτές οι κατηγορίες, μικρό υποσύνολο αυτών που αρχικά επιχείρησαν η επιχειρούν ακόμα και σήμερα να του αποδώσουν, θα πέσουν και θα αποδειχθεί περίτρανα η απόλυτη δικαίωση του.

Είμαστε δε βέβαιοι ότι έστω και αν δεν θα κατέχει τη θέση του ως πρώτος σύμβουλος στο δημοτικό συμβούλιο, θα παραμείνει όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα δίπλα μας στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του Πειραιά.

Ήμασταν από την αρχή δυνατοί και σίγουροι. Σήμερα είμαστε δυνατότεροι και ακόμα πιο σίγουροι από όταν ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια για τον πόλη μας, ότι παρά τα προβλήματα και τα όποια εμπόδια, θα τα καταφέρουμε και θα κάνουμε τον Πειραιά μας Νικητή».


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής»:

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΓΡΑΠΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΑΡΓΟΥΔΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΒΟΪΔΟΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΓΑΪΤΑΝΑΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΓΕΜΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΛΥΚΑ-ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΔΑΒΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΖΗΛΑΚΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΚΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΡΒΟΥΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΛΑΟΥΛΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΥΡΙΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΜΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΝΤΑΪΦΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΔΡΕΝΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΙΓΑΛΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΣΗ ΑΛΛΑΖΩΝΕΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΝΤΕ ΦΡΑΓΚΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ .ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΓΑΥΡΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ,ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΣΕ ΑΔΙΚΕΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 80-0 ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΑΡΟΣ , ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΥΜΠΑΡΗ ΚΑΜΙΑ ΡΟΥΦΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΚΕΦΘΗΚΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΤΑΙ ,ΚΑΜΙΑ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΕ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΙΣ ΑΕΚ ΣΚΕΦΘΗΚΕΣ ΝΑΧΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΜΑΓΚΙΑ . ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΒΙΔΗ ΤΙΠΟΤΑ ΣΚΕΦΘΗΚΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΝΟΙ .....ΜΕ ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ .ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ,ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χλιουτς εκανε με ναζι η εκ βαφης ξανθια ντιζεζ KΗ' κατηγοριας απο τον πρασινο γατο της τρουμπας και πεταξε εξω μισο βυζακι για να δελεασει τον μπαρμπα μουχλα που μολις ηλθε για να καταθεσει τα ''χαρτια'' στην αρμοδια χαρτοφτιαχτρα καθαριστρια - δικηγορο ετσι ωστε να ριξει το ΔΕΚΑΡΙΚΟ στο χαρτοκουτι μπαινοντας και κατοπιν το 150ρικο για τα 20.000 ευρω που θα λαβει απο το ''καταπλασμα που διαθετει σε τραπεζες της Αμερικης ο τσαπελοφγος....στο βαθος ο βραχυσωμος μαυριδερος ρομα παρακολουθουσε με γερακισιο ματι μια την ντιζεζ μην τυχον και τσιμπησει κανενα δεκαρικο και το χωσει στο σουτιεν της οσο και την καθαριστρια μην κρυψει κανενα 150ρι στην κυλωτα της....παρτε μια τσαπελιτσα παρτε ελεγε περιφεροντας εναν δισκο γεματο τσαπελες και τσαπελοπιταριδια ο πατερ ω μουν ακης με την φαλακρα του να γυαλιζει σκορπωντας και αυτος χαμογελα...στο βαθος καθοταν ο 72χρονος μπαρμπα χλεμπουρας απο τα τσουκαλεικα πανω σε ενα πλαστικο καφασι και αναλογιζοταν προσπαθντας να μασησει την συκομαιδα που του προσφεραν ρεε? λες να ειναι ολα αυτα μαλακιες και να την πατησα?...ΖΕΥ ΑΗΡ ΑΗΡ στην αλλη ακρη ελαμβανε μερος μια ακομα τελετη ορκομοσιας νεων μελλων
  της ελληνων συνευρεσης απο τον τσαπελοφαγο μαυριδερο ρομα..με γοργα βηματα αρχισαν ηδη οι πρωτοι
  νεο-ορκισθεντεσ να κατευθυνονται προς τις τουαλλετες μετα την ποσιν του θαλασσιου υδατος και ηρχισαν να ακουγονται τα πρωτα πορδοκλανιδια.....ο αντιλλαλοσ ηταν αχος βαθυς απο τις χεστρες ενω συριγμοι ηγουοντο απο τα ηδη εκπεταχθεμτα περικλανιδια των ορκισθενων με παραλληλη εκτοξευση των σωθικων τους μεχρι γεμιστα κολοκυθακια που ειχαν φαει πριν 4 ημερες εξηρχοντο το δε αχχχ ητο κοινο απο ολα τα στοματα...αλλη μια πετυχημενη συγκεντρωση ο βραχυσωμος μαυριδερος ρομα ελαμπε απο ικανοποιηση περι τα 76 150ρικα μετρησε και καμια 120-130 Δεκαρικα...καλα πηγαμε και σημερα μονολογουσε ...καλα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]