Η Μεγάλη Ληστεία των Τραπεζών

Κάνοντας σήμερα πληρωμή μέσω e-banking,το ποσό για το στεγαστικό μου δάνειο(ρυθμισμένο ξανά και ξανά την τελευταία 6ετία),νοστάλγησα τα προ κρίσης χρόνια,τότε που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων,εξυπηρετούσε κανονικά,όλες τις υποχρεώσεις.
Αυτοί που δεν πληρώνουν σήμερα,είναι αυτοί που δεν πλήρωναν ποτέ εκ συστήματος,κι αυτοί που φτωχοποιήθηκαν τα χρόνια της οικονομικής μας κρίσης και εξαθλίωσης.
Κάθησα λοιπόν και έκανα ένα χονδρικό υπολογισμό,όσον αφορά στο ποσό που έχω πληρώσει μέχρι σήμερα στο στεγαστικό μου δάνειο. Πρόκειται για στεγαστικό 50.000,που ελήφθη το 2005 για ανέγερση πρώτης και μοναδικής κατοικίας. Με λύπη και αγανάκτηση,διαπίστωσα ότι στα 12 χρόνια που πληρώνω το δάνειό μου,με στερήσεις σημαντικών αγαθών τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον,έχω πληρώσει κατά προσέγγιση,σχεδόν 30.000€,και το υπόλοιπο που μου εμφανίζει η τράπεζα είναι 40.000€.  Δηλαδή ενώ θα έπρεπε να έχω κανονικά υπόλοιπο 20χιλ,εγώ έχω 40χιλ, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η διαφορά των 20χιλ ευρώ είναι για τόκους,και για ότι άλλο θέλει η τράπεζα.
Αυτό από μόνο του δεν είναι μία ληστρική συμπεριφορά προς όλους εμάς τους δανειολήπτες;  Πόσους τόκους πρέπει να πληρώσοω,ώσπου να το ξεχρεώσω; Πιστεύω ότι αισίως θα φτάσω τις 100χιλ.αν ζώ ακόμη όταν έρθει,κι αν έρθει ποτέ η ώρα που θα το ξοφλήσω.
Εφ όσον οι τράπεζες με τις τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις,έχουν βγάλει την χασούρα τους από τα μή εξυπηρετούμενα δάνεια,και εφ όσον αυτή την ανακεφαλαιοποίησή τους,την πληρώνω εγώ,και όλος ο Ελληνικός λαός,με τις υπερφοροληγήσεις,με τα χαράτσια,και με μεγάλες περικοπές των εισοδημάτων μας,γιατί να πληρώσω το δάνειό μου ξανά και ξανά; Αφού τα πήραν τα λεφτά τους,και μάλιστα από τις τσέπες μας. Δεν θα έπρεπε,να γίνει και στους δανειολήπτες,ένα αντίστοιχο κούρεμα των δανείων,σύμφωνα με τις απώλειες των εισοδημάτων του καθενός εξ ημών;

αναγνωστης

loading...