Η Γενιά του Πολυτεχνείου. Αυτή η εθνική (ηθική) φρίκη…

Της Μαρίκας Λυσιάνθη
Namaste… Που θα έλεγε και ο Πρόεδρος Ομπάμα, κατά την περσινή επίσκεψή του στην Αθήνα, αλλά σε άλλη γλώσσα. Ακόμη μια επέτειος για την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τη θυσία αθώων. Τη θυσία αγωνιστών. Τη θυσία παιδιών με οράματα και ιδανικά, που άνοιξαν τον δρόμο για να… βολευτούμε εμείς στη ζωή μας.

Αυτή είναι η μια πτυχή της επετείου. Η συγκινησιακά φορτισμένη. Εκείνη μπροστά στην οποία στέκεται κανείς με δέος, και επιτρέπει στα δάκρυα να καθαρίσουν το μυαλό και τη σκέψη.

Υπάρχει ωστόσο και μια άλλη πτυχή. Η ανάμνηση… εκείνης της Γενιάς. Της χιλιοτραγουδισμένης Γενιάς του Πολυτεχνείου. Της Γενιάς που, όχι φυσικά από όλους τους εκπροσώπους της, εξαργύρωσε τη θυσία εκείνων των παιδιών. Για καρέκλες. Αξιώματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις και για… πλουτισμό.

Πόσο τραγικό… Η Γενιά του Πολυτεχνείου είχε την ευκαιρία να αλλάξει την Ελλάδα. Δεν την άλλαξε. Να μας ανοίξει δρόμους σε ένα στέρεο μέλλον. Δεν τους άνοιξε. Να θωρακίσει το μονοπάτι της προόδου. Δεν το έκανε.

Αντιθέτως, ο ιστορικός του μέλλοντος θα την προσεγγίσει με αποστροφή. Για τα ιδανικά που ξέχασε, προσπέρασε, καπηλεύτηκε.

Η Γενιά του Πολυτεχνείου… Η μοιραία για το εθνικό μέλλον γενιά. Αυτή η εθνική, ηθική φρίκη…

"Υστερόγραφα"
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Η γενιά του Πολυτεχνείου κυβέρνησε την Ελλάδα μετά την πτώση της χούντας. Σύγκριση του τότε με το σήμερα δεν υπάρχει:

  Τότε (επί χούντας)= ανάπτυξη οικονομική και ευημερία.
  Τώρα (επί δημοκρατίας)= οικονομική εξαθλίωση και δυστυχία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γεμάτο πράκτορες το facebook – Το παίζουν φίλοι – Συγκλονιστικό ρεπορτάζ


  Το πνεύμα τους η διχόνοια·
  θεός τους ο εαυτός τους μέσα στον πλούτο την δόξα και την σάρκα τους...
  Φόβος τους.... η αλήθεια.
  Τρόμος τους η αδελφοσύνη του Ελληνισμού.
  Σκοπός τους... Ποτέ ο Χριστός το σώμα και το Πνεύμα του Α και του Ω να μην αναστηθεί στις καρδιές των μη εβραίων...και οι άνθρωποι γνωρίσουν τον όφι που ως φίλος Έλληνας... Σαν την μύγα μέσα στο γάλα…
  Έτσι οι μάσκες των μη Ελλήνων στην αλήθεια των Υιών του φωτός και Πατέρων της Αγίας Ειρήνης εμάς των Ελλήνων…

  ΙΩΑΝΝΗΣ

  **********
  ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
  Γεμάτο πράκτορες το facebook – Το παίζουν φίλοι – Συγκλονιστικό ρεπορτάζ

  Μήπως έχετε έναν πράκτορα του FBI στην λίστα των φίλων σας στο facebook;

  Και όμως, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν χιλιάδες που «κινούνται» σε αυτό.

  Μήπως αποδεχτήκατε προτάσεις φιλίας από άτομα που δεν γνωρίζατε;

  Τότε, ίσως να μην πρόκειται για άτομα που σαν γνώρισαν σε ένα πάρτι αλλά για πράκτορες του FBI ή άλλων οργανώσεων, οι οποίοι παριστάνουν κάποιον άλλον και διεισδύουν στην λίστα φίλων σας και στις προσωπικές σας πληροφορίες.  Η NSA, το FBI και άλλες υπηρεσίες συνεργάζονται -τουλάχιστον- από τον Οκτώβριο του 2010, προκειμένου να αναπτύξουν τεχνικές, ώστε να μετατρέψουν το facebook σε εργαλείο απόλυτης παρακολούθησης.

  Ο επικεφαλής των wikileaks, Julian Assange, προειδοποίησε αυτόν τον μήνα πως το facebook είναι μία «φρικτή μηχανή παρακολούθησης» και αποκάλυψε πως η ιστοσελίδα έχει ένα Interface, το οποίο έχει δημιουργηθεί για να χρησιμοποιείται από τις μυστικές υπηρεσίες.
  Έγγραφα, τα οποία δόθηκαν μαζί στο βιβλίο του δημοσιογράφου Glenn Greenwald «Δεν υπάρχει μέρος να κρυφτείς», αποκάλυψαν την συνεργασία NSA και FBI παρακολούθησης των ιδιωτικών συζητήσεων στο facebook, των προσωπικών φωτογραφιών, της συλλογής ip διευθύνσεων και γενικά της συγκέντρωσης πληροφοριών για κάθε χρήστη.

  Εν ολίγοις λαμβάνει χώρα τεράστιο φακέλωμα, με τους χρήστες να δίνουν απλοχερα πληροφορίες, προκειμένου να δειχθούν στους φίλους τους.

  Αυτό φυσικά γίνεται σε συνεργασία με τον αμερικανοεβραίο δημιουργό του εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Mark Zuckerberg, παρότι ο ίδιος ισχυρίζεται πως οι τεχνικοί του κάνουν δήθεν τα πάντα, προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια.

  Έγγραφα
  από την NSA καθιστούν οδυνηρά σαφές πώς οι οργανισμοί συνέλεξαν πληροφορίες από το facebook μέσω της χρήσης του δημοφιλούς δικτύου διανομής περιεχομένου Akamai!


  Το βίντεο δείχνει πως η NSA αλλά και η αγγλική υπηρεσία κατασκόπων GCHQ συνεργάστηκαν, προκειμένου να αποκτήσουν υλικό από τα προφίλ και τις φωτογραφίες χρηστών, μεταξύ άλλων, με την εξάπλωση Malware!

  http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2017/11/facebook.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΩΛΟΤΕΧΝΕΙΟ
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΛΟΛΟΤΕΧΝΕΙΟ
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΝΑΡΧΟΤΕΧΝΕΙΟ
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΤΕΧΝΕΙΟ
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΤΕΧΝΕΙΟ
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΑΣΟΝΟΤΕΧΝΕΙΟ
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΛΑΘΡΟΤΕΧΝΕΙΟ
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΡΩΚΤΟΤΕΧΝΕΙΟ
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]