Μετακόμισε Ο Γιώργος Τσίπρας Στο Μαξίμου Το παρασκήνιο και η σύγκρουση με τον Κοτζιά

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μετακόμιση του εξάδελφου του πρωθυπουργού Γιώργου Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου στη θέση του προϊσταμένου του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της σχετικής απόφασης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών εντάσσεται στο δυναμικό του πρωθυπουργικού γραφείου.

Είχε προηγηθεί η δήλωση παραίτησης του κ. Τσίπρα από τη θέση του στο υπουργείο Εξωτερικών στις 10 Οκτωβρίου ως αποτέλεσμα της θυελλώδους συγκατοίκησης του με τον πολιτικό προϊστάμενό του Νίκο Κοτζιά. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή με απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών και ο κ. Τσίπρας διαγράφηκε από το δυναμικό του ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου στις 23 Νοεμβρίου.

Ο κ. Τσίπρας πλέον μετέχει ως προϊστάμενος στο προσωπικό επιτελείο του πρωθυπουργού εξαδέλφου του και από τη θέση του αυτή από εδώ και στο εξής θα τον υποστηρίζει κατά την άσκηση των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις νέες αρμοδιότητές του, το Οικονομικό Γραφείο παρακολουθεί την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και στρατηγικής στα θέματα οικονομίας, παραγωγής και ανάπτυξης, καθώς και υποβάλλει σχετικές προτάσεις, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.

Με αυτόν τον τρόπο διευθετείται οριστικά ένα σημαντικό ενδοκυβερνητικό πρόβλημα που ανέκυψε το προηγούμενο διάστημα λόγω των τεταμένων σχέσεων Κοτζιά-Τσίπρα. Ενα κοινό μυστικό τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών όσο και στο υπουργικό συμβούλιο.

Η προσπάθεια αυτονόμησης του κ. Τσίπρα αποτέλεσε την αφορμή μία προδιαγεγραμμένη δύσκολη πολιτική συνύπαρξη να εξελιχθεί σε μετωπική σύγκρουση, η οποία τελικά εκτονώθηκε με την ενσωμάτωση του εξαδέλφου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

loading...

1 thought on “Μετακόμισε Ο Γιώργος Τσίπρας Στο Μαξίμου Το παρασκήνιο και η σύγκρουση με τον Κοτζιά

  1. Ποιός είναι ο ξάδελφος Γιώργος;
    Ο πατέρας του Ηρακλής, υπήρξε με τον πατέρα του Αλέξη ιδιοκτήτης
    της ΑΤΕ ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ, μιάς από τις τρείς μεγαλύτερες
    τεχνικές εταιρίες. Πλούτισαν την εποχή της χούντας.

    Ο Ηρακλής, εκλεκτός της χούντας, προσωπικός φίλος
    της Δέσποινας Παπαδοπούλου, είχε διοριστεί πρόεδρος του
    Παναθηναϊκού.

Comments are closed.