Μέχρι να ξεκουμπιστούν οι Κοντονήδες!

Σήμερα ήθελα να γράψω πολλά. Για τους δολοφόνους της 17Ν, για τις καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα, για τις «απαλλοτριώσεις» του… αντάρτικου πόλεων. Για την τρομοκρατία, τις ανοχές της δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εμπειρία του εξωτερικού.
Κι ύστερα άκουσα τον διάλογο της Ντόρας Μπακογιάννη με τον υπουργό Κοντονή. Κι είπα, δεν έχει νόημα.

Στην Βουλή, λοιπόν, ο κ. Κοντονής αγόρευε. Και η κυρία Μπακογιάννη του είπε «να ντρέπεστε». Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο στην Βουλή. Ούτε θα είναι και η τελευταία. Κι ο κ. Κοντονής απάντησε: «Δεν θα απαντήσω επειδή σέβομαι ότι είστε γυναίκα». Στην δε επανάληψη της φράσης από την κυρία Μπακογιάννη, ο υπουργός Δικαιοσύνης με ίδιο ύφος συνέχισε: «Εσύ να ντρέπεσαι. Να ντρέπεσαι για πορεία σου και διαδρομή σου κυρία Μπακογιάννη».

Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι χήρα τους δολοφονηθέντος βουλευτή Μπακογιάννη. Γι αυτό, υπουργέ Κοντονή, θα έπρεπε να την  σέβεσαι και όχι γιατί είναι γυναίκα. Θα έπρεπε να έχει χαμηλώσει τα μάτια σου, επειδή εκείνη την ώρα π συζητούσατε για τον δολοφόνο του πατέρα των παιδιών της.  Η Ντόρα, λοιπόν, είχε κάθε δικαίωμα να είναι θυμωμένη και να πει και μία και δύο και τρεις κουβέντες παραπάνω. Και τι σου είπε; «Να ντρέπεστε». Έχεις πάψει, δηλαδή, να ντρέπεσαι; Από την ώρα που έγινες υπουργός αυτής της κυβέρνησης τα κάνεις όλα σωστά και δεν νιώθεις την ανάγκη να ντραπείς για κάτι;

Κι ύστερα από λίγο βγήκαν οι ιστοσελίδες. Τα Μέσα Ενημέρωσης της «νέας εποχής» είχαν ήδη βρει τον τίτλο: «Σύγκρουση στην Βουλή Μπακογιάννη Κοντονή», «έντονη αντιπαράθεση Μπακογιάννη Κοντονή». Φαντάζομαι ότι στα «νέα μέσα» εργάζονται ακόμη «συνάδελφοι δημοσιογράφοι» που έψαχναν  στο παρελθόν να βρουν με τα γραπτά τους το κρυφό νόημα των προκηρύξεων της 17Ν. 

Πιστέψαμε αφελώς ότι αυτός ο κύκλος του αίματος έκλεισε με την σύλληψη των μελών της 17Ν. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, δεν είναι έτσι. Εκκολάπτονται νέες καταστάσεις. Και την ίδια ώρα στέλνεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όσους συνεχίζουν να τους αμφισβητούν δημόσια, να αντιστέκονται στην γκαιμπελική τους προπαγάνδα.

Ο κ. Κοντονής και οι όμοιοί του μπορεί να μην αισθάνονται την ανάγκη να ντραπούν μπροστά στους συγγενείς των θυμάτων. Αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι με αυτούς. Ένα κύμα οργής σηκώθηκε χτες στην χώρα, επειδή ο λαός, κύριε υπουργέ, έχει το θάρρος που χάσατε εσείς. Έχει το θάρρος να παραδεχτεί ότι ήταν λάθος οι επιλογές του 2015. Κι έχει την δύναμη, κύριε Κοντονή, ο λαός αυτός να ντρέπεται. Επειδή η ανάληψη της ευθύνης για τα λάθη αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξει κάποιος τις επιλογές του.

Δεν έχει νόημα να προσπαθεί κανείς με αναλύσεις επί αναλύσεων να αποδείξει τα αυτονόητα. Έχει νόημα, όμως, να συνεχίσει να επιμένει να αγωνίζεται. Μέχρι να ξεκουμπιστούν οι αδιάντροποι Κοντονήδες από την εξουσία.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]

loading...

1 thought on “Μέχρι να ξεκουμπιστούν οι Κοντονήδες!

  1. ΣΤΟΝ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ:ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ:::::ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ:

Comments are closed.