ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Παραίτηση εκλεγμένης συμβούλου του Μώραλη με αιχμές για υπόγειες συναλλαγές και φαινόμενα ανομίας!

Δεν έχουν τελειωμό τα σκάνδαλα στην παράταξης της Δημοτικής Αρχής του Πειραιά!

Το Piraeuspress.gr είχε αναδείξει με σχετικό ρεπορτάζ πριν λίγες μέρες, την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ
των ΠΑΣΟΚογενών στελεχών του Γιάννη Μώραλη, ενόψει της εκλογής νέου Προέδρου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Αυτή τη φορά, η είδηση έρχεται από την Γ’ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά και την παραίτηση της τ. Προέδρου του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Μαρίας Τσακμάκη.

Με προσωπική της επιστολή στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και αναφορά σε πλήθος σοβαρών καταγγελιών, ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή της από το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής».

Πρόκειται για ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στην παράταξη του Γιάννη Μώραλη, η οποία φυλλορροεί στην κυριολεξία.

Τόσο η έντονη δυσαρέσκεια των δημοτών για την πλήρη απραξία της Δημοτικής Αρχής Μώραλη όσο και τα φαινόμενα αλαζονείας και «μονιμότητας» (αντιδημάρχων και συμβούλων του Δημάρχου Πειραιά) έχουν οδηγήσει την παράταξη Μώραλη σε αδιέξοδο.

Και σύμφωνα με του παροικούντες την Πλατεία Κοραή, ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα… Έπεται και συνέχεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ κ. ΜΩΡΑΛΗ ΙΩΑΝΝΗ

Της Μαρίας Τσακμάκη, Συμβούλου, τέως Προέδρου της 3ης Δημ. Κοινότητας Πειραιά.

——————————————–
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Σας γνωστοποιώ ότι κατόπιν ωρίμου σκέψεως πήρα την απόφαση να αποχωρίσω από τον Συνδυασμό της Δημοτικής Αρχής «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ», όπου είστε επικεφαλής. Και στο εξής θα λειτουργώ πλέον στο Συμβούλιο της Γ’ Κοινότητος στο Νέο Φάληρο, ως ανεξάρτητη. Θέλω να τονίσω, ότι για την απόφασή μου αυτή, εσείς, δεν φέρετε καμία ευθύνη.
Πιστεύω πως είναι έντιμο από μέρους μου να το πράξω. Διότι βρίσκομαι σε συνεχή διαφωνία με τον Πρόεδρο της Κοινότητος κύριο Λιακόσταυρο Χαράλαμπο στον τρόπο λειτουργίας του Συμβουλίου.
Του έδωσα ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για μάθηση με την ανοχή μου, αλλά δεν ευδόκησε. Θα έλεγα ότι η ανεπάρκεια γνώσης, η αλαζονεία και η αδιαλλαξία που δείχνει τον εμποδίζουν να καταλάβει την σοβαρότητα των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει και τι προσπάθεια χρειάζεται για να τον υπολογίζουν, να τον σέβονται και να τον θεωρούν ικανό γι αυτό το αξίωμα που δεν το κατέκτησε, αλλά του δόθηκε.
Οι νόμοι, οι κανονισμοί που διέπουν την λειτουργία της κοινότητος, δεν τηρούνται. Αφού ο κ. Λιακόσταυρος εκτός από το διαίρει και βασίλευε, έχει εισάγει και τα δικά του διατάγματα.
Ως εκ τούτου, επειδή μακράν είμαι από αυτά, δεν αρμόζει σε μένα τέτοιου είδους προσαρμογής ύστερα από εμπειρία τριάντα χρόνων που υπηρετώ στην τοπική αυτοδιοίκηση Επειδή υπάρχει τεράστιο θεσμικό κενό στην Γ’ Κοινότητα, στο εξής θα λειτουργώ ως ανεξάρτητη κάνοντας αυτό που γνωρίζω πολύ καλά, δηλαδή, το καθήκον μου.

Τσακμάκη Μαρία
Ανεξάρτητη Σύμβουλος,
τέως Πρόεδρος της
Γ’ Δημ. Κοινότητας Πειραιά.
Πιο αναλυτικά συνεχίζει σε δεύτερο κείμενο, όπου καταγγέλλει τα εξής:

«Με έγγραφό μου ενημέρωσα τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη Ιωάννη, ότι αποχωρώ από τον Συνδυασμό της Δημοτικής Αρχής «Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» και στο εξής θα λειτουργώ πλέον ως Ανεξάρτητη Σύμβουλος στο Συμβούλιο της Γ’ Κοινότητας Πειραιά.
Για την απόφασή μου αυτή δεν ευθύνεται ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μώραλης. Με δική μου πρωτοβουλία συμμετείχα στον συνδυασμό του και με δική μου, αποχωρώ. Δεν ζήτησα τίποτα και δεν έκανα καμία συμφωνία συναλλαγής μαζί του, όπως κάποιοι άλλοι που ήταν υποψήφιοι με άλλο συνδυασμό προεκλογικά και μετακινήθηκαν προς το συνδυασμό του κ. Μώραλη και έτσι μας πήρε και μας σήκωσε το παρασκήνιο της συναλλαγής, ζήτησαν και πήραν ό,τι ήθελαν και με το παραπάνω, και ύστερα μετά τις εκλογές οι μετακινήσεις ποιος θα περάσει πίσω για να πάει ο άλλος μπροστά για να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, και στην τρίτη θέση ένα ικανότατο πρόσωπο με κύρος, με ιστορία το έβαλαν στην άκρη. Οι αλαζόνες, οι ξερόλες, οι ανεπαρκείς που πήραν τα μυαλά τους αέρα, ας προσέχουν . Εγώ δεν μπαίνω στην σειρά για να κάνω ό,τι κάνουν οι άλλοι. Διεκδικώ το ΟΧΙ μου, όποτε χρειασθεί, εάν κρίνω πως έτσι πρέπει για το καλό και την προστασία των δημοτών. Λειτουργώ ενώπιον της ανθρώπινης και όχι της πολιτικής ασυνειδησίας.
Η αποχώρησή μου από τον συνδυασμό της δημοτικής αρχής οφείλεται αποκλειστικά στον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Λιακόσταυρο Χαράλαμπο. Με την είσοδό του στην Κοινότητα, έφερε μαζί του ένα νέο τρόπο προσαρμογής νόμων και κανονισμών πρωτόγνωρο για την λειτουργία του συμβουλίου της κοινότητος, σε σημείο που με κάνει να ντρέπομαι ύστερα από τριάντα (30) χρόνια συμμετοχής μου σε αυτό ως σύμβουλος αλλά και ως τέως πρόεδρος της Γ’ Κοινότητας.
Από την πρώτη μέρα της Δημοτικής Αρχής ως Πρόεδρος ο κ. Λιακόσταυρος με κάλεσε και με ύφος αυταρχικό και απαιτητικό μου είπε: «Ή θα με βοηθήσεις ή θα παραιτηθείς». Δέχτηκα πολλές προσβολές από μέρους του και έκανα υπομονή, αλλά ήρθε η ώρα και έφτασε ο κόμπος στο χτένι ύστερα από την αλλοίωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στα πρακτικά της απόφασης για την ανάπλαση του Μικρολίμανου. Στην συνέχεια για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος 2018 στις 04.10. στο Συμβούλιο ο κ. Λιακόσταυρος προτείνει, αναπτύσσει τα θέματα ο ίδιος και αποφασίζει και ψηφίζεται το τεχνικό πρόγραμμα κατά πλειοψηφία. Άρα υπάρχουν σύμβουλοι που δεν ψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα. Και ποίοι είναι και πόσοι είναι; Και πόσοι από τους έξι παρόντες ψήφισαν θετικά; Άγνωστο! Αφού δεν αναφέρεται στο πρακτικό της απόφασης.
Στην απόφαση με αριθμ. 35 στις 4.10.17 υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά θέματα που ψηφίστηκαν:
1ο Θέμα όπως ακριβώς αναγράφεται στην απόφαση του τεχνικού προγράμματος: «Πλατεία Ευαγγελισμού, αναβάθμιση του χώρου για την σωστή εκμετάλλευση από τους κατοίκους».
Ο κ. Λιακόσταυρος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο «Ευαγγελισμός» δεν είναι πλατεία, αλλά οικόπεδο 1.350,71 τ.μ. ιδιοκτησίας του Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» με πιστοποιητικό εγγραφής στα οικεία βιβλία διεκδικήσεων με αρ. 3440/10.4.2008 του Υποθηκοφύλακα Πειραιώς. Ο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» το 2008 έκανε αγωγή στον Δήμο Πειραιά για παράνομη καταπάτηση και με απόφαση του Πρωτοδικείου με αριθμό 4191/2010 απαγορεύει: γκαζόν, λουλούδια, δενδρύλλια, παγκάκια και παιδική χαρά. Δέχεται την αποκλειστική κυριότητα του «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ» επί του επιδίκου και υποχρεώνει τον Δήμο Πειραιά να επαναφέρει τούτο στην προτέρα κατάστασή του ελεύθερο εγκαταστάσεων και κατασκευών. Πάμπολλες φορές το έχω αναφέρει στα συμβούλια, το γνωρίζουν και επιμένουν αλλά γιατί άραγε; Δίνω μάχες επί τριάντα (30) χρόνια να μείνει ο χώρος ελεύθερος προς τους δημότες. Όχι άλλο τσιμέντο στο Φάληρο. Μην προκαλείτε τον «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ». Δυστυχώς, δεν το απέφυγαν ύστερα από την ανοησία του κ. Φασούλα για την μετονομασία του οικοπέδου σε κάποιον ηθοποιό και που αποτέλεσε την αιτία για την αγωγή του «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ» προς τον Δήμο Πειραιά. Για πείτε μας κ. Πρόεδρε της Κοινότητας με ποίον τρόπο σκέπτεσθαι να εκμεταλλευτείτε το οικόπεδο του Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» για να μάθω κι εγώ και οι Φαληριώτες. Μήπως είναι αυτό που πολλές φορές έχω ακούσει να λέγεται στο Συμβούλιο περί παιδικής χαράς και αμέσως μετά στο πρώτο πλάνο καφετέριες μα ό,τι αυτό συνεπάγεται για την σωστή εκμετάλλευση των δημοτών.
Οι δημότες κ. Λιακόσταυρε, θα εκμεταλλευτούν την ξένη περιουσία; Ή μήπως τους γνωρίζετε να μας τους πείτε να τους μάθουμε κι εμείς ποίοι είναι αυτοί; Την Νομική Υπηρεσία του Δήμου την γνωρίζετε; Ή σας είναι άγνωστη; Γιατί δεν την συμβουλεύεστε πριν εκτεθεί ο Δήμος ότι δεν γνωρίζει τα του οίκου του; Αλλά, ξέχασα ότι εσείς τα γνωρίζετε όλα.
2ο Θέμα στην απόφαση του τεχνικού προγράμματος είναι η πλατεία του μνημείου Γεώργιος Καραϊσκάκης, στην πλατεία του Νέου Φαλήρου:
Στην απόφαση αναφέρεται ακριβώς: Σύνταξη σχετικής μελέτης για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο και εδώ συμβαίνει ό,τι και στο οικόπεδο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Η κατασκευή παιδικής χαράς και καφετέριας, με μία διαφορά ότι τα άτομα που διεκδικητικά το απαιτούν, τα γνωρίζω. Το απαίτησα την ώρα που συνεδρίαζε η Κοινότητα πριν λίγο καιρό. Ο ένας εξ αυτών φανερά εκνευρισμένος, αποχώρησε, ύστερα από την δική μου (μόνο) αντίδραση. Τι εννοεί άραγε ο κ. Λιακόσταυρος στην εισήγησή του «λειτουργική αναβάθμιση»; Μήπως δια της πλαγίας οδού;……..
Δια πολλοστή φορά θα ξαναπώ ότι τον λόγο έχει η υπηρεσία ιστορικού κέντρου προστασίας νεωτέρων μνημείων και αναφέρομαι στο ΦΕΚ 151 του 1951 όπου ο συγκεκριμένος χώρος που είναι θαμμένα τα οστά του ήρωα στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη και των παλικαριών του έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο μνημείο, με απόφαση του τότε Υπουργού του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα ιερά λείψανα του αγίου της πατρίδας Γεωργίου Καραϊσκάκη, αναπαύονται στην αγκαλιά της γης του ιστορικού Νέου Φαλήρου επί 173 συναπτά έτη. Και όποιος τολμήσει να σκεφτεί να κερδοσκοπήσει σε αυτόν τον ιερό χώρο θα με βρει μπροστά του. Και όταν με βρει, καλά θα κάνει να αλλάξει δρόμο.
Επιθυμώ να τονίσω ότι ο ρόλος της υγιούς αντιπολίτευσης είναι ιερός. Και επειδή στην Κοινότητα ο ρόλος αυτός είναι υποτονικός, με την ανεξαρτητοποίησή μου, τον αναλαμβάνω εγώ με οποιοδήποτε κόστος.
Τσακμάκη Μαρία
Ανεξάρτητη Σύμβουλος,
τέως Πρόεδρος της
Γ’ Δημ. Κοινότητας Πειραιά.

piraeuspress.gr/

loading...