Κεντροαριστερά: Ποιους έχουν συμμάχους Γεννηματά – Ανδρουλάκης

Ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο στην Κεντροαριστερά, με το κέντρο βάρους να έχει μετατοπιστεί, μεταξύ άλλων, και στις συμμαχίες εν όψει του δεύτερου γύρου που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Υποψήφιοι του πρώτου γύρου, βουλευτές, ευρωβουλευτές, καθώς και στελέχη ανοίγουν τα χαρτιά τους, εκφράζοντας την προτίμησή τους είτε στη Φώφη Γεννηματά είτε στον Νίκο Ανδρουλάκη.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου «φωτογράφησε» την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά, αναφερόμενος στη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπου έπαιξε θετικό ρόλο στη διαδικασία και συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης.

Υπέρ της κ. Γεννηματά τάχθηκε ο Απόστολος Πόντας καθώς και ο Γιάννης Τούντας από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.
Ομοίως και η ΔΗΜΑΡ, που με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, «έκλεισε» το μάτι υπέρ της Φώφης Γεννηματά.
Ο Γιάννης Ραγκούσης πρόκειται να στηρίξει τη Φώφη Γεννηματά στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συναντήθηκε με τον κ. Ραγκούση και σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν ότι η συμμετοχή στον πρώτο γύρο ήταν μια μεγάλη, ιστορική στιγμή για την προοδευτική παράταξη.
Στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά τάχθηκε και το στέλεχος του Ποταμιού, Οντίν Λιναρδάτου
Στον αντίποδα, υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη τάχθηκαν βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του Ποταμιού, όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός, οι ευρωβουλευτές Μίλτος Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης, ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος, Παντελής Αβραμίδης και η κίνηση “Μπροστά” που συνεργάζεται με το Ποτάμι.
Στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη στη μάχη της Κυριακής για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς τάχθηκε ο Γιάννης Μανιάτης μετά από συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής, ο οποίος δικαιολόγησε την επιλογή του λέγοντας «ότι επιβάλλεται να συμπορευτούν όλοι με τη νέα γενιά και να αναδείξουν τις νέες προοδευτικές ιδέες και να στηρίξουν το όραμα για την πολιτική ανανέωση της παράταξης και του πολιτικού συστήματος.
Τέλος, με δήλωσή τους νεότερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ σε Κ.Ε. και Ε.Γ. στηρίζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη. Πρόκειται για τους Αναστασίου Φωτεινή, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ, Γιάνναρο Γιώργο, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ και Καλπάκη Στέργιο, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ.
Στο μεταξύ,  χωρίς δήλωση στήριξης προς τη Φώφη Γεννηματά ή τον Νίκο Ανδρουλάκη θα πορευθούν προς τη δεύτερη Κυριακή της διαδικασίας εκλογής αρχηγού στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ο Γιώργος Καμίνης και ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

loading...

3 thoughts on “Κεντροαριστερά: Ποιους έχουν συμμάχους Γεννηματά – Ανδρουλάκης

  1. Καλημέρα στα "μπάζα-συμμάχους" των δυο σαρσέμηδων υποψηφίων. Και μην ξεχνάτε μπάζα, "Αλλαγή" θέλει ο κόσμος πια…Σας θυμίζει τίποτα η λέξη αυτή;

  2. Στο Καματερό θα ψωφίσει (τον ανδρουλάτση μήπως;) η Φώφη Γεννηματά. Δικαίωμά της.

  3. Η ΜΑΝΤΑΜ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΕΧΕΙ " ΣΥΜΜΑΧΟ" ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ, ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ.

    ΑΛΛΩΣΤΕ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

    ΟΣΟ ΚΙ' ΑΝ ΒΑΨΕΙ ΞΑΝΘΟ ΤΟ ΜΑΛΛΙ, ΟΣΟ ΚΙ' ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΙΣ ΚΡΕΑΤΟΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ, ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.

    ΦΩΦΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ….

    Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ !

    ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΤΣΙ ? ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ?

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.