Για ολους ερχεται η … Αντίστροφη μέτρηση

Λίγο πριν από την πτώση της Χούντας ο λαός διακατέχονταν από ένα έντονο αίσθημα ηττοπάθειας. Θεωρούσε de facto την υπάρχουσα κατάσταση με αποτέλεσμα να καταστεί έρμαιο των ορέξεων των συνταγματαρχών.
Βασικός λόγος της συγκεκριμένης παραίτησης ήταν η προπαγάνδα του καθεστώτος που τους είχε τυφλώσει. Θεωρούσαν ότι ήταν παντοδύναμο, άρα αδύνατη η ανατροπή του.

Ξαφνικά όμως, εκεί που δεν το περίμενε κανείς η ανατροπή ήρθε, με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου να σηματοδοτούν τη διαγραφή μιας εκ των μελανότερων στιγμών της ελληνικής ιστορίας. Ανατροπή η οποία ξύπνησε τους πολίτες και επαναστάτησαν κατά των δυναστών τους.

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, σήμερα βρισκόμαστε ακριβώς στην ίδια φάση.

Η πλειοψηφία του λαού θεωρεί ότι το καθεστώς του Τσίπρα και της παρέας του είναι πανίσχυρο και θα παραμείνει εσαεί στην εξουσία. Βρίσκεται και πάλι δηλαδή υπό την επήρεια ανάλογης ηττοπάθειας και καθηλωμένος στον καναπέ του αναμένει τις εξελίξεις. Βασικός λόγος για μια ακόμη φορά αποτελεί η προπαγάνδα των κυβερνώντων. Ίσως χειρότερη κι από αυτή των πραξικοπηματιών.

Διότι ναι μεν τότε υπήρχε απίστευτη λογοκρισία με την όποια αντίθετη φωνή να φιμώνεται ή να φυλακίζεται, αλλά αντίστοιχα ψέματα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας που βιώνουμε σήμερα δεν υπήρξαν.

Ναι σύντροφοι, ο λαοπρόβλητος ηγέτης που θα έσκιζε τα μνημόνια και τα κοράκια θα προσκυνούσαν έντρομα τη σκιά του, στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία κατάντησε χειρότερος κι από τους χουντικούς.

Έφτασε μέχρι στο σημείο να κατηγορεί με φανταστικές δηλώσεις τον Σαμαρά ότι «άδειασε» τον Κυριακό. Βέβαια ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε την απάντηση που του αναλογούσε, αλλά λέγε, λέγε, όλο και κάτι θα μείνει που έλεγε ο Γκαίμπελς.

Να είστε σίγουροι ότι όσο η φθορά της εξουσίας θα καταρρακώνει το σαρκίο του, τόσο θα εντείνονται οι προβοκάτσιες.

Πλέον έχει αποτύχει παταγωδώς. Τίποτα δεν του βγήκε. Η Ελλάδα βουλιάζει καθημερινά και είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να συνέλθει. Ο κόσμος έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί από τη φορολογία, ανήμπορος να δώσει άλλο αίμα για την πατρίδα. Εν ολίγοις το τέλος του είναι προδιαγεγραμμένο. Το γνωρίζει κι ο ίδιος. Όμως οι άσοι κάηκαν και το μόνο που του έμεινε είναι η προπαγάνδα και ο σανός. Νομίζει ο δύστυχος, όπως νόμιζαν οι πρωταίτιοι, ότι θα συνεχίσει να χειραγωγεί και να μοιράζει κουτόχορτο κι ο κόσμος δεν θα αντιδρά.

Αυταπατάται, όπως αυταπατήθηκαν κι οι συνταγματάρχες.

Δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτή η εκκωφαντική σιωπή των πολιτών, είναι η νηνεμία πριν από την καταιγίδα. Δεν καταλαβαίνει ότι βρισκόμαστε στο μεταίχμιο ενός ξεσπάσματος ανάλογου με του Πολυτεχνείου. Προφανώς ξέχασε ή δεν διάβασε ποτέ ότι οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα έκτος από τις αλυσίδες τους. Γιατί αυτό κατάφερε, με την λαίλαπα των δυσβάσταχτων και αχρείαστων μνημονίων που έφερε. Να τσακίσει τη μεσαία τάξη και να μας κάνει όλους προλετάριους. Είναι θέμα χρόνου να υποστεί τις συνέπειες.

Αν νομίζει ότι με τα Συριζοτρόλς θα θολώσει τα νερά και θα διασωθεί, είναι γελασμένος.

Σύντροφε σε έχουν αδειάσει οι πάντες, απλώς δεν το έχεις πάρει χαμπάρι.

Από που να αρχίσουμε; Από τους δανειστές που σε δουλεύουν ψιλό γαζί και σου τάζουν λαγούς με πετραχήλια, σπάζοντας πλάκα μαζί σου; Τη… σφαλιάρα που έρχεται από τη Γερμανία δεν τη βλέπεις; Θεωρείς ότι θα σου δώσουν την προληπτική γραμμή στήριξης αλλά πλανιέσαι βυθισμένος στα αδιέξοδα σου. Τους την έκανες τη δουλειά σύντροφε! Τους χάρισες την Ελλάδα για 100 χρόνια! Δεν σε έχουν πλέον ανάγκη.

Αυτό που δεν τους έδινε ο Σαμαράς τους το έδωσες εσύ. Αντί να στηρίξεις τις προσπάθειές του και να συνταχθείς με τους πατριώτες που είχαν βγάλει την Ελλάδα στο ξέφωτο, προτίμησες να συνθηκολογήσεις με τον εχθρό. Μην ανησυχείς όμως, σύντομα θα πιεις την τελευταία σταγόνα των ψεμάτων σου και της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε ο τόπος.

Το πολύ πολύ να ξαναβγάλεις καμιά φωτογραφία με τον Τραμπ, να οργανώσεις καμιά εκδρομή στη Μακρόνησο και να σπάσεις κανένα κρεοπωλείο παρέα με τον Ρουβίκωνα μπας και πειστούν οι εναπομείναντες χαχόλοι του ΣΥΡΙΖΑ να σε ξαναψηφίσουν. Όχι τίποτε άλλο, θα έχεις να διαχειριστείς και την εξεταστική του Μητσοτάκη, φαντάζεσαι να είσαι εκτός Βουλής;

Να είσαι σίγουρους, ότι όπου να’ ναι θα σου κουνήσουν το μαντίλι και οι αριστεροδεξιοί σου σύντροφοι εκ Ραφήνας ορμώμενοι. Ήδη πληροφορούμαστε ότι έχουν ρίξει γέφυρες επανένωσης με την Πειραιώς, καθώς πάνω από όλα τους νοιάζει η υστεροφημία τους. Βλέπεις εκτέθηκαν απεριόριστα και αποφάσισαν να επιστρέψουν στο μαντρί. Μην εκπλαγείς αν… την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια κι ο Πάνος. Άλλωστε φημίζεται για την… σταθερότητά του.

Βαυκαλίζεσαι όμως ότι επειδή ο Μητσοτάκης δεν… γοητεύει τον λαό όπως εσύ θα διασωθείς. Πάλι αδιάβαστος πιάστηκες. Ποσώς ενδιαφέρεται ο κόσμος για τη γοητεία ενός πολιτικού όταν δεν έχει να φάει. Δε νομίζεις ότι ήδη έχει πληρώσει ακριβά τις αριστερές παπάτζες και δεν προτίθεται να τις ξαναπληρώσει; Και να ήθελε δεν μπορεί γιατί κυριολεκτικά τον… στέγνωσες.

Τον τσάκισες, θα σε τσακίσει. Τόσο απλά…

Ο αχός της εξέγερσης, ηχεί δειλά, έτοιμος να εκραγεί. Ένα νέο Πολυτεχνείο κυοφορείται για να συντρίψει και πάλι τους δυνάστες του. Ανήμπορος προσπαθείς να αντισταθείς. Μάταια όμως. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει.

Κι όταν θα καταρρέεις, θα είναι το είδωλο του Σαμαρά που θα σε κατατρώει. Η εικόνα της σωτηρίας που στέρησες από τους Έλληνες. Κι όσο κι αν επιζητείς τη λύτρωση δεν θα τη βρίσκεις γιατί η ελευθερία κερδίζεται δεν χαρίζεται. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ουδείς!

loading...