Τί φοβούνται για τον Καμμένο και απειλούν με φυλακές;

Η Νέα Δημοκρατία σκοτώνεται με την κυβέρνηση για το πότε θα γίνει η συζήτηση για τον Πάνο Καμμένο. Για το αν θα είναι ο πρωθυπουργός, αν θα τον στηρίξει, αν θέλει να τον αδειάσει και άλλα τέτοια.
Η συζήτηση αναβάλλεται, γίνεται νέος χαμός και όλοι ασχολούνται με το ποιος θα έχει δίκιο και ποιος όχι. Τσακώνονται για το δέντρο και χάνουν το δάσος. Διότι μόλις σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει μια ανακοίνωση η οποία λέει: «Σύμφωνα με το άρθρο 146 του ποινικού κώδικα, όποιος με πρόθεση του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών». Παράλληλα, ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας στο άρθρο 26 προβλέπει ότι «απαγορεύεται αυστηρά η ανατύπωση ολοκλήρου ή μέρους εγγράφου ΕΤΝΑ».
 Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας υπερβαίνουν τις οποίες κομματικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις. Δεν δύναται κατά συνέπεια η αντιπολίτευση, στο όνομα κομματικών αντιπαραθέσεων, να παραβιάζει τον ποινικό κώδικα που η ίδια ψήφισε και τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας που η ίδια υιοθέτησε τον Ιούνιο του 2004. 
Με μεγάλη υπομονή και αίσθημα ευθύνης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς έχει τηρήσει στάση σιωπής μέχρι τούδε, με γνώμονα τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων, τα οποία δυστυχώς άλλοι δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
 Όμως τώρα πλέον βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καλούμε δημόσια τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμπεριφερθούν επιτέλους με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα».

Δηλαδή για να καταλάβετε τι λέει το υπουργείο Εξωτερικών. Προειδοποιεί βουλευτές, δημοσιογράφους ή όποιους άλλους να μη δημοσιεύουν έγγραφα που αυτοί θεωρούν απόρρητα. Και το κάνει αυτό διότι μόλις χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε σχετικά έγγραφα που δείχνουν ότι ο Πάνος Καμμένος διαπραγματευόταν και με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση όπλων. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει διαστάσεις και «βρομάει» πολύ ενώ πληροφορίες που έχει το Antinews αναφέρουν ότι ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλα έγγραφα – βόμβα για τον υπουργό Άμυνας, τα οποία θα κλονίσουν έτι περαιτέρω τον Καμμένο αλλά και την κυβέρνηση. Διότι αν υπάρχουν ύποπτες συναλλαγές που δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός τότε είναι ένα θέμα. Αν γνώριζε και τον άφηνε είναι άλλο και θυμίζει το γνωστό πλέον σύνθημα που είχε πει ο αείμνηστος Κίτσος Τεγόπουλος στη δίκη Κοσκωτά. Είχε πει τότε είναι «ένοχος ή βλαξ» για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Έχουμε λοιπόν κάποια έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο υπουργός διαπραγματευόταν με μεσάζοντες όπλων για πωλήσεις ελληνικού οπλισμού και μάλιστα όλο αυτό δεν ήταν μια διακρατική συμφωνία. Και ζητά ο κ. Κοτζιάς αυτά τα έγγραφα να μείνουν μυστικά απειλώντας όσους τα δώσουν σε πολυετείς καθείρξεις. Είναι πρωτόγνωρο αλλά είναι και δείγμα του κράτους και του παρακράτους. Αντί να μάθουμε την αλήθεια, αν κάποιοι έκαναν μυστικές συμφωνίες, αν διακινήθηκαν χρήματα, ποιοι εμπλέκονται και πώς, το υπουργείο Εξωτερικών επικαλείται το απόρρητο και θέλει να βάλει φίμωτρο στις ειδήσεις. Επικαλείται μια αμφίβολη νομιμότητα για να κουκουλώσει ένα σκάνδαλο που δεν ξέρουμε αν είναι τέτοιο, αλλά που πρέπει να το διερευνήσουμε.

Όμως, τα… περίφημα απόρρητα δεν είναι τίποτε περισσότερο από απαντήσεις της πρεσβείας και e – mails που αποδεικνύουν ότι οι Σουδάραβες δεν είχαν ιδέα για τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο και ζητούσαν διακρατικές συμφωνίες, αλλά όχι μεσάζοντες που δεν ήξεραν. Από πού κι ως πού είναι απόρρητα όλα αυτά; Και πώς έρχονται τώρα να απειλήσουν; Εδώ έχουν διαρρεύσει εκατομμύρια έγγραφα στο εξωτερικό από τον Ασάνζ, εδώ είδαμε τα Panama Papers και τα Paradise και μας έπιασε ξαφνική ευαισθησία γιατί όλα αυτά ξεγυμνώνουν τον ακομβίωτο στρατηγό;

loading...

2 thoughts on “Τί φοβούνται για τον Καμμένο και απειλούν με φυλακές;

  1. φορεσα πενταλφα εβαλα κελεμπια
    φορεσα και ενα κιπα
    και στην βουλη εμπηκα για να εχω εξουσια
    και να βαραω μαλακια
    να με λεν αρχιλοχια

  2. σκατα στα μουτρα σου βλακα αρθρογραφε…οχι οτι τα παει καλα το συριζανελ αλλα προσπαθουν να σ ανοιξουν τα ματια σου…αλλα εσυ τιφλοποντικας ηρθες και ετσι θα πας…βρες για να ακουσεις βρε βλακα την ομηλια του χατζηνικολαου με τον αυγενακη σημερα το πρωι…αν εχεις λιγο μυαλο θα καταλαβεις,…αλλα δεν το βλεπω

Comments are closed.