Ιδεολογικό… ξεγύμνωμα

Τώρα, πότε να περιμένουμε τις εθνικές εκλογές; Ό,τι είχε να μοιράσει το μοίρασε, ό,τι πλεόνασμα αναξιοπιστίας και ψευτιάς είχε το εξάντλησε, τώρα τι θα κάνει;

Η απαξίωση της προσπάθειας για την Κεντροαριστερά δεν του βγήκε. Ο κόσμος πήγε και ψήφισε κι ενδεχομένως είναι ένας κόσμος που θέλει να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και αναζητά αποκούμπι.

Κι έχουν δίκιο κάποιοι να πιστεύουν ότι οι εξαγγελίες έγιναν εσπευσμένα. Δε μοιράζεις χριστουγεννιάτικο μποναμά 40 μέρες πριν από τη γιορτή. Και δεν το κάνεις χωρίς να έχεις κλειδώσει τη συμφωνία με την τρόικα. Προφανώς και βιάστηκαν θέλοντας να ξανακερδίσουν τους ψηφοφόρους που τρέχουν να φύγουν από το κυβερνών κόμμα.

Ο δε Τσίπρας πάει σήμερα και στη Θράκη, στο πλαίσιο ενός ακόμη συνεδρίου για την περιφερειακή ανάπτυξη η οποία όμως είναι κάπου χαμένη. Ή ο Καρανίκας με τον μπάρμπα Αλέκο κουράστηκαν να φέρνουν επενδυτές και είπαν να χαλαρώσουν.

Το χαλί των εκλογών στρώνεται με μεθοδικότητα. Με αριστερές παπάτζες για το κοινό του 3%, τύπου άδεια στον Κουφοντίνα, γάμοι γκέι, αποτέφρωση, κάλυψη των μπαχαλάκηδων.

Αλλά και με… κοινωνικά μερίσματα και υποσχέσεις για έξοδο από τα μνημόνια για τους υπόλοιπους σανοφάγους.

Οι κινήσεις επισπεύδονται για λόγους που έχουμε ξαναγράψει. Ο πρώτος για να βρουν τη ΝΔ απροετοίμαστη, να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τα δικά της αδιέξοδα. Ή όπως λένε στην πολιτική «να μην έχει βρει ακόμη την περπατησιά της» για να διεκδικήσει την αυτοδυναμία.

Και παράλληλα για να μην αφήσει ο Τσίπρας να γίνει κανένα… λάθος και η κεντροαριστερά γίνει μεγαλύτερη από αυτήν που αντέχει η κυβέρνηση. Στο Μαξίμου επένδυσαν σε μια μίζερη προοδευτική παράταξη ώστε να την έχουν του χεριού τους. Απέτυχαν στις προβλέψεις τους και κάθε σκέψη ότι μπορεί η Φώφη ή ο Ανδρουλάκης να συμμαχήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί. Σιγά μην αυτοκτονήσουν πριν καλά – καλά ξεκινήσει το εγχείρημα.

Παράλληλα, δεν θέλουν στο Μαξίμου μια ενωμένη κεντροαριστερά που θα βγαίνει αλώβητη από το συνέδριο που θα κάνει. Γι’ αυτό βάζουν δημοσιογράφους κι εκδότες του χεριού τους να γράφουν για σκάνδαλα και ξαναζεσταμένα φαγητά.

O Τσίπρας φοβάται ότι μπορεί να υπάρξει ένα μεταρρυθμιστικό, σύγχρονο, ευρωπαϊκό ρεύμα είτε αυτό ενισχυθεί στη ΝΔ είτε υπάρξει κάπου αλλού. Φοβάται πως τέτοιες κινήσεις αφαιρούν από τον ίδιο τη δυνατότητα να είναι ο «καλός πωλητής». Δηλαδή να πουλάει τα πάντα σαν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

Αν θέλουμε να ηττηθεί ο πρωθυπουργός προτού φτάσουμε στις εθνικές κάλπες δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε από το να του αφαιρέσουμε το αφήγημά του. Να τον ξεγυμνώσουμε για τα καλά, αν και γνωρίζουμε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός κι ας καλύπτεται με τα χιλιάρικα του αίματος. Αν ιδεολογικά ηττηθεί ο Τσίπρας τότε θα είναι θέμα χρόνου να πέσει και πραγματικά.

loading...