Κατεχόμενα: Δωρίζουν κλεμμένες εκτάσεις και υπηκοότητες

Μια πρωτοφανή πρακτική για να εξασφαλίσει στήριξη του «εκλογικού σώματος» εφαρμόζει το κατοχικό καθεστώς.
Πηγαίνουν από χωριό σε χωριό και μοιράζουν τεμάχια γης, η οποία βεβαίως δεν τους ανήκει καθώς είναι ελληνοκυπριακή, αλλά κάποιοι καβγαδίζουν γιατί θεωρούν πως δεν γίνεται δίκαιη μοιρασιά.

Παράλληλα η «κυβέρνηση» των κατεχομένων συνεχίζει την κατά εκατοντάδες παραχώρηση «υπηκοοτήτων». Υπολογίζεται πως η «συγκυβέρνηση» ΚΕΕ-ΔΚ έχει παραχωρήσει γύρω στις 11 χιλιάδες υπηκοότητες.

Την περασμένη Πέμπτη σε μια ακόμα τελετή το κατοχικό καθεστώς διένεμε άλλα 162 τεμάχια αγροτικής γης (όπως έγραψε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα).

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Πεντάγια που διανεμήθηκαν οι «τίτλοι ιδιοκτησίας» για αγροτική περιουσία που βρίσκεται στα χωριά Πεντάγια, Λιμνίτη, Κυρά και Ανγκολέμι. Στην όλη τελετή παρέστησαν οι «υπουργοί εσωτερικών και μεταφορών» Κουτλού Εβρέν και Κεμάλ Ντουρούστ, οι «βουλευτές» Ερσίν Τατάρ και Ζορλού Τορέ και ο «κυβερνήτης» της Λεύκας, Χαλίλ Κορμπά.

Και, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τα κατεχόμενα, κάποιοι καυγαδίζουν σε «ξένο αχυρώνα».  Στο δημοσίευμα της «Αφρίκα» αναφέρεται πως στη διάρκεια της τελετής στην Πεντάγυια ένας «πολίτης» που παρίστατο άρχισε να καβγαδίζει με τον πρώην «βουλευτή» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Αχμέτ Καλούντα, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση διένειμε γη σε άτομα που ήταν ήδη ιδιοκτήτες σπιτιών ή σε άτομα που είναι κάτω των 18 ετών».

Επίσης υπήρξε, από μέρους παρευρισκομένων, αντίδραση και επί του «συνεταιρισμού» που εφαρμόστηκε από την ψευδοκυβέρνηση. Αποτέλεσμα οι αντιδράσεις να προκαλέσουν αψιμαχίες και να διακοπεί η τελετή. Σχολιάζοντας τις σχετικές εξελίξεις η τουρκοκυπριακή εφημερίδα γράφει πως μόλις ακουστεί η «κόρνα των εκλογών» με το ΚΕΕ να κατανέμει κομμάτια γης κάθε μέρα οδηγεί τους οπαδούς του σε αψιμαχίες.

Μόνο την Πέμπτη δόθηκαν ακόμα 114 «υπηκοότητες» ενώ, σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν άλλες 600 είναι καθοδόν.

loading...