ΥΦΥΠΕΞ Γερμανίας: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει το Μουσείο Ολοκαυτώματος

«Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να υλοποιηθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να δώσει έμφαση στο ότι η εβραϊκή ζωή δεν είναι
απλώς μέρος της ιστορίας μας αλλά μέρος του κοινού μας μέλλοντος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο.

Ο κ. Ροτ ευχαρίστησε τον κ. Μπουτάρη για τη συμβολή του στις προσπάθειες για τη δημιουργία του Μουσείου στη Θεσσαλονίκη και τον χαρακτήρισε πολύ δημοφιλή άνθρωπο σε όλη την Ευρώπη. Τόνισε ότι το θέμα του Μουσείου είναι πολύ σημαντικό για την εβραϊκή κοινότητα, την πόλη της Θεσσαλονίκης, τη γερμανική κυβέρνηση και τη Γερμανία και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ περήφανος για την εβραϊκή κοινότητα εδώ, που είναι μεν μικρή αλλά εξαιρετικά ζωντανή. Συνεπώς είναι μια καλή ευκαιρία να υπογραμμίσουμε τις στενές σχέσεις μεταξύ της χώρας μου και της πόλης της Θεσσαλονίκης σε αυτή την υπέροχη περιοχή».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι έχει μια πολύ μεγάλη συνεργασία με τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών, ο οποίος, όπως ανέφερε, «ήταν ο κύριος μοχλός για την χρηματοδότηση από το γερμανικό κράτος του Μουσείου Ολοκαυτώματος».
Χαρακτήρισε, εξάλλου, προσωπική και συγκινητική τη συνάντηση που είχε σήμερα μαζί του καθώς, όπως είπε, είναι η τελευταία φορά που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη με την σημερινή του ιδιότητα. Την υπόσχεση να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη έδωσε λίγο πριν από την αναχώρησή του από το δημαρχείο ο κ. Ροτ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...

2 thoughts on “ΥΦΥΠΕΞ Γερμανίας: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει το Μουσείο Ολοκαυτώματος

  1. φροντίστε τίς αποζημιώσεις πρώτα καί μετά κάντε όποιο καί ό,τι μουσείο θέλετε….
    ….μέ τόν Μπουτάρη ξεκινήστε ένα σέ 'ρόζ' αποχρώσεις πρώτα…..

  2. ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ. ΘΑ ΚΑΝΤΕ ΠΑΛΙΟ- ΑΛΗΤΕΣ ?

    ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΦΑΖΑΝ ΟΙ Ε Β Ρ Α Ι Ο Ι, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ??

    ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΟΠΩΣ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΑΛΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙ !

    ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΤΣΙ ?

    ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ !!

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.