Πρόταση – βόμβα της Κομισιόν για κατάργηση επιδοτήσεων στα τιμολόγια ρεύματος

Την κατάργηση των επιδοτήσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προωθεί η Κομισιόν σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος,
στο πλαίσιο της παρουσίασης της έκθεσης για την Ελλάδα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.

Η χώρα μας, μαζί με τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, αντιτίθεται στην κατάργηση του πλαισίου προστασίας των ευάλωτων καταναλωτών (π.χ. Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο), θεωρώντας ότι η κοινωνική πολιτική δεν είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα στην αγορά και στον ανταγωνισμό.

Για τη χώρα μας ένα τέτοιο μέτρο θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στους καταναλωτές καθώς επιδοτούνται μέσα από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας όχι μόνο οι οικονομικά ασθενέστεροι αλλά και οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών, οι οποίοι διαφορετικά θα πλήρωναν «χρυσή» την κιλοβατώρα στα μη διασυνδεδεμένα νησιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο, υπέρ της κατάργησης των επιδοτήσεων τάσσεται κυρίως η Γερμανία, αλλά και άλλες χώρες της ΕΕ. Πάντως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματεύεται με τα κράτη μέλη τον χρόνο εφαρμογής της νέας πολιτικής, προτείνοντας αρχικά ένα περιθώριο δέκα ετών, αν και υπάρχουν αντιρρήσεις για ένα πιο σφιχτό πλαίσιο υλοποίησης που μπορεί να φθάνει και τα πέντε χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση καθίσταται σαφές ότι η περιβόητη διασύνδεση των νησιών, που παραμένει εδώ και πολλά χρόνια ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, πρέπει να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχει δώσει η κυβέρνηση ώστε να μη βρεθούν οι κάτοικοι των νησιών προ εκπλήξεων. Υπενθύμιζεται ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης η πρώτη φάση διασύνδεσης των Κυκλάδων θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους. Σε ο,τι αφορά το μικρό καλώδιο σύνδεσης μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2020 για να ακολουθήσει το 2023 η μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα.

Επίσης σε ο,τι αφορά τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης έχει δεσμευθεί ως τα τέλη του τρέχοντος μήνα θα παρουσιάσει τη νέα πολιτική που θα περιλαμβάνει και τις νέες κλίμακες χρέωσης. 

loading...

4 thoughts on “Πρόταση – βόμβα της Κομισιόν για κατάργηση επιδοτήσεων στα τιμολόγια ρεύματος

  1. Γιωργος Κωνσταντινιδης
    Néa Péramos, Attica •

    ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ / ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ / ΚΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!!

    ΠΡΟΣ Α.Α.Δ.Ε / ΤΡΑΠΕΖΕΣ / Δ.Ε.Η / ΔΗΜΟΥΣ / Ε.Φ.Κ.Α / Κ.Λ.Π ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΛΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΕΙΣ

    1) ΑΡΙΘΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
    2) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ
    3) ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

    ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑ ΕΠΙΣΗΜΕΝΩ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ !!!

    ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ !

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟ !

    ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!!!!

    ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ !

    Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣ ΣΤΗΝ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ !!!

    https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/23244176_801119543403522_5528876318132107954_n.jpg?oh=8863847b617116b3177b64693b9f5760&oe=5A6DF740

  2. φτισξε πρωτσ ηλεκτρονικα τσ δικασου χρεη χιμπατζη και μετσ τσ ισοβια μολις ξεχρεωσεις φτιαχνουμε κι'εμεις
    Ουστ σιχσμενε πιθηκομουρη μογγολογυφτα

  3. ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΙΑ ΧΡΕΗ ΜΙΛΑΣ ΠΟΝΤΙΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΛΗΣΕΙ ΤΑ 27 ΔΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΣΕΙ ΣΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ….
    ======================================

    Η ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ,ΑΣΚΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ «ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ» ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΕΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ…ΔΕΙΤΕ.!!
    http://alfeiospotamos.gr/?p=22804

    ΕΔΩ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ…
    http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2016/07/Screenshot-11-1.png

    «Σας διαβιβάζουμε την εξώδικη δήλωση του κ. Αρτέμη Σώρρα , λόγω αρμοδιότητας»
    1=Προς: ΥΠ.ΟΙΚ.
    2=Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
    3=Γενική Δ/νση Φορολογικής Διοίκησης.)..

    ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΚΥΡΙΟ,ΟΜΩΣ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΛΕΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΨΕΜΑΤΑ…

    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΙ ΛΕΤΕ,ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ??

    ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ??
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΩΡΑ…!!!

  4. Ελληνας με τουρκικο πληρεξουσιο διαχειρισης 600δις???Αντε κ πηδησου μογγολογυφτα τουρκοσπορε προδοτη!

Comments are closed.