Το σκόρδο καταπολεμά ισχυρά βακτήρια που σχετίζονται με την κυστική ίνωση

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι ουσία στο σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση… ισχυρών βακτηρίων που βρίσκονται σε χρόνιες λοιμώξεις, όπως η κυστική ίνωση.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι η ουσία αζοένη στο σκόρδο φαίνεται να προσφέρει την πιο ισχυρή φυσική αντίσταση σε βακτήρια και μπορεί να καταστρέφει σημαντικά συστατικά στα συστήματα επικοινωνίας των βακτηρίων που εμπλέκουν ρυθμιστικά μόρια RNA.

Η αζοένη, επίσης βλάπτει το βιοφίλμ των βακτηρίων. Όταν αυτό καταστρέφεται ή αποδυναμώνεται, τα αντιβιοτικά και το ανοσοποιητικό σύστημα μπορούν να επιτίθενται στα βακτήρια πιο άμεσα και να απομακρύνουν τη λοίμωξη.

Ο Tim Holm Jakobsen, του University of Copenhagen, πιστεύει ότι η μέθοδος μπορεί να οδηγήσει σε αγωγή για τους ασθενείς που αλλιώς έχουν κακή προοπτική, επειδή οι χρόνιες λοιμώξεις μπορεί να είναι πολύ ισχυρές. Τώρα υπάρχουν αρκετές γνώσεις για να αναπτυχθεί περισσότερο το σκόρδο ως φάρμακο και να δοκιμαστεί σε ασθενείς.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports, ανακάλυψε ότι η αζοένη έχει την ιδιότητα να καταστέλλει μικρά ρυθμιστικά μόρια RNAσε 2 είδη βακτηρίων- Staphylococcus aureus και Pseudomonas aeruginosa.

Και τα δυο ανήκουν σε 2 πολύ διαφορετικές οικογένειες βακτηρίων και συνήθως καταπολεμώνται με διάφορες μεθόδους. Ωστόσο, η ουσία στο σκόρδο μπορεί να καταπολεμά και τους 2 τύπους ταυτόχρονα και μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει αποτελεσματικό φάρμακο όταν χρησιμοποιείται μαζί με αντιβιοτικά.

loading...